1 Mio. M² Byggeplads

1 Mio. M² Byggeplads - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

27.5.2015 | I foråret 2015 har C.F. Møller nået et historisk højt niveau af byggepladsvolumen, med over en million kvadratmeter byggeri under udførelse netop nu.

 

Det Nye Universitetshospital i Aarhus. Mærsk-bygningen i København. Slussen i Stockholm. Universitetskollegiet til Syddansk Universitet. Bestsellers nye kontor og boligprojektet Havneholmen i Aarhus. Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre i London, akutmodtagelsen på Haukeland Universitetssykehus i Bergen og Montessori School på Bali.

Ovenstående er blot et udsnit af de mange projekter, som gør foråret 2015 til den periode i C.F. Møllers mere end 90-årige historie med allerflest kvadratmeter under opførelse, fordelt ud på en lang række store og små byggepladser.

- Når vi kigger ud i landskabet, kan vi konstatere, at der står C.F. Møller på designet af en lang række toneangivende byggeprojekter. Det glæder os naturligvis, for det er stor milepæl at runde en million kvadratmeter i faktiske bygninger, som bliver bygget nu og her, forklarer administrerende direktør og partner i arkitektfirmaet, Klaus Toustrup.

Nøjes ikke med tegnebrættet
I den seneste tid er byggeriet sat i gang på projekter som Frederiks Plads i centrum af Aarhus, musik- og teaterhuset Odeon i Odense, et stort plejecenter i Oslo og det innovative laboratoriemekka Biomedicum for Karolinska Instituttet i Stockholm.

- Det er et tydeligt tegn på, at vi formår at realisere vores visioner og arkitektoniske principper fra pen og visualiseringer til byggepladserne rundt i Skandinavien, England og resten af verden, siger Klaus Toustrup.

- Samtidig sikrer så stort et volumen, at vi hele tiden udvikler os og bliver endnu skarpere i realiseringsfasen af et projekt. Denne periode har været gennemført med de nye digitale platforme med BIM, 3D-projektering og udbud med mængder. Hele C.F. Møller er nu 100 procent overgået til 3D-projektering, og vi har udviklet en række værktøjer og procedurer som specifikt håndterer disse nye paradigmer. Det kan være omkostningsfyldt at være first mover, men vi står med unikke erfaringer og specialiseret organisation, som er i stand til at udnytte hele paletten i 3D-programmerne, og det kommer både os selv, vores samarbejdspartnere og bygherren til gode – nu og fremadrettet, siger han.

Mere på vej
Store projekter som DNU, Slussen, Biomedicum, Frederiks Plads og Mærsk-bygningen er med til at trække det høje kvadrametertal op, men millionen bliver rundet af samlet set 32 projekter i Danmark, Sverige, Norge, England og Indonesien.

Men der er mere på vej, lyder det fra Klaus Toustrup.
- Vi har en lang række spændende projekter på vej mod første spadestik i 2015, og samtidig arbejder vi på højtryk på en række projektkonkurrencer. Vi har et boligtårn i Antwerpen, som snart starter op, og vi har en liste af projekter, hvor vi er detaljer fra at gå over i byggefasen, siger han.

*Kvadratmetertallet er baseret på byggeri af egentlige bygninger, både nybyggeri, renovering og restaurering. Kvadratmetertallene for projekternes landskabsdele er ikke med i opgørelsen.

 

Se flere aktuelle projekter her

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere