Aarhus Havnecenter indviet

Aarhus Havnecenter indviet - C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

18.1.2016 | Borgmester Jacob Bundsgaard indviede C.F. Møllers nye havnecenter.

 

- Det her er et smukt hus.

Så kontant var meldingen, da Aarhus’ borgmester mandag den 18. januar 2016 indviede Aarhus Havns nye havnecenter, som blander administration, værksteder, kundemodtagelse, kantine, offentligt cafeteria og velfærdsfaciliteter.

- Projektet har levet op til sin tidsplan og sit budget. Derfor skal der lyde en stor tak til alle involverede – og en særlig tak til C.F. Møller, som har slået stregerne til havnecentret, lød det fra Jacob Bundsgaard.

Samler funktionerne på ét sted
Tidligere har havnens medarbejdere været spredt ud over flere lokationer på havnen, men det nye havnecenter er skabt til, at alle kan mødes, og at alle funktioner nu placeres i samme bygning. Tidligere har administrationen eksempelvis ligget i et kontorhus – tegnet af C.F. Møller - for enden af Europaplads. Nu forstærkes synergien mellem de mange forskellige medarbejdere på havnen.

- Det her er et mødested for det maritime Aarhus. Huset er helt unikt, og det byder op til mange muligheder, sagde Jakob Flyvbjerg Christensen, direktør for Aarhus Havn, ved indvielsen.

- Med huset kommer vi tætter på erhvervshavnen. Vi tror på nærhedsprincippet, og kort afstand har en afgørende betydning. Nu siger vi farvel til et myndighedsimage og hilser i stedet en moderne forretningsgang velkommen, sagde han.

Bygget med fremtiden in mente
Havnecentret er placeret langt ude på Aarhus’ store industrihavn, og det har givet udfordringer, som holdet bag projektet har måttet forholde sig til.

- En vigtig prioritet for byggeriet har været, at huset er holdbart og kan holde på lang sigt. Derfor er der satset på gode, holdbare materialer, fordi både placering og vejrforhold spiller ind. En større investering nu vil give huset en længere livstid. Det er de principper, huset er bygget på, sagde Jacob Bundsgaard om havnecenteret.

- Huset er den seneste brik i den bevægelse, havnen har været inde i. Vi tror på, at den daglige gang herude vil forbedre vores resultater, sagde han.

Skaber forbedrede rammer
Med det nye havnecenter er rammerne på plads for at udnytte den multifunktionalitet, som stedet skal leve op til. Det forklarer Julian Weyer, ansvarlig partner på projektet for C.F. Møller.

- Kvaliteten af designet kommer bogstaveligt talt alle til gode, fra direktørernes og funktionærernes kontormiljø over de lyse og funktionelle værkstedsfaciliteter for håndværkerne - og hele vejen igennem til havnearbejdernes velfærdsområder, sagde Julian Weyer i sin tale ved indvielsen.

Arbejdsmiljøet optimeres i det nye center, men samtidig forbedres rammerne for de mange besøgende, der enten kommer forbi som kunder eller på ekskursioner. Huset er skabt til, at offentligheden også inviteres ind, blandt andet via det offentlige cafeteria. Rammerne er skabt for, at der konstant kan være et aktivt liv i havnecenteret, understreger Julian Weyer.

- Det her er et rigtigt godt eksempel på, at det interessante i arkitekturen ikke kun er, hvordan den ser ud, men måske i endnu højere grad også, hvad den gør. Her har der været mulighed for at gøre en forskel: Det er ikke bare et nyt hus til den samme organisation - det er en ny organisation i form af et nyt hus. Samtidig er det også en ny måde for havnen at møde sine kunder på, forklarede han.

C.F. Møller vandt opgaven om at være totalrådgiver på Aarhus Havns Havnecenter sammen med MOE som underrådgiver, og byggeriet er udført af NCC som hovedentreprenør.

 

Se mere om Havnecentret her

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere