Bestseller i Aarhus modtager Arkitekturprisen

Bestseller i Aarhus modtager Arkitekturprisen - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

1.10.2015 | I anledning af Arkitekturens Dag hædrer Aarhus Kommune Bestsellers nye kontorkompleks med Arkitekturprisen 2015 for godt og smukt byggeri.

 

Traditionen tro hædres Aarhus Kommunes arkitektoniske ikoner på Arkitekturens Dag, torsdag den 1. oktober.
På baggrund af en vurdering af omkring 50 nybyggerier i Aarhus er C.F. Møllers nybyggeri i form af det nye kontorhus på Aarhus Ø blevet udvalgt som et eksemplarisk bud på godt og smukt byggeri, der i år er begrundelsen for uddelingen.
- Bygningen præmieres for den gode disponering og den nærmest artistiske brug af et enkelt og klart materialevalg, lyder det i motivation for prisuddelingen til Bestseller-komplekset.

Alsidighed i vandkanten
Bestsellers nye kontor i Aarhus er tegnet af C.F. Møller som en by i byen. Her er der taghaver og terrasser, fællesfunktioner og specialdesignede løsninger.

- Præmieringen skal være med til at øge opmærksomheden på den arkitektoniske kvalitet og give bygherrerne tilskyndelse til at vægte arkitekturen højt, når de planlægger og opfører deres byggeri, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz.
Det samlede værk fremstår som et fælleskab, der minder om en mindre flåde af bygninger, som ligger forskudt i forhold til hinanden og er forbundet af forskellige udearealer imellem sig. Projektet huser atrier, terrasser og taghaver. Blandingen af kontorer og udearealer skaber en fornemmelse af, at der er tale om en by i byen. Komplekset, der har kanaler og vand på alle fire sider, markerer indgangen til den nye, urbane bydel Aarhus Ø på havnefronten.

Enkelt og elegant
De enkelte bygninger varierer fra en til tolv etager, og samlet rummer byggeriet ca. 22.000 m² kontorer, showrooms, foto- og filmstudier og en generøs kantine-restaurant samt 24.000 m² parkering og varemodtagelse under gadeplan. Samtidigt er det et lavenergibyggeri, der gør brug af bl.a. havvandskøling og solceller. Evnen til at gøre så stor en masse human i sin udstråling er en af Aarhus Kommunes afgørende grunde til at præmiere Bestseller.

- Det store bygningskompleks er sammensat af mindre voluminer og opnår på den måde en menneskelig skala, lyder det i motivationen.
De langsgående syd- og nord-facader har markante relieffer af lys siciliansk natursten, som indrammer dybe vinduesnicher i kontrast til de enkle, transparente glasfacader indfattet af natursten mod øst og vest. Naturstenen går igen indendørs på trapper, gulve og som vægbeklædning og møbler; kombineret med mørkt egetræ og lyse metaloverflader i et raffineret samspil.

Afvekslende rum
Omdrejningspunktet i bygningen er et indre gadeforløb med en central indre plads oven på den gadegennemføring, der deler husets stueplan i to. Pladsen giver adgang til fælles auditorium, mødefaciliteter og butiksforskningsmiljøer. Der kan samles mellem 500 og 1000 personer på plateauet, trapperne og balkonerne til store modeshows og fællesmøder.
Indgangen er formet som en bro der giver udsigt til bygningens tre etager under jorden, og fra gaden er der afvekslende kig til de udvendige grønne terrasser og taghaver – ti grønne uderum i alt – og gadeforløbet afsluttes i restaurantområdet, som er underdelt i mange forskellige afsnit med forskellig stemning, størrelse og intimitet med adgang direkte ud til terrasser og en helt ny kanal tværs over den tidligere Pier 2.

Det er andet år i træk, C.F. Møller modtager Aarhus Kommunes Arkitekturpris. Sidste år blev Væksthuset i Botanisk Have hædret på Arkitekturens Dag.

 

Se mere om Bestsellers kontorhus

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation
Vis flere