C.F. Møller Architects deltager i nyt og historisk projekt i London

C.F. Møller Architects deltager i nyt og historisk projekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

 

Det almennyttige boligselskab Swan Housing Association, som er en del af et konsortium, der ledes af Catalyst Housing Association, har fået status som foretrukken tilbudsgiver af Greater London Authority (GLA) i forbindelse med fornyelsen af det tidligere industriområde Webbs Industrial Estate i Waltham Forest.  GLA købte grunden efter ordre fra Londons borgmester Sadiq Khan med henblik på at benytte området til nye almennyttige boliger til londonere.


Nu planlægger Swan i samarbejde med Catalyst og C.F. Møller at bygge 330 nye prisbillige andelsboliger og et kreativt knudepunkt på stedet – således at der skabes et område på mere end 3.000 kvadratmeter med nye, billige arbejdsarealer og kunstneratelierer, et parkområde til både nuværende og nye beboere samt et butiksareal i hjertet af Blackhorse Road-området. Denne grund var den første, der blev købt i forbindelse med borgmesterens plan om at bygge 100% almennyttige boliger.


Det succesfulde tilbud blev udarbejdet ved at kombinere Swans lokale markedskendskab og ekspertise i byggeledelse samt Catalysts finansielle styrke og udviklingserfaring, således at man har bygget videre på den fælles erfaring i udvikling af byområder til blandet bebyggelse.   Denne ekspertise kombineret med C.F. Møllers fremragende design og talent for at skabe byrum samt et stærkt konsulentteam gjorde, at GLA valgte forslaget. 


Geoff Pearce, Swans direktør for fornyelse og udvikling: “Dette er et spændende nyt projekt for Swan og det første i Waltham Forest, som er en bydel, vi i noget tid har ønsket at ekspandere til.  Planen modtog hele 13 tilbud, og derfor er vi henrykte over at være blevet udpeget sammen med vores samarbejdspartnere Catalyst Housing Association og C.F. Møller.  


Swans mål er at bygge flere boliger, og denne plan om prisbillige boliger, som skal transformere et forsømt område og samtidig skabe bedre offentlige rum og kreative arbejdsarealer, er endnu et eksempel på, hvordan vi virkelig kan yde mere, når vi samarbejder med vores partnere (herunder Londons borgmester, som vi allerede samarbejder med omkring boligplaner som f.eks. Blackwall Reach).


Tom Titherington, Catalyst Housing Associations direktør for ejendom og vækst: “Catalysts finansielle styrke og udviklingserfaring kombineret med Swans lokale markedskendskab og ekspertise i byggeledelse giver en helhedsorienteret tilgang til skabelse af byrum, design og levering. Vores fælles erfaring i udvikling af byområder til blandet bebyggelse har været med til at udforme designet til planen, som bygger på en ambition om at skabe ny og markant bebyggelse med en stærk identitet i Waltham Forest. Som mangeårig samarbejdspartner med Londons borgmester ønsker vi at få et godt samarbejde med GLA. Fordelen ved at vælge to almennyttige boligselskaber er, at et eventuelt overskud geninvesteres i at udvikle flere prisbillige boliger.”


Rolf Nielsen, associeret partner i C.F. Møller Architects, MAA ARB RIBA: “Vi er utroligt glade for at deltage i dette vigtige projekt, som søger at skabe en exceptionel designkvalitet til dette banebrydende byggeri af prisbillige boliger. Vores tilgang til dette projekt er at udarbejde en arkitektonisk og byrumsmæssig idé, der fokuserer på at designe de bedst mulige boliger samt et kreativt knudepunkt med kunstneratelierer, små parker og butiksarealer. Dette suppleres af Catalysts og Swans ambitiøse idéer til fornyelsen af Webbs Industrial Estate.”

 

Pressemeddelelse fra Londons borgmester
Mere information om Swan
Mere om Catalyst HA

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere