C.F. Møller Design og Modulex i samarbejde om skilte system

C.F. Møller Design og Modulex i samarbejde om skilte system - C.F. Møller. Photo: Modulex

9.5.2017 | VIA er navnet på et nyt skiltesystem, der er designet og udviklet i et samarbejde mellem den danske skiltevirksomhed Modulex og C.F. Møller Design.

 

Den omfattende skilteserie er udviklet med afsæt i behovet for en tydelig og enkel wayfinding løsning til et stort hospitalsprojekt i Danmark. Den på mange måder holdbare serie bygger på modernistiske designtraditioner med fokus på funktion, æstetik og kommunikation og er designet med henblik på at opnå maksimal fleksibilitet med elementer, der er nemme at montere, opdatere og udskifte.

Med et tydeligt skandinavisk udtryk tilbyder VIA enkle løsninger til både indendørs og udendørs skiltning. Tilsammen udgør de et fleksibelt og modulært system, der kan benyttes på mange måder og rummer et utal af muligheder i forhold til skiltningens størrelse, placering, farve og sammenstilling i større og mindre skiltegrupper, som nemt kan tilpasses komplekse wayfinding-opgaver inden for sektorer som sundhed, uddannelse, fritid og transport.

 

Velegnet til store, komplekse projekter
Wayfinding-systemer kategoriserer generelt skiltningen i tre grupper: Oversigts-, henvisnings- og destinationsskilte, der i et sammenhængende skilte flow guider den besøgende på vej fra ankomststedet til den endelige destination. Det store udvalg af varianter og formater i VIA serien rummer skilteløsninger inden for samtlige kategorier. Fra det udendørs parkeringsskilt udført som monolit over retningsvisende uden- og indendørs skiltning, der informerer og understøtter vejvisninger til destinationsskiltet på dør, væg eller fra loft, der til sidst bekræfter, at man er nået frem.

 

Skiltesortimentets store bredde er især vigtig i store og komplekse byggerier og anlæg på grund af de fleksible konfigurationer, der gør det muligt at fastholde et sammenhængende æstetisk udtryk i skiltningen, som understøtter arkitekturen samtidig med, at den besøgende entydigt vises vej.

 

Enkelt og logisk
VIA serien er allerede anvendt i en række projekter i USA, Asien og Nordeuropa, herunder på det nye universitetshospital i Aarhus, hvor Arkitektfirmaet C.F. Møller indgik i rådgivergruppen. Netop at sikre vellykket navigation på dette kæmpe område (1,200,000 m²) var en stærkt motiverende årsag til udviklingen af VIA-produktet.

 

“Placeringen af skiltene skulle være konsekvent, fleksibel og enkel, hvad angik montage og læsbarhed. Samtidig skulle der være en stærk sammenhæng mellem indendørs og udendørs skiltning. Det var vigtigt for os, at skiltningen kunne indpasses omgivelserne og skabe et sammenhængende, æstetisk udtryk med respekt for arkitekturens og stedets anvendelse af materialer og farver. Jeg er glad for at kunne sige, at vi er meget tilfredse med resultatet. VIA serien har givet os lige præcis det, vi var ude efter,” siger Jon Brøcker, afdelingschef for C.F. Møller Design.

 

Fremstillet i Danmark
VIA serien omfatter udendørs skilte i form af monolitter til nedstøbning/påboltning og indendørs skilte med og uden integreret belysning i form af nedhængte skilte, vingeskilte samt væg- og dørskilte.  Til hele serien er der udviklet fleksible fastgørelsessystemer, der kan tilpasses alle bygningsmæssige forhold.
For øget synlighed af strategisk vigtige skilte kan lysskilte udføres med bæredygtig LED-belysning med en jævn og ensartet fordeling af lyset. Det energibesparende LED-system med enkel tilslutning er nemt at installere og tilslutte eksisterende strømforsyning.
Alle produkterne fremstilles centralt på Modulex' fabrik i Billund, der overholder de højeste miljøbestemmelser i verden og har modtaget priser for det.

 

Om C.F. Møller Design
C.F. Møller Design er en del af C.F. Møller, som er et af Skandinaviens største arkitektfirmaer. C.F. Møller Design samarbejder med danske og internationale virksomheder om design og udvikling af innovative produkter til bygninger, miljøer og mennesker.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere