C.F. Møller Landscape bag klimasikring af Lemvig Østhavn

C.F. Møller Landscape bag klimasikring af Lemvig Østhavn - C.F. Møller. Photo: Mads Krabbe

27.5.2016 | Lemvig skal sikres mod højvande og oversvømmelser i den østlige del af havnen. Ny forundersøgelse med C.F. Møller Landscape som rådgiver foreslår, hvordan havnefronten gøres rekreativ og forbinder havnens nærområder på en ny måde.

 

Lemvig Kommune og Realdania igangsatte i 2015 forundersøgelser, som C.F. Møller Landscape og COWI nu har gennemført.

Resultatet er et idekatalog, som foreslår, at et område ud for Lemvig Bedding gøres rekreativt med fritidsaktiviteter i et maritimt miljø. Samtidig indgår en gangpromenade langs vandet, som skal forstærke forbindelsen til Østhavnen med bl.a. erhvervsområde og skatepark.

Skal gøre tekniske udfordringer attraktive
Forundersøgelsen går i dybden med forskellige scenarier for, hvordan de tekniske udfordringer i at klimasikre og højtvandssikre Lemvig Havn kan bidrage til et levende byliv på havnen. En del af projektet består blandt andet i at skabe velfungerende og attraktive gå-forbindelser på tværs af havnen.

- Med forundersøgelsen har vi dannet et grundlag for, at Lemvig kan få skabt steder tæt på centrum, som er i nær forbindelse med vandet. Noget, som vi ved, at både kommunen og lokalbefolkningen gerne ser ske og samtidig vil få glæde af, siger Lasse Palm, afdelingsleder i C.F. Møller Landscape, som har ledet forundersøgelsen.

- Samtidig er de tekniske foranstaltninger på plads, som vil sikre, at de rekreative arealer vil have den dobbeltfunktion, at de samtidig sikrer byen mod fremtidige havvandsstigninger. Vi har i forundersøgelsen haft fokus på at finde de byrumsløsninger, hvor en nytænkning af højvandssikringens udformning skaber fornyet sammenhæng i byen, nærhed til vandet og en multifunktionel og rekreativ merværdi. Det handler kort sagt om at tænke i merværdi for byen, hvor udfordringer vendes til gevinster, og hvor nødvendige klimainvesteringer udmønter sig i synergiløsninger, hvor to plus to giver fem, forklarer Lasse Palm.

Ryk tættere på vandet
C.F. Møller har undersøgt to mulige scenarier for placeringen af klimasikringen. Det ene scenarie kigger nærmere på en tilbagetrukket placering, mens det andet fremrykker selve klimasikringen og promenadeforløbet.

- Der er flere fordele ved at fremrykke klimasikringen. Den yderlige placering giver nemlig mulighed for at tænke klimasikring som et byrumselement, hvor adgang til vandet er helt oplagt, siger Lasse Palm.

- I den anbefalede løsning kan en klimasikring af Lemvig Bedding og Østhavn bruges som løftestang for en fremtidig bæredygtig og robust udvikling af projektområdet, hvor der er fokus på attraktive byrum med et maritimt tema, rekreative aktivitetsmuligheder og ikke mindst at fastholde de livsvigtige sociale mødesteder, der understøtter det maritime liv på havnen i Lemvig, siger han.

Forundersøgelsen afdækker problemstillinger, konsekvenser og løsningsmuligheder på et overordnet niveau og er det første skridt på vejen mod et klimasikret, attraktivt område. Arbejdet danner grundlag for en arkitektkonkurrence, som skal definere de konkrete løsninger på Lemvig Havn.

C.F. Møller Landscape har i 2016 arbejdet med klimasikring i flere danske byer. Blandt andet med forundersøgelserne til det ambitiøse Randersprojekt Byen til Vandet. Tidligere har C.F. Møller Landscape stået for den succesfulde transformation af Aalborg Havnefront, ligesom tegnestuen har lavet masterplaner for flere store havne, blandt andet i Aarhus og Haderslev. Lige nu arbejder tegnestuen i København med et nyt aqualæringslandskab i tilknytning til den nye Copenhagen International School i Nordhavnen.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere