C.F. Møller bag italiensk hospitalscampus

C.F. Møller bag italiensk hospitalscampus - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

23.2.2016 | C.F. Møller har tegnet en hospitalsudvidelse og omstrukturering i den italienske by Sassari, som forener to eksisterende sygehuse til en ny sundhedscampus og tilføjer moderne faciliteter med udgangspunkt i tankerne om helende arkitektur.

 

Siden 2014 har C.F. Møller tegnet på nyskabelsen og sammenlægningen af to hospitaler på Sardinien. Det er resulteret i designet af en unik hospitalscampus i Sassari, Sardiniens andenstørste by med over 130.000 indbyggere eller ca. 275.000 indbyggere med opland.

University Hospital of Sassari og Sassari Regional Hospital opererer i dag som selvstændige enheder og ligger fysisk adskilt af en offentlig hovedvej og letbane. Sigtet er såvel logistisk, funktionelt og visuelt at sammenbinde hospitalerne, så der skabes ét sammenhængende campusområde med fokus på øget effektivitet og vidensdeling.

Projektet omfatter opførelse af 30.000 m² nye behandlingsarealer, herunder Sardiniens første mor-barn-center, der skal erstatte en række ældre bygninger som ikke lever op til krav om jordskælvssikring. Hele transformationen af hospitalet skal ske uden at berøre driften i de øvrige hospitalsarealer.

De to hospitaler vil blive forbundet henover vejen af en række underjordiske tunneler og en fodgængerbro. Vest for vejen ligger en ny fælles ankomst for hele hospitalet, som rummer ambulatorier, kontorer og butikker, og omkring den nye hovedankomst iscenesætter en udsigtsplads med rekreative faciliteter udsigten over området og det nærliggende kloster San Pietro.

Det nye cirkulære mor-barn center ligger øst for hovedvejen. En 3-etagers lobby forbinder de forskellige funktioner, med forbindelse til det eksisterende universitetshospital samt den nye indgangsbygning. De to lavere niveauer danner en "base", som indeholder akutmodtag, diagnostik, ambulatorier og fødselsstuer.

C.F. Møller har designet det nye campus i samarbejde med ingeniørfirmaet Politecnica og konsulenterne Metassociati og SPA. Efter et totalentrepriseudbud er gennemførelsen af projektet nu blevet tildelt entreprenørselskabet Salc-Gemmo i samarbejde med rådgivergruppen Mythos.

C.F. Møller blev udvalgt til opgaven på baggrund af omfattende erfaringer og referencer med moderne sundhedsbyggeri og helende arkitektur i Danmark, Norge, Sverige og England. Netop nu er C.F. Møller bl.a. ledende arkitekt på Det Nye Universitetshospital i Skejby, Aarhus, Universitetssygehus Køge, Hvidovre Hospital og Sygehus Vendsyssel i Hjørring. I 2015 vandt C.F. Møllers hospitalsprojekt Akershus Universitetshospital i Norge prisen som verdens bedste hospital over 40.000 m².

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation
Vis flere