C.F. Møller-byggeri præmieres

C.F. Møller-byggeri præmieres - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

31.10.2016 | Bestseller i Aarhus, som er designet af C.F. Møller, modtager Naturstensprisen 2016.

 

Hvert år uddeler Stenhuggerlaget i Danmark Naturstensprisen, og i år går prisen til Bestsellers nye domicil, som er designet af C.F. Møller. Prisen skal ses som en anerkendelse af en kreativ udnyttelse af fagets muligheder i respekt for dets traditioner og arbejdsmetoder.

Bestseller ligger prominent placeret ved vandkanten ved Aarhus havn, hvor det står beklædt med den italienske kalksten Grigio Bottarga, som også går igen inde i byggeriet.

- Der er brugt natursten i en grad, man ikke ser så ofte i Danmark. Bestsellers hus har fået et udtryk, hvor naturstensmaterialer af høj kvalitet er i fokus både indvendigt og udvendigt. Når vi nu giver prisen til Bestseller, håber vi, at flere får øjnene op for det rene og mere organiske udtryk, som natursten giver, siger oldermand Ole Buchhave Grage om motiveringen for at præmiere Bestseller.

Stolthed hos C.F. Møller
C.F. Møller er kendt for at fokusere på det holdbare i både æstetisk og konkret forstand og igennem brug af kvalitetsmaterialer på en moderne og ny måde i samarbejde med bygherren.

- Naturstensprisen er en pris, der er grund til at være stolt af, da den kan tilskrives fælles ambitioner mellem C.F. Møller og Bestseller om at skabe kvalitet og gode medarbejderforhold igennem arkitektur og materialer, der er smukke at se på, holder mange år og samtidig viser nye måder at bruge kendte materialer på, fortæller Julian Weyer, arkitekt og partner hos C.F. Møller. Byggeriet er tidligere blevet præmieret med en Commercial WAN Award, 2015 og Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2015.

En by i byen
Bestseller ved Aarhus havn er på 46.000 m², og ca. 800 medarbejdere har deres daglige gang i kontorkomplekset. Byggeriet består af en række bygningskroppe, der ligger forskudt i forhold til hinanden og er forbundet af forskellige udearealer indimellem, fx atrier, terrasser og taghaver.
Blandingen af kontorer og udearealer skaber en fornemmelse af, at der er tale om en by i byen. Komplekset, der har kanaler og vand på alle fire sider, markerer indgangen til den nye, urbane bydel på Aarhus' havnefront. Netop beliggenheden har også været i tankerne hos Bestseller,

- Bygningen er placeret et centralt sted i Aarhus, hvor mange mennesker færdes hver dag, og derfor har det været vigtigt for os at bygge noget smukt, der passer til byen og den øvrige arkitektur, siger kommunikationsansvarlig hos Bestseller Jesper Stubkier, i forbindelse med præmieringen.

Udnytter havvandet
Beliggenheden ved havnen skaber også en mulighed for at styrke byggeriets bæredygtighed. Bestseller gør bl.a. gør brug af havvandskøling og solceller og er planlagt som et byggeri i lavenergiklasse 2015.

Flere præmieringer
Udover kontorkomplekset i Aarhus har C.F. Møller designet Bestseller logistikcenter Nord ved Haderslev, der forsyner Bestsellers butikker i hele Europa. Et byggeri, der er blevet præmieret med The Plan Award - Honourable Mention 2015, International Trimo Architectural Award 2012 og Årets Erhvervsbyggeri i fagbladet Byggeri 2012.

Selve Naturstensprisen 2016 overrækkes den 9. november 2016 i den nye Bestseller-bygning, hvor der vil være taler og rundvisning for samarbejdspartnere.

 

Link til til Bestseller-projektet
Link til Bestseller Logistikcenter Nord-projektet

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation
Vis flere