C.F. Møller designer boligkarré i Ørestad Syd

C.F. Møller designer boligkarré i Ørestad Syd - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

26.10.2016 | C.F. Møller designer boligkarré med 217 lejligheder i Ørestad Syd for Obel-LFI Ejendomme og Agenda Property. Den nye karré er døbt CobraHave og forventes indflytningsklar sidst i 2018.

 

Designet tager udgangspunkt i den klassiske københavnerkarré med ambitionen om at føje nye lag til historien om det klassiske København ved at genfortolke en del af byens arkitektoniske arv.
Projektet, som omfatter 217 lejligheder beliggende på et samlet areal på 21.000 kvm, ligger lige op til Amager Fælled med rig natur og rekreative muligheder, der sikrer lys og luft i umiddelbar nærhed af lejlighederne.

Nyfortolket københavnerkarré
Med afsættet i den klassiske københavnerkarré leges der facademæssigt med genkendelige proportioner og dekorative motiver: karnapper, franske altaner, mønstermurværk og farve på murværket, ofte med røde nuancer.
Basen i stuen markeres, som det er klassisk i København, med høje sokler og indgangspartier. Taget er artikuleret og varieret med kviste og spring i højder,

- Ved at bygge videre på historien om den københavnske karré – men i en moderne udgave – skaber vi her en bebyggelse, der trækker på, og genfortolker, Københavns arkitektoniske arv, siger Lone Wiggers, partner og arkitekt hos C.F. Møller, om nybyggeriet i Ørestad Syd.

Fokus på dagslys
Indvendigt skabes der fleksible boliger, der primært består af lejligheder på cirka 100 m², alle med altan og gode og varierede planløsninger og fokus på dagslys,

- Lejlighederne skal være med til at skabe trygge og ordentlige rammer om beboernes liv. Derfor har vi et stort fokus på, at rummene bliver rummelige, og at lysindfaldet prioriteres. Det skal sikre, at lejlighederne – i både størrelse og stemning – er målrettet en bred målgruppe, så diversiteten i beboerne også bliver tydelig. På den måde fremtidssikrer vi boligerne mere, end vi har været vant til med karrébebyggelserne, siger Lone Wiggers.

Sammenholdt med at lejlighederne spænder fra 70 kvm til 145 kvm vil CobraHaven derfor være attraktiv for alt fra singler, den unge familie, familien med flere børn og det ældre ægtepar.

Stærk interaktion med naturen
Et vigtigt aspekt ved de nye boliger i Ørestad Syd er, at de blander sig og forbindes med historien og naturen omkring. Derfor udformes og differentieres kantzonerne i forhold til det omkringliggende byrums karakter,

- Det skal sikre, at mødet mellem stueetage og gade både forstærker bylivet og samtidig skaber en behagelig overgang mellem private lejligheder i det hævede stueetager og det offentlige rum, siger Lone Wiggers.
Overgangene vigtighed understreges af, at kantzonerne bearbejdes forskelligt. Mod tværgaderne med forhaver og terrasser og beplantning, som skal skabe liv gadebilledet og understøtte det lokale fællesskab med mulighed for leg og ophold. Mod Amager Fælled skabes private zoner i stueetagen, og her etableres vinddæmpende elementer og beplantning. Mod øst får kantzonen et grønt præg samt halvprivate zoner til ophold.

- Vi glæder os til at skabe et nyt boligområde i Ørestad Syd, som kan supplere byen med et projekt, der fremstår holistisk bæredygtigt - miljømæssigt, socialt og økonomisk, siger Lone Wiggers.

Navnet CobraHave kommer fra de omkringliggende gader, der er navngivet efter Cobra-kunstnere.

Projektet er skabt i samarbejde med bygherren Obel-LFI Ejendomme, der ejes af C.W. Obel Ejendomme og Lundbeckfond Invest og udvikleren Agenda Property. Projektet opføres af totalentreprenør V8 Construction A/S.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation
Vis flere