Danmarks udenrigsminister besøgte C.F. Møller-projekt i Stockholm

Danmarks udenrigsminister besøgte C.F. Møller-projekt i Stockholm - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

16.12.2016 | C.F. Møllers færgeterminal i Stockholm fik torsdag 15. december besøg af udenrigsminister Anders Samuelsen, der er i Stockholm for at høre om dansk-svenske samarbejder i udviklingen af Stockholm.

 

Stockholm er en verdens hurtigst voksende byer. I løbet af de sidste 10 år er befolkningstallet i Stockholmregionen øget med 470.000.

Urbaniseringen betyder, at Stockholmregionen investerer kraftigt i nyt boligbyggeri og udbygning af infrastrukturen. Det er Stockholms nye færgeterminal, Värtaterminalen, et godt eksempel på. Den er designet af arkitektvirksomheden C.F. Møller, der både har kontor i Sverige og Danmark, og terminalen spiller en central rolle i udviklingen af en ny bydel ved havnen ved at mixe infrastruktur med bypark. Derfor var den et oplagt sted for udenrigsministeren at se og møde en række danske og svenske aktører i udviklingen af Stockholm til en rundbordssamtale om samarbejdet over Øresund.

- Byerne vokser i hele verden, og de største vokser hurtigt. Det skaber nye udfordringer i forhold til infrastruktur, bæredygtig byudvikling og gode grønne løsninger til verdens mange millioner byboere. Men danske virksomheder kan levere løsningerne på de udfordringer – både i Stockholm og Shanghai. Derfor ser jeg frem til at sætte bæredygtig byudvikling på dagsordenen i dag sammen med et stærkt felt af danske virksomheder. Et stærkere dansk-svensk samarbejde også på dette område vil skabe vækst, jobs og udvikling i både Danmark og Sverige, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Innovativt dansk-svensk samarbejde
Mårten Leringe, partner og arkitekt hos C.F. Møller i Stockholm, bød alle velkommen. Han deltog også selv i rundbordssamtalen sammen med arkitekt og designansvarlig partner på Värtaterminalen, Mads Mandrup Hansen, fra C.F. Møller i København.

- Vi er rigtig glade for, at udenrigsministeren har valgt at lade rundbordssamtalen foregå hos os, da vi netop tænker, at Värtaterminalen er et stærkt eksempel på et innovativt samarbejde mellem Sverige og Danmark i arbejdet med at skabe nye løsninger for udviklingen af Stockholm. Et samarbejde, vi i øvrigt også har på tværs af vores andre kontorer i Skandinavien og England. Vi har gode erfaringer med, at det både skaber innovativ og meget stedsspecifik arkitektur, fortæller Mårten Leringe.
De øvrige deltagerere i arrangementet var repræsentanter fra Stockholms Havne, Invest Stockholm Business Region AB, Construction and Infrastructure Business Sweden, Per Aarslev A/S, Rambøll Sverige, altan.dk, Arkitema, Dansk Byggeri samt repræsentanter fra Udenrigsministeriet i København og den danske ambassade i Stockholm inklusiv ambassadør Ove Ullerup.

Innovation og holdbare løsninger
C.F. Møller er grundlagt i Aarhus og er i dag med ca. 320 medarbejdere en af Skandinaviens største og mest prisvindende arkitektvirksomheder med kontorer i Aarhus, Aalborg, København, London, Oslo og Stockholm.
Kendetegnende for arkitekturen er innovative og holdbare løsninger baseret på skandinaviske værdier, der bidrager til nye, internationale standarder.

Kontoret i Stockholm er etableret i 2007, hvor C.F. Møller opkøbte Berg Arkitektkontor. Siden har C.F. Møller realiseret en række store projekter i Sverige ved at kombinere lokal indsigt med danske arkitekttraditioner. En kombination, der bidrager til unik og nyskabende arkitektur i Sverige, men også i Danmark og de øvrige lande, hvor C.F. Møller har aktiviteter.

Danmark kan lade sig inspirere af Sverige
Mads Mandrup Hansen har arbejdet med projekter i Sverige siden overtagelsen af Berg Arkitektkontor og er personligt løbende blevet inspireret af samarbejdet, men han mener også, at Danmark generelt kan lade sig inspirere,
- Det et er naturligvis en fornøjelse at arbejde sammen med vores svenske kolleger, og vi finder god inspiration i hinanden. I tilfældet med Värtaterminalen mener jeg også, at vi i Danmark kan lade os inspirere af Stockholms høje ambitionsniveau og lyst til at fastholde centrale havnefunktioner og havnens miljø som omdrejningspunkt i udviklingen af byen, hvilket netop stiller særlige krav til arkitekturen, fremfor at skille by og havn ad og sende infrastrukturen ud af byen, fortæller Mads Mandrup.

Aktuelle projekter, der er i gang med at blive realiseret i Sverige, er bl.a. Biomedicum, som er et nyt kraftcenter for forskning ved Karolinska Instituttet i Stockholm på 70.000 m2, Masterplan for omdannelse af Slussen i Stockholm og en 24.000 m² udbygning af det svenske forsvars kapacitet på Gotland.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation
Vis flere