Dokken Towers præsenteret i Esbjerg

Dokken Towers præsenteret i Esbjerg - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

22.6.2015 | Dokken Towers er navnet på et nyt milliardprojekt på Esbjerg Havn, hvor en helt ny bydel ved Dokhavnen forbinder byen og vandet med attraktive og levende byfunktioner, boliger, erhverv og hotel.

 

Dokken Towers er en del af en helhedsplan for Dokken, hvis formål er at den eksisterende bebyggelse og Dokkens kommende arkitektur i samspil sikrer byens adgang og kontakt til havnen og vandet, både fysisk og visuelt.

Placeringen på pynten mellem land og vand, som forposten mod det åbne, storladne og smukke vadehav, har haft væsentlig betydning for både planlægningen og udformningen af helhedsplanen.

Forbindelse til Landgangen
Med sin forbindelse til det netop iværksatte broprojekt Landgangen medvirker Dokken Towers tydeligt til at forbinde by og havn. Bebyggelsen afslutter den nye grønne kile der vil strække sig hele vejen fra byparken og ned til vandet, og er en del af den nye løftede promenade der beskytter hele området mod oversvømmelser.

Bastionen som fungerer som stormflodssikring og fundament for bebyggelsen og dens pladser og parkering. danner en offentlig kajkant hvor store portåbninger, amfitrapper og mindre pladser giver beboere og besøgende udsigten og forbindelsen til vandet.

Et nyt grønt parkrum er hjertet i bebyggelsen, og en udvidet Englandskaj giver mulighed for større pladskrævende aktiviteter ved anløb af fartøjer som f.eks. skoleskibe og krydstogtsskibe.

Nyfortolkning af den traditionelle Esbjerg karré
Dokken Towers er en nyfortolkning af den traditionelle Esbjerg karré med de karakteristiske hjørnepartier, og komposition af slanke bygninger danner en randbebyggelse som understreger den stigende skala i den omkringliggende havnekontekst.

Dokken Towers skulpturelle profil præges af karakteristiske spring og vertikale opdelinger, som danner en slank, lys og foranderlig silhuet. Mod sydvest accentueres placeringen på spidsen af dokken med et tårn der skyder i luften som en bølge der rammer kajen – helt op til 37 etager eller 125 meter på det højeste punkt.

Løfter Esbjerg til nye højder
Dokken Towers kommer til at rumme et bredt varieret udbud af boligtyper med havudsigt, hotel, kontorer, restaurationer, butikker, cafeer og grønne områder. I bebyggelsens stueetage bliver der muligheder for etablering af cafeer, restaurationer og butikker for betjening af området.

Udformningen med flere forbundne tårne, som forskydes i plan og højde, giver et varierende billede af ’fyrtårnet’ set fra bugten, havnen, byen eller fra kysten, og giver også stor fleksibilitet i forhold til planlægning og indretning af de enkelte bygningselementer.

Samlet skabes et enkelt, stærkt, elegant tårnkompleks, der i udformningen lever op til den enestående udsigt og de helt specielle lysforhold, men også tager hensyn til den vind og turbulens, der kan opstå omkring et højhus gennem bygningernes aftrapninger og forsætninger. Bygningerne er placeret sådan den centrale, grønne park får masser af sol, mens skyggerne fortrinsvis vil blive kastet ud over vandet og mod nord, hvor der ikke er boliger.

Projektet rummer i alt knap 40.000 m2, og er udført for bygherren Pedersen Group A/S Esbjerg af C.F. Møller i samarbejde med Schønherr Landskab.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation
Vis flere