Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

 

Projektet blev enstemmigt godkendt af Lambeths planlægningsmyndighed den 23. januar og er nu klar til at gå videre til byggefasen. Ifølge planen skal byggeriet begynde i maj 2018 og stå færdigt i sommeren 2019.

 

– Vi er rigtig glade for at have fået byggetilladelsen, så vi kan fortsætte vores konstruktive samarbejde med Lambeth Council om dette enestående projekt. Vi er stolte over vores bidrag til at skabe en bedre og mere værdig tilværelse for mennesker med indlæringsvanskeligheder. Det er specielt vigtigt for os at sikre, at de foreslåede servicefaciliteter i mindre grad ligner de ældre institutionsmodeller. Vi ved, at det er vigtigt at opnå optimal fleksibilitet med hensyn til den fremtidige servicedækning og integrere brugerne så meget som muligt i samfundet generelt, siger Rolf Nielsen, associeret partner hos C.F. Møller i London.

 

Samarbejdskultur

Muligheden for at arbejde sammen med Adult Social Care-teamet og engagere os i et tæt samarbejde med denne gruppe brugere har frembragt en unik bygning, der er skræddersyet til deres meget specifikke behov.
Det nye ressourcecenter på Coburg Crescent er en bygning med flere anvendelsesmuligheder, hvor dens primære rolle er at fungere som et dagcenter for voksne med indlæringsvanskeligheder. Derudover skal bygningen rumme behandlingsrum og understøttede bomuligheder ved både længere og kortere ophold. Centeret rummer også generelle fællesområder, herunder en butik og en café, hvor der er ansættelsesmuligheder for brugerne, og som aktivt fremhæver dagcenterets fællesskabskultur.

 

Bygningens form er konstrueret som en beskyttet gårdhave med en aktiv facade i bolig-skala mod nabobebyggelsen Palace Road Estates. En højdeforskel på tre meter fra den ene side af grunden til den anden er indarbejdet ved at placere hovedindgangen og det beskyttede nedgangsområde på den lave side, så der opnås trappefri adgang. Den anden hovedindgang, der fører til de mest offentlige områder, herunder café, fællesområde og butik, ligger på første sal i gadeniveau.


Designets enkelhed er karakteriseret ved et stort skrånende tag, der omslutter alle de forskellige dele og komponenter i bygningen i ét samlet volumen. Den øverste del af bygningen omslutter de øverste etager og taget med en skærmbeklædning af rødlig tegl. I modsætning hertil er stueetagens sokkel udført i mørkere mursten.

 

Eksperter i helbredende arkitektur

Helbredende arkitektur og evidensbaseret design ses anvendt i to andre britiske projekter af C.F. Møller, de psykiatriske hospitaler i Springfield og Tolworth, der er ved at blive opført i det sydvestlige London. Sammen med fyrtårnsprojekter som Aarhus Universitetshospital i Danmark, der er det største hospitalsprojekt i dansk historie og vinder af prisen "Best International Healthcare" i 2017, understreger dette C.F. Møllers globale førerposition i levering af topmoderne hospitalsdesign.


Flere steder i Europa arbejder C.F. Møller på en række større byggerier i sundhedssektoren, herunder verdens første fuldt automatiserede sterilisationscenter på Rigshospitalet i Danmark. Derudover er der en udvidelse af det ikoniske og fredede universitetshospital RWTH i Aachen i Tyskland, en opgave som C.F. Møller vandt i en international arkitektkonkurrence i 2017 i samarbejde med det tyske arkitektfirma HENN.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde
Vis flere