Grundstensnedlæggelse på nyt sygehusbyggeri i Bergen, Norge

Grundstensnedlæggelse på nyt sygehusbyggeri i Bergen, Norge - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

27.6.2017 | Et nyt og moderne sengeafsnit til Haraldsplass Sygehus i Bergen, tegnet af C.F. Møller Architects, rejser sig nu i sin fulde højde, og torsdag 22. juni var der grundstensnedlæggelse af den norske helse- og omsorgsminister Bent Høie.

 

Nybyggeriet, der tilføjer 170 nye sengepladser til det eksisterende Haraldsplass Sygehus, ligger ved foden af fjeldet Ulriken og med Møllendalselven foran.

 

Patienten i fokus
Det nye byggeris mål er at tilbyde den indlagte patient en tryg base i gode og hyggelige omgivelser. Bl.a. ved at det bliver enkelt at orienterer sig i det nye sygehus, hvor hjælpen fra personalet også vil være let tilgængelig.

Sengeafdelingerne er placeret rundt langs to store overdækkede atrier, der danner rammen om to forskellige fællesarealer: Et offentligt ankomstrum med reception, café og opholdsområde og et mere privat rum kun for patienter og deres gæster. Atrierne sørger for, at der trækkes dagslyset ind i bygningen.

 

Alle patienter får adgang til udsigten over dalen og byen, fordi nybygningen følger Møllendalselvens forløb og slår et knæk i facaden.

Indgangsport i samspil med omgivelserne.


Et andet væsentligt sigte med byggeriet er, at det med sin placering bliver et landmark-byggeri for Haraldsplass Sygehus, og i tillæg til dette bliver en indgangsport til hele sygehuskomplekset. Med en god, funktionel mellem det nye og det eksisterende byggeri sikres en effektiv logistik for både patienter, pårørende og medarbejdere.

 

Det nye byggeris facader har en materialitet, der harmonerer med den eksisterende bygningsmasse, men afspejler samtidig det nutidige i nybyggeriet. Facaderne mod det eksisterende byggeri mod øst, syd og nord samt ’rammen’ i vest bliver beklædt med hvid fiberbeton. Vinduesrammerne bliver i træ og refererer til de vinduesrammerne i det eksisterende byggeri.

Vest-facaden på det nye sengeafsnit danner front og indgang til hele komplekset og giver et varmt og imødekommende udtryk, der også spiller sammen med nybyggerier på Årestadsveien. Den udføres med en træbeklædning, der fremstår varieret og som understreger bygningens karakter.

 

- Ambitionen har været at skabe et meget humanistisk sygehusbyggeri med udgangspunkt i vores erfaringer med helende arkitektur og i det arbejde udnytte den unikke beliggenhed og samtidig gøre det nye sygehus til et sted i sig selv, hvor det er rart at være for både patienter, pårørende og medarbejdere, fortæller Christian Dahle, som er arkitekt og partner hos C.F. Møller Architects i Oslo.

 

Eksperter i Healthcare
C.F. Møller har en stolt tradition for at arbejde med Healthcare med et stærkt human og evidens-baseret fokus og være med til at sætte nye standarder i denne sektor. Virksomheden har bl.a. tegnet Akershus Universitetssygehus i Norge og en akut og infektionsklinik i Sverige som begge bl.a. har modtaget en Building Better Healthcare Award for Best International Design. Pågående arbejder er bl.a. Springfield University Hospital i England, det danske supersygehus Aarhus Universitetshospital i Danmark og tidligere i år vandt C.F. Møller en international konkurrence i Tyskland om udvidelsen af det fredede RWTH Universitetshospital i Aachen.

Derudover har C.F. Møller en selvstændig afdeling, C.F. Møller Healthcare, der arbejder med at rådgive bygherrer og andre med at planlægge Health Care-byggerier, så det sikres, at det rigtige byggeri bliver bestilt og leveret.

 

Læs mere om projektet

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.
Vis flere