Integreret kunstværk i C.F. Møller-projekt offentliggjort

Integreret kunstværk i C.F. Møller-projekt offentliggjort - C.F. Møller. Photo: Bryan Cody

27.9.2016 | Den britiske kunstner Conrad Shawcross lancerer The Optic Cloak – et stort nyt kunstværk i samarbejde med arkitektfirmaet C.F. Møller i London.

 

Kraftvarmeanlægget Greenwich Peninsula Energy Centre, som er tegnet af C.F. Møller, er en fusion af kunst, arkitektur og teknologi, og åbner senere på efteråret. Centret skal levere lavemissionsenergi og varmt vand til over 15.000 hustande, virksomheder, detailbutikker og kreative centre, som skal bygges på halvøen.

Nyt vartegn
Ni 49 meter høje kanaler er opstillet på række, så de danner et slankt tårn eller "blad" som et lodret modpunkt til den monolitiske, vandrette sorte kasse, der indeholder kedler, samletanke og kraftvarmemotorer.
Dette lodrette tårn er blevet lærred for et integreret kunstværk af den britiske billedhugger Conrad Shawcross.
Conrads arbejde forener avanceret bygningskonstruktion og forskning i kompleks optik, hvorved der dannes mønstre, som fragmenterer og dematerialiserer tårnets kompakte struktur. Den abstrakte form forskønner indgangsvejen til Greenwich-halvøen og er et markant vartegn for det lokale samfund og omgivelserne.
Til designet er der anvendt både "camouflagenet" fra Første Verdenskrig – paradokset ved camouflage består i, at objekter, der skal skjules, faktisk gøres både mere synlige og fængslende – og idéer fra kubistiske og futuristiske malerier, hvor et objekts overflade opdeles, så der dannes falske perspektiver og forsvindingspunkter.
Om aftenen vil tårnet blive oplyst indefra, således at strukturens form og omgivelser konstant omdefineres.

Afmystificerende design
Et besøgscenter vil tilbyde en interaktiv læringsoplevelse for tilmeldte grupper af besøgende. Formålet er at afmystificere energiproduktionsprocessen og vise den bæredygtige infrastruktur med lav emission, som skal forsyne Greenwich-halvøen.
Dette projekt repræsenterer C.F. Møllers første samarbejde med en kunstner i Storbritannien. "Vi har taget Conrads vision og idéer til os som en integreret del af bygningen, og hans team har ligeledes forstået vores syn på energicentrets proportioner, materialitet, komposition og bæredygtighed. Conrads arbejde har givet projektet en ny dimension, og det kan vi de kun være henrykte over", siger Rolf Nielsen, som er associeret partner i arkitektfirmaet C.F. Møller.

Nomineret til pris i samme område
Udover kraftvarmeværket, så har C.F. Møller også designet etagebyggeriet ’The Moore’ til samme område og også i samarbejde med udvikleren Knight Dragon, der er også er involveret i varmeværket. ’The Moore’ kombinerer det bedste fra britiske rækkehus-traditioner med Skandinavisk fokus på lys og rummelighed. Projektet er nomineret til en BDA Brick Award 2016 som det ene af to C.F. Møller-nominerede projekter. Det andet er boligbyggeriet Elmwood Court nær Battersea Park, London.

 

Læs mere om Brick Awards-nomineringer.
Læs mere om Greenwich Peninsula Energy Station.
Læs mere om 'The Moore'.
Læs mere om Elmwood Court.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.
Vis flere