MT Højgaard og C.F. Møller skal opføre Ny Islands Brygge Skole

MT Højgaard og C.F. Møller skal opføre Ny Islands Brygge Skole - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

29.5.2017 | Det bliver MT Højgaard, der i totalentreprise skal opføre Ny Islands Brygge Skole med C.F. Møller som arkitekter. I vinderprojektet er der taget højde for, at byggeriet er totaløkonomisk forsvarligt og driftsvenligt, at bygningen kan DGNB-certificeres, og så er der skåret tre måneder af tidsplanen.

 

Mellem havn og fælled og med en unik beliggenhed i hjertet af den hastigt voksende byudvikling på Islands Brygge skal MT Højgaard opføre Ny Islands Brygge Skole. Skolebygningen skal indeholde udskoling til i alt 784 elever samt personale og en idrætshal. Byggeriet bliver på omkring 10.000 kvadratmeter og med udearealer på 4.000 kvadratmeter.


For at sikre at bygningen er i drift og virker, når skolens personale rykker ind, er der meget stor opmærksomhed på at sikre, at der foretages tests af installationerne gennem alle faser i projektet og til, det er afleveret. Desuden er der skåret tre måneder af tidsplanen på opførelsen af byggeriet.


- For at give god tid til at skolen kan rykke ind i den nye bygning og komme på plads før sommerferien og skolestart i august 2020, har vi i vores tilbud optimeret tidsplanen og ønsker at aflevere byggeriet til bygherre i maj 2020. Tidsplanen giver desuden tid og plads til dialog med myndigheder i forbindelse med miljøarbejde og lokalplanfasen, siger Martin Lose, der er sektionsdirektør i MT Højgaard.


Natur og kultur blandes sammen
Det er arkitekterne fra C.F. Møller, som har haft Tredje Natur og Autens Future Schools som underrådgivere, der står bag arkitekturen i forslaget, der er blevet optimeret i samarbejde med MT Højgaard. Skolen har potentiale til at blive et nyt og stærkt koblende led i området. En hybrid, der forbinder byens intime rum med Amager Fælleds naturrum og skaber et fantasifuldt læringsrum, hvor natur og kultur blandes.


- Vi har haft fokus på, at skolen skal give noget tilbage til byen, så der sikres en synergi mellem den eksisterende by og den kommende skole, forklarer Lone Wiggers, partner og ansvarlig arkitekt på projektet.
Totalentrepriseholdets vision med Ny Islands Brygge Skole har været at skabe en skole med et unikt læringsmiljø med afsæt i, og forbindelse til, de utallige kvaliteter, som findes mellem havn og fælled. En skole, som imødekommer nye læringsformer og retninger, og som bidrager til udfoldelsen af elevernes skolegang som en inkluderende og oplevelsesrig dannelsesrejse.


Med grundens placering mellem Fælled, Bryggens arkitektur og havnen flettes de tre elementer sammen i den nye skole. Mod Artillerivej og Fælleden inviterer bygningen til leg og bevægelser med det store tagfladelandskab der leder fra gadeniveau til den store tagehave og videre til sportstaget på 4.sal med udsigt over både Fælled, by og Havn.


- Sammenhængen er tænkt ind i pladsen, taget og den offentlige sti. Skolens trappemotiv giver en pædagogisk opstigning til taget, og bygningens form giver dynamik til stedet. Med fokus på madskole og biotoper sikres kontakten til naturen på fælleden, som også understreges af de tre indgange og hjørner i den samlede trekant, som suger omgivelserne ind på skolen på hver sin velkommende måde, siger Lone Wiggers.


Leg og læring
Der er lagt vægt på, at løsningerne i byggeriet er totaløkonomisk fornuftige og driftsvenlige. Byggeriet er DGNB-screenet for at vurdere de økonomiske, sociale, procesmæssige, tekniske og miljømæssige kvaliteter. Det betyder også, at byggeriet vil kunne DGNB-certificeres.

 

- Vi vil skabe en skole i høj kvalitet for både lærere, elever og personale, som lægger op til leg og læring med særligt fokus på indeklima og et godt udemiljø. Skolen skal samtidig være samlingssted for det lokale forenings- og idrætsliv, og derfor bliver der let tilgængelighed og åbenhed i stueetagen, så udefrakommende føler sig velkomne på skolen, siger Martin Lose, der er sektionsdirektør i MT Højgaard.

 

Skolebygningen bliver en tilføjelse til den eksisterende Islands Brygge Skole, som er beliggende på Artillerivej 57, som skal renoveres sideløbende. Den nye bygning skal indeholde udskoling fra 6.-9. klasse og gør det muligt for skolen at rumme syv spor på Artillerivej.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet

Grundstensnedlæggelse på Haraldsplass Sygehus

27.6.2017 | Et nyt og moderne sengeafsnit til Haraldsplass Sygehus i Bergen, tegnet af C.F. Møller Architects, rejser sig nu i sin fulde højde, og torsdag 22. juni var der grundstensnedlæggelse af den norske helse- og omsorgsminister Bent Høie.

C.F. Møller vinder konkurrence med et innovativt højhus

2.6.2017 | C.F. Møller vinder endnu en konkurrence med et innovativt højhus. Denne gang er det Aros Bostad AB og Vasakronan, som C.F. Møller skal tegne et nyt højhus for i det centrale Kista i Stockholm.

Kongelig hæder for flotte resultater i Sverige

31.5.2017 | Den 30. maj overrakte miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje til C.F. Møllers datterselskab i Sverige. Arkitektvirksomheden får hæderen for flotte eksportresultater på det svenske marked, hvor C.F. Møller står bag flere bæredygtige og nyskabende byggeprojekter.

C.F. Møller skal opføre Ny Islands Brygge Skole

29.5.2017 | Det bliver MT Højgaard, der i totalentreprise skal opføre Ny Islands Brygge Skole med C.F. Møller som arkitekter. I vinderprojektet er der taget højde for, at byggeriet er totaløkonomisk forsvarligt og driftsvenligt, at bygningen kan DGNB-certificeres, og så er der skåret tre måneder af tidsplanen.

Royal visit

26.5.2017 | Partner and Architect, Mårten Leringe, C.F. Møller Architects, is to meet both the Crown Prince Couple of Denmark and the Crown Princess and Prince of Sweden and give a short introduction to C.F. Møller in Stockholm on Monday May 29.

Vinder ny international pris

18.5.2017 | Bestsellers kontorkompleks i Aarhus, Danmark, tegnet af C.F. Møller Architects vinder European Architecture Award i kategorien Office Buildings.

Rejsegilde på Frederiks Plads

11.5.2017 | Frederiks Plads er en ny bydel i Aarhus, som arkitektvirksomheden C.F. Møller har tegnet, og med rejsegilde torsdag 11. maj begynder bydelen for alvor at tage form. En form der bl.a. byder på et 24 etager højt hus.

C.F. Møller vinder VIA Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
Vis flere