Rejsegilde på CIS Nordhavn

Rejsegilde på CIS Nordhavn - C.F. Møller

3.11.2015 | Samarbejdspartnere, håndværkere og lokale interessenter var på besøg på byggegrunden i Københavns Nordhavn, da Ejendomsfonden Copenhagen International School kunne fejre, at nybyggeriet af den innovative skole har rundet en milepæl.

 

Byggeriet af den kommende internationale skole i København er i fuld gang. Det blev mandag markeret, da den store fest for håndværkerne, rejsegildet, løb af stablen.

- Vi har været i god dialog med C.F. Møller om, hvordan opgaven her kunne løftes. Vi er meget tilfredse og stole over den løsning, vi er nået frem til, lød det fra John Bo Jacobsen, formand for bygherren Ejendomsfonden Copenhagen International School, ved rejsegildet.

- Samlet set får vi en skole, vi er meget stolte af. Nu, hvor vi kan se bygningen tage form – og dermed fornemme skolens masse – kan vi også fornemme, hvordan bygningen kommer til at stå. Det er tydeligt, at facadeudtrykket er utroligt vigtigt for helheden, understregede John Bo Jacobsen.

Brikkerne falder på plads
Copenhagen International School (CIS) er et af de største skoleprojekter i Danmark, og den store skolebygning er opdelt i fire mindre delskoler, som tilpasses børnenes alderstrin. Det betyder eksempelvis, at klasselokalerne for de mindste elever er særligt store, fordi alle funktioner er samlet i og omkring lokaler med egne udearealer, arealer til drama/teater, gymnastik med mere.

- Først og fremmest kan man, på en vigtig milepælsdag som denne, se den store skala af projektet. Men samtidig begynder man også at ane de rumlige sammenhænge og dimensionerne, stedernes karakter, på det, som skal munde ud i en helt fantastisk bygning på et helt unikt sted, sagde arkitekt og ansvarlig partner på projektet, Mads Mandrup Hansen, i sin tale til rejsegildet.

- Som håndværker kan man betragte det som en kompliceret opgave at få has på. Men man kan også tage udfordringen op og være medvirkende til, at byggeriet bliver håndværkmæssigt smukt og gennemført. Præcis, som vi ser det her på Copenhagen International School, sagde han.

Skal tiltrække profiler til en ny del af København
Skolen i Nordhavn bliver et definerende projekt for opbygningen af den nye bydel i København. Skolen ligger på en prominent grund, og den arkitektoniske idé har været at give CIS en åben fremtoning, der skaber god sammenhæng mellem skolens lokaler og det offentlige byrum. Promenaden uden for skolen bliver et urbant havnebyrum med mulighed for ophold og aktiviteter.

- Det betyder meget for det danske erhvervsliv, at vi som land kan tilbyde en international skole af så høj kvalitet. Det er altafgørende for vores konkurrenceevne, at international arbejdskraft har mulighed for at få børn indpasset i et internationalt miljø, tilpasset deres specifikke behov, fortalte John Bo Jacobsen.

- København er tidligere blevet sorteret fra, netop fordi der ikke har været taget højde nok for internationale erhvervsfolks børn. Den slags kan mærkes i erhvervslivet. Derfor bliver CIS et attraktivt element, når fremtidens vidensmedarbejdere vælger, hvor de vil leve og arbejde.

Tæt samarbejde har styrket processen
Det er afgørende for et stort projekt, at samarbejdet mellem rådgivere, entreprenører, håndværkere og ikke mindst bygherre kører som smurt. En af årsagerne til et stærkt samarbejde på byggeriet af CIS er, at de mange parter sidder tæt sammen i hverdagen på et projektkontor lokaliseret på byggepladsen.

- Samarbejdet har været konstruktivt for alle. Når vi sidder side om side, glider arbejdet nemmere, og dermed bliver projekt skabt med både bygbarhed, æstetik og økonomi for øje, lød det fra John Bo Jacobsen, formand for Ejendomsselskabet Copenhagen International School.

- Der søges flere kompromisser, når man ses og interagerer i hverdagen. Det har været en meget fin fremgangsmåde, som vi har været rigtig glade for, sagde John Bo Jacobsen.

Copenhagen International School indeholder faciliteter for børn helt nede fra pre-school-alderen og frem og udmærker sig i særdeleshed ved, at facaden på de 25.000 m² bliver beklædt med 12.000 solcellepaneler, der kommer til at dække mindst halvdelen af skolens årlige elforbrug. Det er Ejendomsfonden Copenhagen International School, der er bygherre på byggeriet. C.F. Møller er totalrådgiver, mens Niras er tilknyttet som ingeniør. Den spritnye skole skal stå færdig i 2016.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere