Rejsegilde på Nordre Havnepromenade i Nørresundby

Rejsegilde på Nordre Havnepromenade i Nørresundby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

16.11.2016 | Vand på tre sider og en formidabel udsigt er lidt tættere på at blive virkelighed med mandagens rejsegilde på Nordre Havnepromenade ved Limfjorden. Projektet er tegnet af C.F. Møller, der bl.a. også står bag udviklingen af den prisbelønnede havnefront og en række andre store projekter i Aalborg.

 

Nordhavnen er et nyt havnenært boligområde i Nørresundby på Limfjordens solside lige på den anden side af Limfjordsbroen, der forbinder Aalborg og Nørresundby. Projektet omfatter ungdomsboliger og moderne familielejligheder, der tilsammen vil skabe en mangfoldig og rekreativ pauselomme ved den gamle industrihavn med boldbane, promenade, siddepladser og fiskemuligheder.

Nu er projektet et stort skridt nærmere realiseringen med rejsegildet mandag 14. november. Under seancen hvor vejret virkelig understøttede den gode beliggenhed og udsigten bød adm. direktør Carsten Raundahl fra Raundahl Moesby alle potentielle købere, rådgivere, og projektansvarlige velkommen og holdt tale for de fremmødte.

Særlig placering kræver særlig arkitektur
I talen lagde Carsten Raundahl vægt på at byggeriets særlige placering ved Limfjorden har kaldt på særlige arkitektoniske løsninger udviklet i tæt samarbejde med C.F. Møller. Dels for at yde stedet retfærdighed, dels da de konstruktive elementer har været en spændende udfordring for både rådgivere og håndværkere på byggepladsen,
’Byggeriets placering på pieren med Limfjorden på tre sider har været en spændende udfordring og krævet unikke konstruktive løsninger for, at projektet skulle lykkedes. For håndværkerne har det været et spændende projekt, hvor de har måttet udføre opgaver som mange måske aldrig har udført før eller måske kommer til igen’, sagde Carsten Raundal i talen, som han afsluttede med et trefoldigt hurra for NHP.

Traditionen tro blev der serveret pølser og øl og vand fra en pølsevogn på stedet og med fyldte maver var der efterfølgende rundvisning for alle på pladsen anført af bl.a. projektudvikler og direktør Torben Nielsen, TN Udvikling. Her kunne de allerede har købt en lejlighed se deres nyerhvervelse og udsigten fra den.

Især netop udsigten gjorde indtryk på den flotte dag, og de fremmødte der var i tvivl, om de skulle købe en lejlighed kom i hvert fald et skridt nærmere beslutningen, da de oplevede lejligheder med næsten 360 graders panoramaudsigt over Limfjorden og Aalborgs skyline.

Dagslys og tilpasset stedet
C.F. Møller er kendt for at prioritere masser af dagslys og Nordre Havnepromenade er ingen undtagelse. Store panoramavinduer og gennemlyste opholdsrum sikrer både udsigt og gode lyse lejligheder, der alle har altan eller terrasse. I alt bliver der 45 ejerlejligheder i et øst-vest gående længehus, der flankeres af to boligtårne med i alt 102 ungdomsboliger. Begge dele skal ses som en venlig hilsen til havnens historiske slanke bygningsprofiler med kraner, siloer og skorstene.
- Vi er inspireret af havnens historie og ud over de to tårne med ungdomsboliger, så har vi delt længehuset med familieboligerne op i lodrette tårnlignende elementer, som skaber en slank, høj og varieret profil mod fjorden. Bygningen kommer til at fremstå dels med tegl dels med zinkbeklædte facader, der giver en robust facade og minder om havnens gamle pakhuse, fortæller Søren Tortzen fra C.F. Møller.

Som et overordnet arkitektonisk greb er alle bygninger placeret på en forhøjning - en plint - der både sikrer mod højvande og skaber rum for en række forskellige pladser. Plinten bearbejdes med trapper, siddetrin og beplantning med hårdføre græsarter samt træbeplantning, der tilsammen giver varierede ganglinjer, zoner og opholdssteder.

Bygherre på projektet er Raundahl Moesby, TN Udvikling og Nørresundby Boligselskab.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.
Vis flere