Rejsegilde på Odeon fejres med manér

Rejsegilde på Odeon fejres med manér - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

12.8.2015 | Symfoniorkester, fanfarer, guitarsoloer, taler og fællessang danner rammen om rejsegildet på det storslåede nye Musik- og Teaterhus midt i Odense.

 

Onsdag den 12. august 2015 samles offentligheden og de involverede i Odeon Musik- og Teaterhus midt i det rå betonbyggeri, der i fremtiden vil byde indenfor til storstilede kulturoplevelser.

Projektet, som er tegnet af C.F. Møller, bliver et kulturelt kraftcenter med fire scener samt Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole under samme tag. Byggeriet gik i gang 23. juni 2014 og danner rammen om en stor del af den udvikling, Odense over de kommende år vil undergå.

Et vigtigt skridt for fremtidens Odense
Odeon opføres på grunden ved Odense Koncerthus, som grænser op til Thomas B. Thriges Gade, som i de kommende år kommer til at gennemgå en gennemgribende og historisk omdannelse.

- Odeon bliver byens nye store hus, forklarer administrerede direktør i C.F. Møller og arkitekt bag projektet, Klaus Toustrup.

- Det bliver et vigtigt skridt i omkalfatringen af hele området med Thomas B. Thriges Gade i fokus. Det er et projekt, som viser, hvor Odense gerne vil bevæge sig hen i fremtiden, og Odeon sætter et aftryk på byen, som viser, at nu sker der noget, siger han.

Får stor kulturel betydning
Odeon bliver blandt Danmarks største kulturhuse. Den største af de fire sale vil kunne rumme omkring 1.800 siddende gæster til eksempelvis teaterstykker, koncerter eller konferencer. Byggeriet er sammensat af en række byhuse, som veksler i harmoni med nabobygningerne, og hele huset får karakter af en miniby midt i byen, hvor byhusene forbindes af overdækkede gader, torve og pladser, som kobler sig på de omkringliggende kvarterer.

Hos Odenses borgmester, Anker Boye, er begejstringen svær af skjule.
- Odeons rejsegilde er en historisk dag for Odense, og derfor skal byens borgere naturligvis inviteres med. Med Odeon får vi et omdrejningspunkt for kulturelle begivenheder og ikke mindst store konferencer midt i byen, siger Anker Boye.

Med musikken i fokus
Rejsegildet på Odeon finder sted onsdag den 12. august klokken 11.30. Her tropper Odense Symfoniorkester blandt andet op for at spille det rå betonbyggeri op.

C.F. Møller er totalrådgiver på projektet, som ledes af entreprenør- og udviklingsselskabet KPC. Også Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole, Odense Teater, Partnerskabet for omdannelse af Thomas B. Thriges Gade og Odense Kommune står bag projektet. COWI, Gade Mortensen Akustik og AIX Theater Planning er underrådgivere til C.F. Møller.

Der er gratis adgang for alle ved rejsegildet.

Koncertprogrammet:
• Fanfare ved lurblæsere
• Guitarsolo af Steffen Schackinger
• Tale ved Borgmester Anker Boye
• Tale ved By- og Kulturrådmand Jane Jegind
• Tale ved Direktør Jens Belling
• Koncert med Odense Symfoniorkester
• Fællessang

 

Se mere om Odeon

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere