Rejsegilde på banebrydende sterilcentral og godsterminal

Rejsegilde på banebrydende sterilcentral og godsterminal - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

7.10.2016 | Torsdag den 6. oktober var der rejsegilde på Rigshospitalets kommende fuldautomatiserede sterilcentral. Konceptet bliver det første af sin slags i verden og er skabt i samarbejde mellem C.F. Møller, ALECTIA og Region Hovedstaden.

 

Rigshospitalets kommende fuldautomatiserede sterilcentral bliver den første af to i Region Hovedstaden, den anden bliver etableret på Herlev Hospital. Rigshospitalets sterilcentral bliver samtidig den første fuldautomatiserede sterilcentral i verden, og konceptet forventes at sætte standarden for fremtidens sterilcentraler i både Danmark og udlandet.
Konceptet er skabt i et samarbejde mellem arkitektvirksomheden C.F. Møller, der har stor erfaring med at udvikle fremtidens sundhedsbyggerier i hele Skandinavien, ingeniørvirksomheden ALECTIA, der er en af Danmarks førende rådgivere på hospitalsområdet, og Region Hovedstaden, der driver og udvikler Hovedstadens sundhedsvæsen.

Formålet med sterilcentralerne er sikre, at steriliseringen af instrumenter og operationsudstyr i fremtiden lever op til nationale og internationale retningslinjer for genbehandling af steriliserbart medicinsk udstyr. Løsningen er en blanding af banebrydende teknologi, automatisering med robotter og velkendte elementer, der kombineres på en ny måde.

Samspil med omgivelserne
Sterilcentralen består af fire etager kombineret med en ny godsterminal i stue- og kælderetage. Selve steriliseringen af instrumenter kommer til at ske i bygningens førstesal, mens modtagelse, fordeling og pakning af varer foregår i stueplan. Bygningens øverste etage er teknikrum.
Facaden består af aluminiumspaneler med differentierede overfladebehandlinger i kombination med partielle partier med udstansninger, som skaber et varieret facadeudtryk, der forandrer sig med beskuerens bevægelse, ligesom udtrykket forandrer sig med solens vandring. Heri indgår bygningen i et raffineret samspil med de overfor liggende psykiatribygninger med pudsede facader, samtidig med at sterilcentralen indgår i et arkitektonisk samspil med et markant p-hus, der grænser op til sterilcentralen.

State-of-the-art-teknologi
Med den nye sterilcentrale centraliseres en lang række arbejdsprocesser, som i højere grad end tidligere baseres på automatiserede processer og robotteknologi. Foruden at optimere patientsikkerheden og arbejdsmiljøet skal den nye sterilcentral skabe betingelser for den højest mulige ensartethed og produktkvalitet, øge produktiviteten gennem stordriftsfordele og sikre hurtig tilpasning til nye genbehandlingsformer, medarbejderudvikling og træning m.m.
Når sterilcentralen står færdig, vil medarbejdernes arbejdsgang desuden være markant forbedret. Konceptet indebærer en helhedsorienteret automatisering af stort set alle tunge og gentagne arbejdsprocesser ved brug af robotter, mini AGV’er og conveyer-systemer.
- Vi er glade for samarbejdet med ALECTIA og Region Hovedstaden, hvor vi bidrager med vores fokus på helende arkitektur i de mere logistiske og teknisk orienterede dele af et moderne hospital og tilfører et stærkt fokus på et godt arbejdsmiljø med dagslys og rumlige kvaliteter. For selvom der er tale om at integrere state-of-the-art-teknologi med hidtil uset automation, så er det også en arbejdsplads med styring, indregulering og manuelle processer, siger Klavs Hyttel, partner og arkitekt hos C.F. Møller.
Der investeres samlet set ca. 1.2 mia. kroner i at etablere sterilcentraler på Rigshospitalet og Herlev Hospital. Begge sterilcentraler vil tilsammen dække behovet for steriliserede kirurgiske instrumenter og udstyr på i alt ni hospitaler. Rigshospitalets sterilcentral forventes færdigbygget 2017 og Herlev Hospitals sterilcentral i 2018. Herefter skal genbehandlingsudstyret og automatisering indkøres.

Kontakt: C.F. Møller og ALECTIA

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere