Renovering med Plads til nye Samarbejdsformer

Renovering med Plads til nye Samarbejdsformer - C.F. Møller. Photo: Mark Syke

14.3.2016 | En netop afsluttet renovering på SUND, Københavns Universitet, har omdannet tidligere lagerrum og mørke kontorgange til et moderne, lyst og afvekslende arbejdsmiljø – med respekt for Panum Instituttets karakteristiske arkitektur.

 

I forbindelse med opførelsen af udvidelsen af Panum komplekset, Mærsk Bygningen, var det nødvendigt at nedrive en del af det eksisterende Panum, og med nedrivningen opstod muligheden for at omdanne en stor del af komplekset til et nyt og sammenhængende kontorfællesskab for Dekanat og fakultetsadministrationen, eksempelvis ledelsessekretariat, kommunikation, økonomi, HR mfl. samt arbejdspladser for driftspersonalet på Panum, ved at skabe et åbent og transparent kontormiljø med en høj grad af fleksibilitet.

Højt til loftet
Omdannelsen er sket med stor respekt for den eksisterende arkitektur. Den oprindelige loftshøjde er genskabt, de bærende søjler fremstår stadig i rå form og der er synlige installationer i loft, ligesom der er arbejdet med at integrere de oprindelige Panum farver på markante områder. En række gode mødefunktioner – både som egentlige møderum, delvist åbne mødebokse og åbne loungearealer – supplerer de fælles kontorområder.

- Ledelse og medarbejdere i driftsafdelingen er for første gang i mange år samlet i et fælles område, og der har været stor begejstring fra alle både for funktionaliteten af lokalerne, indretningen – der skaber helt nye muligheder for samarbejde og networking – og for den meget flotte arkitektur, der giver daglig arbejdsglæde, forklarer Marianne Vejen Hansen, brugerkoordinator og projektleder på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

En væsentlig del af opgaven var at de nye lokaler levede op til brugernes ønsker og krav til udformning og design, og samtidig kunne skabe en identitet i sammenhæng med brugernes arbejdstype og funktion. En målrettet brugerproces med en høj grad af inddragelse og et visionsseminar for hele driftsafdelingen blev gennemført, så konkrete behov og ønsker fra brugerne blev inddraget og implementeret i projektet. De åbne kontorområder er derfor udformet med synlige installationer – ventilationsrør, kabelbakker mv., og de eksisterende Panum lysarmaturer genbrugt og ombygget med energibesparende LED lyskilder.

Ny åbenhed
Ombygningerne gav samtidig mulighed for at der kunne arbejdes med en helhedsløsning for en genskabelse og renovering af bygningens facader, for at få gode dagslysforhold til arbejdspladserne i bygningen, og samtidig skabe en facade som var tilpasset bygningens arkitektur og oprindelige facadeelementer. For facaderne mod øst og syd blev de eksisterende lukkede panelfacader tilpasset og der er tilføjet gennemgående vinduesbånd i geometri og form som det øvrige Panum. I stueetagens massive murede base blev de karakteristiske gennemgående vinduesskår i murværket gentaget for at skabe tilstrækkeligt lysforhold for kontorpladserne her, og mellem stue- og førsteetagen blev der skabt gennembrud med markante ovenlys for at trække dagslys ned gennem bygningen.

Afleveringen blev grundigt planlagt med henblik på ”mangelfri aflevering”, hvilket var en af årsagerne til, at lokalerne kunne tages i brug umiddelbart efter aflevering, og projektet er netop indstillet til Renover Prisen 2016.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation
Vis flere