Robotter klippede snoren, da Det Tekniske Fakultet blev indviet

Robotter klippede snoren, da Det Tekniske Fakultet blev indviet - C.F. Møller. Photo: Søren Lykke Bülow

30.9.2015 | Med et fakultet 'helt fremme i spidsen' er Syddansk Universitets ingeniørstuderende nu klar til at gå en innovativ fremtid i møde.

 

- Huset her spiller en vigtig rolle i udviklingen af ingeniøruddannelserne i Danmark.

Så kontante var ordene fra rektor ved Syddansk Universitets Tekniske Fakultet, Henrik Dam, da C.F. Møllers nye uddannelsesinstitution onsdag den 30. september blev indviet.

- Med bygningen kommer SDU med helt fremme i spidsen, når det gælder udvikling. Vi er nu sikret, at vi har faciliteter i verdensklasse. Det kommer til at sikre, at forskningen fremmes, sagde han.

Et stærkt samarbejde
En af nøglerne til, at fakultetet er blevet et ikonisk projekt, er samarbejdet mellem rådgivere, bygherre og brugere. Det forklarer Anna Maria Indrio, som har været ansvarlig arkitekt på projektet og er tidligere partner i C.F. Møller.

- Der er en god grund til at være stolt over resultatet.

- Udgangspunktet for byggeriet var, at vi sammen skulle skabe et byggeri, som er fælleseje. Det er lykkedes, også selvom processen har været kompliceret, forklarede Anna Maria Indrio ved indvielsen.

- Projektet er kun lykkedes, fordi brugerne har haft noget at sige, og fordi brugerne har været er proaktivt element.

En del af noget større
Og netop brugerne har også klare holdninger og forventninger til det nye fakultet.

- Vi er blevet en del af noget større, forklarede Line Amtorp, næstformand for Syddanske Ingeniørstuderendes Fællesråd.

- Det gamle ”Tek” kunne noget specielt, men med det nye hus får vi måske også mulighed for at fornemme, at årstiderne skifter, når vi sidder begravet i forsøg, lød det fra Line Amtorp med henblik på, at det lykkedes den nye bygning at trække en imponerende mængde dagslys ind trods en høj bredde og dybde.

- Studiemiljøet på stedet er skønt. Her er plads til udforskning, innovation og forsøg. Vi har altid kastet os ud i nye projekter, og vi prøver igen og igen. Sådan har det altid været, og sådan vil det også være på ”det nye Tek”. Bygningen lægger op til dialog og dynamik.

Fremtiden er sikret
Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet er åbnet op med 3000 studerende og 300 ansatte. Men selvom det store projekt har haft en lang række nøglepersoner, fra bygherre til rådgivere og interessenter, så var det ikke nogle af disse, der fik lov til at klippe den traditionsrige snor ved indvielsen. Det stod de ingeniørstuderende egne robotter selv for – med Care-o-Bot i spidsen.

Spørger man dekan for Den Tekniske Fakultetsadministration, Henrik Bindslev, er der meget at se frem til med det nye byggeri.

- Det her er ikke kun en midlertidig løsning, sagde han i sin tale til indvielsen.

- Her er tale om imponerende ingeniørarbejde, kunstnerisk arkitektur, topmoderne faciliteter. Her kan vi os gældende, og her kan vi være i front fremadrettet, sagde han og understregede vigtigheden af, at fakultetet nu er rykket ind sammen med de andre store dele af det eksisterende Syddansk Universitet.

- Jeg er begejstret for, at vi rykker tæt sammen med resten af universitetet. Nu får vi daglig omgang med andre fagligheder, og ingeniører lever af at samarbejde og dele fagligheder og inspiration med andre, forklarede Henrik Bindslev.

Det Tekniske Fakultet er med sine 20.000 m² et af C.F. Møllers store, nye flagskibe på uddannelsesfronten. Med undervisningsfaciliteter, laboratorier, indeklima og ikke mindst bæredygtighed i særklasse er troen og forventningerne til de kommende mange år på Campusvej skyhøje. Som de studerendes repræsentant sluttede af:

- Vi tror på det nye ”Tek”.

Artikler

Første spadestik til Teknisk Fakultet

5.3.2013 | Nu går byggeriet af det nye Tekniske Fakultet på Syddansk Universitets campus i Odense i gang. Det blev markeret ved, at klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard mandag satte spaden i jorden til det første spadestik.

Teknisk Fakultet Syddansk Universitet

Kom med ind bag fakultetsbygningens flotte facade og oplev det store atrium med den markante trappe. Varighed: 3:45.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere