Sundparken vinder Architecture of Necessity 2016

Sundparken vinder Architecture of Necessity 2016 - C.F. Møller. Photo: Jørgen True

10.6.2016 | Endnu en arkitekturpris til C.F. Møllers renovering af Himmerland Boligforenings afdeling 19 & 22 i Aalborgs Sundparken. Den anerkendte, svenske Architecture of Necessity-pris tildeles projektet, der fremhæves som værende ekstraordinært og vigtigt for fremtidens udfordringer.

 

I december 2015 modtog renoveringen af Himmerland Boligforenings afdeling 19 & 22 i Sundparken prisen som Årets Byggeri af den danske byggebranche, og hæderen fortsætter for det succesfulde projekt, som har genoprettet et boligområde i en socialt udsat del af Aalborg.

Virserums Konsthall, et af Sveriges mest anerkendte rum for kunst, står bag den anerkendte Architecture of Necessity-pris, som i 2016 gives til tre projekter på verdensplan. Prisen tager udgangspunkt i projekter, som udviser respekt for de mennesker, som bliver påvirket af projekterne.

- Prisen går til projektet, fordi det er overbevisende eksempel, faktisk et af kun ganske få, som viser en fornyelse af et senmodernistisk boligområde ikke ulig det svenske ”millionprogrammet”, lyder juryens motivation for at vælge C.F. Møllers Sundparkenprojekt som en af de tre vindere.

Det ordinære gøres ekstraordinært
Renoveringen af boligforeningens afdelinger har transformeret et ellers anonymt og nedslidt boligområde til et livligt og socialt bæredygtigt sted. Her har der været fokus på landskabelige greb, som gør det nemt at finde vej, og som åbner forhaver og skaber individuel identitet, skriver Virserums Konsthall blandt andet i beskrivelsen af C.F. Møllers projekt.

- I et udsat område af Aalborg gøres det ordinære ekstraordinært og inviterer til menneskelig interaktion. Det her er en type opgave, som bliver meget vigtig i de kommende år, og som juryen faktisk efterspurgte tilbage i 2013, står der i motivationen for prisen.

I C.F. Møller vækker prisen stor glæde hos afdelingsleder Søren Tortzen, som har været ansvarlig for de succesfulde renoveringsprojekter, C.F. Møller har gennemført i Aalborg:

- Det er endnu et stort skulderklap til et projekt, som både vi og vores bygherre er stolte over Vi er stolte over, at projektet er blevet modtaget, som det er. Vi er ikke mindst glade og stolte over måden, som beboerne har indtaget området på ny. De har fået ejerskab til stedet i højere grad end tidligere, hvilket har været til at give området en ny identitet, siger han.

C.F. Møller får overrakt prisen under Wood Summit Småland sidst i juni. De to andre vindere af årets pris er projekterne A Place of Respect and to Pass on Knowledge af Iredale Pedersen Hook, et ældrehjem for aboriginere i det nordvestlige Australien, og The Wave af The Scarcity and Creativity Studio fra Norge.

Juryen ved Architecture of Necessity 2016 består af Claes Caldenby fra Stockholms Teknologiske Universitet, den estiske arkitekturhistoriker Epp Lankots, svenske Erik Stenberg fra Kungliga Tekniska Högskolan og danske Inge Vestergaard fra Aarhus Arkitektskole.

 

Læs også: Renoveringsprojekt bliver Årets Byggeri
Direktør: Afd. 19 & 22 er blevet tryg
Læs mere om Sundparken

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere