Rolf Nielsen

"Det er en særlig udfordring at tegne boliger i London. Her kan stort set alt sælges, så det kræver gode argumenter at få bygherren til lige at gøre lidt ekstra - for hvorfor egentlig det?"
"Jeg ser det som en væsentlig udfordring i mit job at insistere på den kvalitet og skabe max boligværdi for pengene - det er en del af det humanistiske værdisæt, som C.F. Møller bygger på, siger arkitekt Rolf Nielsen, der arbejder på firmaets kontor i London.

Boliger til OL i London 2012
Rolf Nielsen har som medarbejder hos C.F. Møller stået for flere boligprojekter i London - pt. dog det største og mest markante af alle: boliger til Den Olympiske By, hvor de tusindvis af atleter og officials skal bo til OL i London 2012.

I alt står C.F. Møller bag 185 af de i alt 2800 bæredygtige boliger i Den Olympiske By.
Målet med boligprojektet er at revitalisere et af Londons mest nedslidte byområder. Efter OL bliver Den Olympiske By således en del af London-distriktet Stratford City og hjem for ca. 10.000 mennesker.

C.F. Møller blev som det eneste danske arkitektfirma udvalgt til opgaven sammen med tegnestuer fra hele verden - og det af konsortiet Lend Lease, som Rolf Nielsen tidligere har arbejdet sammen med på et andet boligprojekt i London, nemlig 150 bæredygtige etageboliger på Greenwich Peninsula, et tidligere industriområde syd for Millenium Dome, nu kaldet O2 Arena.

At designe boliger indefra og ud
"Jeg ved, at de godt kan lide, at vi designer lejlighederne indefra og ud - med fokus på den endelige bruger," siger Rolf Nielsen.

"Det kan fx være ved at tegne lejligheder, hvor der allerede fra hovedindgangen er et langt kig gennem boligen og ud. Det kan være ved at indarbejde vindueskarme, der er så brede, at de kan bruges som siddeplads og på den måde udvider boligen med plads og oplevelser. Det kan være med altaner, der i stedet for at være spændt udenpå bygningen, er trukket halvt ind i bygningskroppen, så uderummet både har privatsfære og er en del af bylivet. Det kan være små greb, der bare giver væsentlig mere boligværdi."

"Det samme gælder selvfølgelig bygningen set udefra. Det kan fx være at fravælge en facade, der gør brug af hurtige virkemidler som eksempelvis pang-farver, der alt for hurtigt falmer - og den slags er der inden for de seneste 20 år blevet bygget meget af i London, skulle jeg hilse og sige - i stedet har vi i Den Olympiske By lagt vægt på at bruge et slidstærkt materiale som tegl, der kræver et minimum af vedligeholdelse og samtidig patinerer smukt."

Målrettet gået efter C. F. Møller
Rolf Nielsen har et internationalt cv: Han er opvokset og uddannet i Danmark, men har altid haft stor lyst til at rejse ud og arbejde, og han har arbejdet som arkitekt i først Dubai, så Reykjavik, lidt i Aarhus og siden Hobro, inden han kom til London og blev ansat først på en engelsk tegnestue, siden C.F. Møller. Han er i øvrigt gift med en skotte og far til lille Magnus.

"Da jeg søgte ind hos C.F. Møller, var jeg på udkig efter en tegnestue, som var meget afklaret i sin tilgang til arkitektur - som havde et solidt fundament. Så det var et meget bevidst valg fra min side. Firmaets værdier om det klare, det enkle og det uprætentiøse tiltalte mig - og det humanistiske værdisæt."

"Det har været stærkt at opleve, hvordan alle medarbejdere ved C.F. Møller har en fælles forståelse af, hvad det er, vi prøver at opnå - hvad god arkitektur er. Der er en stor bevidsthed om, hvad vores fælles værdier er - og måske endnu mere skærpet her i London, fordi vi i endnu højere grad hele tiden skal fortælle omgivelserne, hvad vi står for."

Ledige stillinger

C.F. Møller Aalborg søger en konstruktørpraktikant
LANDSKAPSARKITEKT TILL C.F. MØLLER I STOCKHOLM
Projekterende bygningskonstruktør med Revit-erfaring til C.F. Møller Aarhus
Architekten mit Erfahrung im Krankenhaussektor für C.F. Møller Architects Aarhus und Berlin
Tilbudsansvarlig i C.F. Møller Architects København
Arkitekter med sygehuserfaring til C.F. Møller Architects Aarhus og Berlin
Talented interns wanted
C.F. Møller i København, Aarhus og Aalborg søger konstruktørpraktikanter
Uopfordrede ansøgninger

Portrætter

Få et indtryk af, hvordan det er at arbejde hos C.F. Møller. Læs hvad forskellige medarbejdere fortæller om deres job.
 

Anne Katrine Arrildt & Kristian Brandsen

“Nye ansigter værdsættes og anerkendes, fordi man ved, hvor meget ny energi og nye måder at tænke på er med til at udvikle tegnestuen.”

Dorte Bækby Jensen

Dorte Bækby Jensen har arbejdet for C.F. Møller i ti år og har flere gange været på vej til at blive projektleder. Men familielivet med ankomsten af to børn og efterfølgende barsel har gjort, at hun har prioriteret anderledes - indtil nu.

Kasper Bejerholm Rasmussen

"Der er en stor grad af tiltro til mig - og det har der været lige fra starten. Det overraskede mig egentlig hvor meget."

Lizzie Christensen & Jens Balle

Sammen havde de i 1983 første arbejdsdag hos C.F. Møller, Lizzie Christensen og Jens Balle. For nylig kunne de fejre 25 års jubilæum med kollegerne. Gennem årene har de nydt mange spændende sygehusopgaver og stor frihed i jobbet.

Mathias Bagger Poulsen

Adrenalinsuset, når sejren er hjemme i en stor konkurrence - og følelsen af at være med til at rykke arkitekturen nye steder hen. Det er det, der driver Mathias Bagger Poulsen. Derfor sendte han som nyuddannet en uopfordret ansøgning med ønske om job i C.F. Møllers konkurrenceafdeling - og fik det.

Rolf Nielsen

"Det er en særlig udfordring at tegne boliger i London. Her kan stort set alt sælges, så det kræver gode argumenter at få bygherren til lige at gøre lidt ekstra - for hvorfor egentlig det?"