C. F. Møller og COWI skal udforme anden etape af Aalborg Havnefront

Pladsen ved Musikkens Hus - C. F. Møller og COWI skal udforme anden etape af Aalborg Havnefront - C.F. Møller. Photo: C. F. Møller
Pladsen ved Musikkens Hus
Fotograf: C. F. Møller

4.6.2012

Arkitektfirmaet C. F. Møller og COWI har vundet konkurrencen om anden etape af Aalborgs nye havnefront med et projekt, der i sin udformning er inspireret af Nordjyllands klitlandskab.

Der er nu valgt rådgiverteam for den videre udformning af Aalborg Havnefront - dvs. området omkring Musikkens Hus: Vinderne blev Arkitektfirmaet C. F. Møller og COWI, som skal stå for formgivning, projektering og tilsyn med udførelsen.

Arkitektfirmaet C. F. Møller og COWI var også rådgivere for Aalborg Kommune på første etape af Aalborgs nye havnefront, dvs. Den Centrale Havnefront (fra Limfjordsbroen til Rendsburggade).

Den Centrale Havnefront blev indviet i slutningen af 2011, og det er således først i år, at hele området kan anvendes. Projektet har fået fire priser - Aalborg Kommunes Arkitekturpris (2010), Hædersprisen Det Gyldne Søm, tildelt af Byggesocietetet (2010), Den Danske Lyspris (2011) og Vejprisen (2011) - og sætter således en høj standard for udviklingen af havnefronten videre mod øst.


Inspiration fra Nordjyllands klitlandskab
Masterplanen for anden etape af Aalborg Havnefront bygger på principperne fra første etape med promenaden som samlende element og er desuden inspireret af klitternes møde med den flade, forstrand.

Forslagets ledetråd er en sammenhængende byplint. Plinten danner en hævet base, der samler områdets markante, fritstående bygninger. I dette ensemble fremhæves pladsen omkring Musikkens Hus af en selvstændig, rektangulær plint. Byplinten tjener til højvandssikring, og indskårne flige i plinten skaber en række pladser med varierede funktioner - pladserne er beskyttet mod blæst af byplintens sider, der er udformet som trapper og siddetrin.

De store pladser er integreret i promenadeforløbet og fremstår som frodige, grønne rum med tætte lunde af træer.

I kontrast til de fornemme materialer i plinten omkring Musikkens Hus er områdets øvrige belægninger rå og enkle med asfalt, pladsstøbt beton og træ - akkurat som i første etape af Aalborg Havnefront.

Rådgiverudbuddet for landskabsprojektet er blevet gennemført i vinteren og foråret 2012 med deltagelse af fem udvalgte teams.

Projektet skal udføres i takt med udbygningen af området og forventes færdiggjort i løbet af 2014.

For yderligere information kontakt
Thomas Birket-Smith, Teknik & Miljøforvaltningen Aalborg Kommune, tlf. 9913 2040 tbs-teknik@aalborg.dk
Keld Schumann, COWI, tlf. 5640 7719 ksc@cowi.dk
Arkitektfirmaet C. F. Møller, leder af landskabsafdelingen Vibeke Rønnow, mobil 2425 5760, mail vr@cfmoller.com

Fotograf: C. F. Møller

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Akutcentret indviet på Det Nye Universitetshospital i Aarhus

27.2.2017 | Statsminister Lars Løkke Rasmussen kunne den 27. februar klippe snoren og officielt erklære Akutcentret på Aarhus Universitetshospital, mere end 150.000 m² nybyggeri, åbent. Byggeriet byder indenfor i Danmarks første supersygehus – designet af C.F. Møller, Cubo Arkitekter og Schønherr.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Mærsk Tårnets åbning markerer ny æra i dansk sundhedsforskning

12.1.2017 | Den 18. januar 2017 begynder et nyt kapitel for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, når Mærsk Tårnet officielt indvies. Med sin banebrydende arkitektur, moderne forskningsfaciliteter og nytænkende indretning kommer det 15 etager høje tårn til at spille en afgørende rolle i fremtidens sundhedsforskning – og uddannelse.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nyskabende færgeterminal designet af C.F. Møller indvies i Stockholm

17.10.2016 | Tirsdag indvies Värtaterminalen i Stockholm, som er designet af C.F. Møller. Den er ikke kun en færgeterminal, men også et nyt opholdssted for stockholmerne i kraft af nyskabende design, der mixer infrastruktur og bypark.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER