C.F. Møller og Transform vinder ”Verdens bedste city-campus”

C.F. Møller og Transform vinder ”Verdens bedste city-campus” - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform

28.11.2014

Copenhagen Business School, Frederiksberg Kommune, Metroselskabet og Realdania har udpeget C.F. Møllers konkurrencebud på fremtidens udvidelse af CBS som vinderforslag.

Copenhagen Business School, Frederiksberg Kommune, Metroselskabet og Realdania har udpeget C.F. Møllers konkurrencebud på fremtidens udvidelse af CBS som vinderforslag.
C.F. Møller og C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Transform og Moe vundet konkurrencen om det nye bycampus for Copenhagen Business School, CBS. Projektet har en målsætning om at skabe verdens bedste byintegrerede campus.

Masterplanen skal give området omkring CBS og Frederiksberg et nyt løft. Projektet skaber et unikt og attraktivt campus i området bestående af undervisningsfaciliteter, grønne områder og spændende, inspirerende byrum.

- For os har det handlet om at sikre bæredygtighed, integrerede undervisnings-, forsknings- og studentermiljøer, og spændende kombinationer med eksterne bydelsfunktioner i både det urbane design og i udformningen af de nye bygningsvolumener på omkring 31.000 m², siger Julian Weyer, partner i C.F. Møller.

Et bankende businesshjerte
CBS fungerer som Danmarks mest markante businessuniversitet, og med en fordelagtig beliggenhed centralt på Frederiksberg, oven på metroens gamle og nye linjer, vil universitet også i fremtiden opleve en voksende tiltrækningskraft på landets studerende.

Masterplanen for det nye CBS fokuserer på at bevare og forstærke de grundlæggende kvaliteter ved universitetets nuværende område, der primært fremstår som et grønt campus og indeholder identitetsskabende landskabselementer som ramblaen og Solbjerg Plads, mens der samtidig er bygninger af høj individuel kvalitet. Her har teamet arbejdet systematisk med at sikre det helt rigtige grundlag for et campus i verdensklasse.

- En af visionerne med det nye CBS er, at det i størrelse og indflydelse vil blive et billede på, hvordan Danmark og hele den vestlige verden ønsker at forme sig i fremtiden. Det skal være klogt, tæt, kreativt, heterogent, individuelt og med stor sammenhængskraft til både by og samfund, forklarer Julian Weyer.

Intenst og inspirerende byliv
Den nye masterplan er baseret på at skabe fire forskellige nye byrum, som rækker fra klassiske pladsrum omkring metrostationerne til en uformel og rekreativ grøn park i midten af campus. Blå og grønne elementer indgår som en del af klimatilpasningsstrategien, såvel som et positivt potentiale som rekreativt omdrejningspunkt for gode mødesteder og identitetsskabende elementer i byen.

- De elementer er gjort til aktiver, som opgraderer byrummet, og ikke til et nødvendigt onde, siger Julian Weyer, der også fokuserer på den kommende bygningsvolumens fokus på bæredygtighed.

- En af planens strategier er, at nye bygninger skal have et forholdsvis lille fodaftryk. Det giver mest mulig rum til byrum og byliv. Tætte, kompakte, multifunktionelle bygninger med grønne tagflader sikrer en grundlæggende fleksibilitet, hvor uderum mødes, og hvor både eksisterende og nye bygninger kan ændre indhold og udtryk, Bygningerne integreres i endnu højere grad med landskabet, og forskelligheden kommer fornemt til udtryk i en holistisk sammensmeltning mellem bygning og landskab.

Vigtig bæredygtighedsfaktor
C.F. Møllers masterplan anvender DGNB-kriterierne som værktøj til at opfylde CBS’ forventninger til bæredygtighed. Det gælder både på et økonomisk og miljømæssigt niveau, f.eks. via rekreativ regnvandshåndtering, men ikke mindst det sociale, forklarer Julian Weyer, som understreger, at det nye CBS-campus ikke kun bliver for studerende og ansatte.

- I alle møder med den omkringliggende by er der blevet defineret klare mødesteder og sammensmeltninger af eksempelvis trafik og grønne elementer. Det betyder, at masterplanen bliver en naturligt integreret del af sin kontekst og samler mange forskellige brugergrupper.
- CBS skal videreføre traditionen for Frederiksberg som vidensby, og det skal bidrage til hovedstadens overordnede udvikling og vækst. Det er vigtigt, at vi nu griber den historiske mulighed, der er, for at skabe et samlet campus, som på et byplanmæssigt, landskabeligt og arkitektonisk niveau kan måle sig med universiteter som Oxford, Havard, Cambridge og Aarhus
, siger han.

Seks hold var inviteret til første fase af konkurrencen, ledet af BIG, COBE, Juul Frost Arkitekter, Schønherr Tegnestuen Vandkunsten og C.F. Møller. I anden og afgørende fase var C.F. Møller oppe imod COBE og Tegnestuen Vandkunsten.

For mere information kontakt:

Julian Weyer, partner & arkitekt, C.F. Møller
jw@cfmoller.com eller +45 3066 9396

Matilde Hørmand-Pallesen, press contact Copenhagen Business School
mhp.ea@cbs.dk or +45 41 85 22 05

Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform
Fotograf: C.F. Møller & Transform

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Akutcentret indviet på Det Nye Universitetshospital i Aarhus

27.2.2017 | Statsminister Lars Løkke Rasmussen kunne den 27. februar klippe snoren og officielt erklære Akutcentret på Aarhus Universitetshospital, mere end 150.000 m² nybyggeri, åbent. Byggeriet byder indenfor i Danmarks første supersygehus – designet af C.F. Møller, Cubo Arkitekter og Schønherr.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Mærsk Tårnets åbning markerer ny æra i dansk sundhedsforskning

12.1.2017 | Den 18. januar 2017 begynder et nyt kapitel for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, når Mærsk Tårnet officielt indvies. Med sin banebrydende arkitektur, moderne forskningsfaciliteter og nytænkende indretning kommer det 15 etager høje tårn til at spille en afgørende rolle i fremtidens sundhedsforskning – og uddannelse.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nyskabende færgeterminal designet af C.F. Møller indvies i Stockholm

17.10.2016 | Tirsdag indvies Värtaterminalen i Stockholm, som er designet af C.F. Møller. Den er ikke kun en færgeterminal, men også et nyt opholdssted for stockholmerne i kraft af nyskabende design, der mixer infrastruktur og bypark.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER