Ned i det blå: C.F. Møller Landscape vinder unikt vand- og aktivitetsprojekt

Ned i det blå: C.F. Møller Landscape vinder unikt vand- og aktivitetsprojekt - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Landscape
Fotograf: C.F. Møller Landscape

29.3.2016

C.F. Møller Landscapes projekt Nordhavnsøerne har vundet den internationale konkurrence om et nyskabende lærings-, aktivitets- og vandlandskab i havnebassinet foran den nye Copenhagen International School i Nordhavnen.

Den nye Nordhavn i København tager for alvor form, og nu skaber C.F. Møller Landscape et af de første og mest unikke projekter i, på og under vandet i bydelen, efter at tegnestuen har vundet den internationale projektkonkurrence om Nordhavnsøerne.

Nordhavnsøerne skal ligge i tæt kontakt til C.F. Møllers Copenhagen International School og skal koble skolen med bydelen og bydelen med resten af København. Nordhavnsøerne er en urban park på vandet, et væld af aktiviteter og opholdsmuligheder i tæt kontakt med vandet, vejret og naturen - et nyt og anderledes byrum til Nordhavnen.

- Vores forslag omfavner for alvor mødet med vandet og naturen i øjenhøjde. Projektet har et kæmpe potentiale som fællesskabsgenerator, som med vandet som social og aktivitetsmæssig trigger vil tilføre området liv og stemning og dermed binde den kommende skole på byen og byen med vandet, fortæller Lasse Palm, afdelingschef i C.F. Møller Landscape, om projektet.

Øer skaber forbindelsen mellem inde og ude
Aktiviteterne på Nordhavnsøerne er fordelt på tre forskellige øer med hver sit kendetegn: ”Revet”, en multifunktionel platform for aqualæring og events i forlængelse af kajkanten, ”Lagunen”, en flydende arena til f.eks. kajakpolo og andre vandsportsaktiviteter, og ”Solbadet”, et egentligt havnebad med sauna og beskyttede miljøer for svømmetræning. Funktionerne ligger i forlængelse af skolens indre rum, så de kan indgå direkte i undervisningen, men de kan også bruges af eksterne ligesom skolens faciliteter, som er tænkt som et fælles ”community centre” ved Orientkajen.

For at tilbyde Copenhagen International School og alle andre brugere et nyt og anderledes vandmiljø, som skiller sig ud blandt Københavns mange andre fine vandaktiviteter, dyrker Nordhavnsøerne bevidst den rå karakter og ”Nordhavnsnaturen”. Det sker ved at introducere det groede miljø i et design, som direkte opfordrer til aktivitet i al slags vejr, hvad enten der er regn eller sol, bølger eller spejlblankt vand.

Vejret, klimaet og naturen bliver en vigtig ressource for bevægelse, ophold og læring i, omkring og endog under vandet, og de runde øer er derfor omgivet af et groet bånd som et frit og organisk element, der kontrasterer det urbane og iscenesætter naturen og vandet som et læringslandskab i øjenhøjde. Samtidig fungerer det groede bånd som en naturlig sikkerhedszone omkring de tre øer, så også mindre børn kan færdes sikkert på Nordhavnsøerne og udforske mødet med vandet.

- Vi brænder for at skabe nye by- og landskabsrum der netop har fokus på at sammentænke bygning og landskab, fordi vi tror på at det skaber en merværdi i det enkelte projekt og for byen som helhed. Med Nordhavnsøerne har vi skabt en inviterende, urban platform for social og kulturel udveksling, hvor alle kan prøve kræfter med naturens fænomener, siger Lasse Palm.

Skal fuldende opsigtsvækkende skolebyggeri
Ejendomsselskabet Copenhagen International School står bag Nordhavnsøerne, som forventes klar i sommeren 2017, samtidigt med skolen tages i brug. C.F. Møller Landscape var i konkurrencen oppe imod forslag fra norske Snøhetta og danske MLRP.

Den nye Copenhagen International School er tegnet af C.F. Møller og bliver Københavns største skole på 25.000 m2 med plads til 1200 elever. Det usædvanlige skolebyggeri beklædes med 12.000 solceller og består af fire skoleafsnit, tilpasset forskellige alderstrin, på en fælles base med bl.a. kantine, bibliotek og sportsfaciliteter, som også kommer den omgivende by til gode.

For mere info kontakt:
Lasse Palm,
Afdelingschef C.F. Møller Landscape, Arkitekt maa
Tlf.: +45 3016 8473
Email: lvp@cfmoller.com

Fotograf: C.F. Møller Landscape
Fotograf: C.F. Møller Landscape
Fotograf: C.F. Møller Landscape
Fotograf: C.F. Møller Landscape

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Akutcentret indviet på Det Nye Universitetshospital i Aarhus

27.2.2017 | Statsminister Lars Løkke Rasmussen kunne den 27. februar klippe snoren og officielt erklære Akutcentret på Aarhus Universitetshospital, mere end 150.000 m² nybyggeri, åbent. Byggeriet byder indenfor i Danmarks første supersygehus – designet af C.F. Møller, Cubo Arkitekter og Schønherr.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Mærsk Tårnets åbning markerer ny æra i dansk sundhedsforskning

12.1.2017 | Den 18. januar 2017 begynder et nyt kapitel for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, når Mærsk Tårnet officielt indvies. Med sin banebrydende arkitektur, moderne forskningsfaciliteter og nytænkende indretning kommer det 15 etager høje tårn til at spille en afgørende rolle i fremtidens sundhedsforskning – og uddannelse.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nyskabende færgeterminal designet af C.F. Møller indvies i Stockholm

17.10.2016 | Tirsdag indvies Värtaterminalen i Stockholm, som er designet af C.F. Møller. Den er ikke kun en færgeterminal, men også et nyt opholdssted for stockholmerne i kraft af nyskabende design, der mixer infrastruktur og bypark.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER