Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’  - C.F. Møller. Photo: ODEON__photo by Kirstine Mengel
28.4.2017

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’  - C.F. Møller. Photo: ODEON__photo by Kirstine Mengel
Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’  - C.F. Møller. Photo: ODEON__photo by Kirstine Mengel

 

Med Odeon har fynboerne fået et teater og spillested af international klasse. Siden 1. marts har de 32.000 m² kulturhus budt på teater, koncerter, kunstudstillinger, fællesspisning og offentlige arrangementer. Det bliver fejret med manér i løbet af den kommende uges tid, hvor mere end 100 arrangementer løber af stablen i Odeon.

 

- Det bliver fantastisk at se, hvordan Odense samles omkring Odeon i løbet af den kommende uge, siger Klaus Toustrup, administrerende direktør i C.F. Møller og ansvarlig arkitekt på Odeon-projektet.

 

- Nu får vi virkelig Odeon at se som en nyfortolkning af ’Storbyens Forsamlingshus’. Huset vil summe af liv hele ugen, der vil være udstillinger, koncerter, forestillinger, happenings, og folk vil mødes for at spise sammen til offentlig fællesspisning. Nu ser vi visionen for Odeon udleve sig som fællesskabets kulturgenerator, forklarer Klaus Toustrup.

 

Kickstarter byudviklingen
Odeon er Odense Kommunes nye, store kultursatsning, og nybyggeriet indeholder fire scener samt Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole under ét og samme tag. Samtidig har bygningen også en række ungdomsboliger samt en dagligvarebutik.

 

- Programmet for ugen viser noget af alt det, huset kan – fra de helt store opsætninger til de helt små. Med Odeon har vi fået et hus, der er omdrejningspunkt og en løftestang for både kulturen og konferenceindustrien i Odense, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.
Odeon giver Odense en helt ny type af kulturhus, som ikke kun har åbent, når der er koncerter eller konferencer. Huset er det første færdige byggeri på den nedlagte Thomas B. Thriges Gade, og dermed er det også et synligt symbol på midtbyens transformation. Odeon er en central spiller i omlægningen af området til en ny, bilfri bydel med tæt forbindelse til havn, centrum og banegård.

 

- Odeon har en meget høj standard, en placering lige midt i Danmark og en størrelse, så vi fremover kan trække endnu flere spændende kunstnere og store konferencer til, siger Peter Rahbæk Juel.

 

Mulighedernes hus
Odeon er tænkt som et hus, der ikke kun rumme muligheder for kultureliten, de store koncerter og teaterforestillinger. Det er et sted for befolkningen, hvor både børn og voksne kan synge, danse, grine og være sammen.

 

- Det er jo det helt unikke ved Odeon. Huset sørger i kraft af sin funktionalitet for at blande brugerne. Odeon er et sted, hvor hverdagen aldrig er ens, hvor klientellet altid udfordres og ændrer sig, og derfor er dynamikken og udviklingen konstant, forklarer Klaus Toustrup.

 

- Du kan handle ind til dagligdagen, mens andre sidder til storslåede koncertoplevelser, får tarteletter under fællesspisning eller nyder kunst inde i huset eller udenfor. Blandingen er nøglen til, at Odeon bliver fixpunkt i Odenses udvikling, siger Klaus Toustrup.

 

5. maj er åbningsugens højdepunkt, når H.M. Dronning Margrethe besøger Odeon for at deltage i ugens gallashow. 
Odeon-projektet går tilbage til 2006. Finanskrisen lagde en dæmper på projektet og ændrede henover tiden også bygherrekonstellationen. Sammen med KPC Byg er de andre involverede parter i byggeriet Odense Kommune som bestiller og bruger, Syddansk Musikkonservatorium, Den Danske Scenekunstskole - Skuespiluddannelsen Odense som lejere, og H.C. Andersen Kongres Center A/S som operatør og lejer samt Partnerskabet for omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade.

 

Om Odeon:
Bestiller: Odense Kommune
Entreprenør og bygherre: KPC-Byg
Totalrådgiver: C.F. Møller
Underrådgiver: COWI, AIX Theater Planning, Gade Mortensen Akustik
Samarbejdspartnere: Syddansk Musikkonservatorium, Den Danske Scenekunstskole - Skuespiluddannelsen Odense, H.C. Andersen Kongres Center A/S, Partnerskabet for omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade.
Størrelse: 32.000 m²
Anlægssum: 650 mio. DKK

 

Om C.F. Møller 

C.F. Møller er et af Skandinaviens ledende arkitektfirmaer med mere end 90 års prisvindende arbejder i Norden og på verdensplan.
Vores prisvindende arbejde indeholder en bred skare af ekspertise, som dækker alle ydelser inden for arkitekter, landskabsarkitektur, produktdesign, sundhedsplanlægning og managementydelser inden for brugerinddragelse, forandringsledelse, space planning, logistik, bygherrerådgivning og organisationsudvikling.

 

C.F. Møller betragter miljø, ressourcebevidsthed, fornuftig byggeøkonomi, social ansvarlighed og god håndværksmæssig kvalitet som en væsentlig del af vores arbejde, og denne helhedsbetragtning er grundlæggende i alle vores opgaver, fra masterplaner til design af byggekomponenter.

 

En unik designtilgang
C.F. Møllers integrerede designtilgang, som nænsomt blander urbant design, landskab, bygningsdesign og design af bygningskomponenter, har været hjørnestenen i vores arbejde, siden tegnestuen blev etableret i 1924. Det er sådan, vi skaber stedsspecifikke, bæredygtige, innovative og socialt ansvarlige designløsninger med langsigtede fordele som udbytte for vores brugere og kunder.

Blandt C.F. Møllers nuværende projekter findes højhuse i Antwerpen, Oslo og Stockholm, state-of-the-art forskningsfaciliteter for Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Karolinska Institutet i Stockholm, teater-, opera- og koncerthuse i Odense og Kristiansund, Det Nye Universitetshospital i Aarhus, videreudviklingen af Aarhus Universitet og internationale virksomhedshovedkvarterer for firmaer som Carlsberg og Bestseller.

 

Mere info:
Kontakt Peter Sikker Rasmussen, kommunikationschef, C.F. Møller
+45 6193 6857, psr@cfmoller.com