C.F. Møller Architects deltager i nyt og historisk projekt i London

C.F. Møller Architects deltager i nyt og historisk projekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

 

Det almennyttige boligselskab Swan Housing Association, som er en del af et konsortium, der ledes af Catalyst Housing Association, har fået status som foretrukken tilbudsgiver af Greater London Authority (GLA) i forbindelse med fornyelsen af det tidligere industriområde Webbs Industrial Estate i Waltham Forest.  GLA købte grunden efter ordre fra Londons borgmester Sadiq Khan med henblik på at benytte området til nye almennyttige boliger til londonere.


Nu planlægger Swan i samarbejde med Catalyst og C.F. Møller at bygge 330 nye prisbillige andelsboliger og et kreativt knudepunkt på stedet – således at der skabes et område på mere end 3.000 kvadratmeter med nye, billige arbejdsarealer og kunstneratelierer, et parkområde til både nuværende og nye beboere samt et butiksareal i hjertet af Blackhorse Road-området. Denne grund var den første, der blev købt i forbindelse med borgmesterens plan om at bygge 100% almennyttige boliger.


Det succesfulde tilbud blev udarbejdet ved at kombinere Swans lokale markedskendskab og ekspertise i byggeledelse samt Catalysts finansielle styrke og udviklingserfaring, således at man har bygget videre på den fælles erfaring i udvikling af byområder til blandet bebyggelse.   Denne ekspertise kombineret med C.F. Møllers fremragende design og talent for at skabe byrum samt et stærkt konsulentteam gjorde, at GLA valgte forslaget. 


Geoff Pearce, Swans direktør for fornyelse og udvikling: “Dette er et spændende nyt projekt for Swan og det første i Waltham Forest, som er en bydel, vi i noget tid har ønsket at ekspandere til.  Planen modtog hele 13 tilbud, og derfor er vi henrykte over at være blevet udpeget sammen med vores samarbejdspartnere Catalyst Housing Association og C.F. Møller.  


Swans mål er at bygge flere boliger, og denne plan om prisbillige boliger, som skal transformere et forsømt område og samtidig skabe bedre offentlige rum og kreative arbejdsarealer, er endnu et eksempel på, hvordan vi virkelig kan yde mere, når vi samarbejder med vores partnere (herunder Londons borgmester, som vi allerede samarbejder med omkring boligplaner som f.eks. Blackwall Reach).


Tom Titherington, Catalyst Housing Associations direktør for ejendom og vækst: “Catalysts finansielle styrke og udviklingserfaring kombineret med Swans lokale markedskendskab og ekspertise i byggeledelse giver en helhedsorienteret tilgang til skabelse af byrum, design og levering. Vores fælles erfaring i udvikling af byområder til blandet bebyggelse har været med til at udforme designet til planen, som bygger på en ambition om at skabe ny og markant bebyggelse med en stærk identitet i Waltham Forest. Som mangeårig samarbejdspartner med Londons borgmester ønsker vi at få et godt samarbejde med GLA. Fordelen ved at vælge to almennyttige boligselskaber er, at et eventuelt overskud geninvesteres i at udvikle flere prisbillige boliger.”


Rolf Nielsen, associeret partner i C.F. Møller Architects, MAA ARB RIBA: “Vi er utroligt glade for at deltage i dette vigtige projekt, som søger at skabe en exceptionel designkvalitet til dette banebrydende byggeri af prisbillige boliger. Vores tilgang til dette projekt er at udarbejde en arkitektonisk og byrumsmæssig idé, der fokuserer på at designe de bedst mulige boliger samt et kreativt knudepunkt med kunstneratelierer, små parker og butiksarealer. Dette suppleres af Catalysts og Swans ambitiøse idéer til fornyelsen af Webbs Industrial Estate.”

 

Pressemeddelelse fra Londons borgmester
Mere information om Swan
Mere om Catalyst HA

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

C.F. Møller Architects sammen EFFEKT med i konkurrence om helhedsplan og ny søfartsskole i Svendborg

14.6.2018 | Fire teams er prækvalificeret til at deltage i arkitektkonkurrencen om det ny SIMAC, fremtidens søfartsskole i på havnen i Svendborg, samt en helhedsplan for området, og C.F. Møller Architects med EFFEKT som underrådgiver er blandt dem.

I finalen i international konkurrence

25.5.2018 | C.F. Møller Architects er som eneste skandinaviske virksomhed gået videre til finale I konkurrencen om at skabe en ny stationsbygning og byrum i Altona, Hamborg i Tyskland.

Valgt som en af Danmarks bedste klimaløsninger

23.5.2018 | Realdania og Sustainia udgiver i dag publikationen Klima100, der samler 100 af de bedste klimaløsninger fra kommuner over hele landet. Publikationen skal øge videndelingen og den grønne omstilling i kommunerne, og projektet Storkeengen af C.F. Møller Landscape er blandt de udvalgte projekter.

Offentliggør plan for nyt byrum i Oslo

11.5.2018 | KLP Eiendom offentliggør - i samarbejde med C.F. Møller Architects, Kristin Jarmund Arkitekter og Rodeo Arkitekter - plan for et nyt byrum med torv, hotel og et højhus ved Oslo Centralstation, som skaber attraktive opholdsarealer og effektive urbane forbindelser.

C.F. Møller Architects afslører nyt tårn

7.5.2018 | Byggeselskabet Olav de Linde og C.F. Møller Architects offentliggør planer om 144 meter højt kontorhus, der som et lyst, skulpturelt landmark ved Aarhus Havn forener byliv og kulturhistorie med nye, attraktive kultur- og erhvervs-faciliteter samt offentlige restauranter i samme bygning.

Mærsk Tårnet præmieret

3.5.2018 | Københavns kommune præmierer hvert år smukke bygninger samt bymiljøer og anlæg, og Mærsk Tårnet og SUND Naturpark blev 3. maj præmieret under en ceremoni på Københavns Rådhus.

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.
Vis flere