C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller + HENN

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.

 

Et legendarisk hospital står foran en udvidelse. Hospitalskomplekset i Universitetshospital RWTH Aachen i det vestligste Tyskland skal udvides med en ny bygning, som indeholder et centralt operationsafsnit med blandt andet intensiv behandlingsafdeling og et helt nyt, offentligt indgangsparti.


State-of-the-art, højteknologiske operationsmuligheder og intensivafdelinger gør tilbygningen til den vigtigste del af hospitalet i Aachens sundhedsydelser. C.F. Møller og HENN formåede med sit design af det fredede bygningskompleks at slå 12 konkurrerende teams i projektkonkurrencen.


- Denne store konkurrencesejr i Tyskland, som er et helt nyt marked for os, understreger C.F. Møllers globalt førende position, når det handler om at udvikle og levere state-of-the-art sundhedsarkitektur, siger Klavs Hyttel og Julian Weyer, ansvarlige partnere og arkitekter fra C.F. Møller.


De bedste principper fra ”helende arkitektur”
Store dele af tilbygningens design er lagt underjordisk for at minimere den visuelle påvirkning på de eksisterende, fredede bygninger. Nybyggeriet dækkes med et frodigt, grønt parkanlæg, som åbnes op for både offentlighed og ansatte.
Den lavt bølgende bygning løfter sig op mod den offentlige indgang i en fejende og generøs bevægelse, som skaber en inviterende, lys og varmtonet indgang. Arkitekturen skaber intuitiv wayfinding for patienter og pårørende, der guides af udsigten til det grønne parklandskab.


På trods af den nedsunkne beliggenhed er de nye faciliteter for operationer og intensivafsnit designet til at nyde godt af en stor mængde dagslys, mens der samtidig er adgang til grønne områder. Projektet er et eksempel på de bedste principper i ”helende arkitektur”. Her skabes et venligt og komfortabelt miljø for både patienter, pårørende og ansatte.


Åbent og effektivt
En serie af specialdesignede, afsides mødesteder for personalet i de åbne rum underopdeler det fleksible og effektive layout af operationsetagen. Det skaber optimale forudsætninger for teamwork og relationer mellem ansatte.
- De prisvindende designs er karakteriseret ved deres funktionalitet, gennemsigtighed og det futuristiske design, som på harmonisk vis integreres ind i vores egen hovedbygning, siger Peter Asché, Commercial Director på Universitetshospitalet RWTH Aachen.


Størrelsen på udvidelsen af det legendariske sygehuskompleks er på ca. 35.000 m².


De planlagt delelementer i projekter er:
- Et centralt operationsafsnit med 31 separate operationsenheder
- Ambulante operationsfaciliteter med fire operationsenheder
- Tre intensive behandlingsafdelinger med 50 senge
- Anæstesi
- Sengeforberedelse
- Central hovedindgang
- Serviceareal
- Offentlig indgang og ankomstområde

 

Se flere illustrationer her

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller + HENN

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Valgt som en af Danmarks bedste klimaløsninger

23.5.2018 | Realdania og Sustainia udgiver i dag publikationen Klima100, der samler 100 af de bedste klimaløsninger fra kommuner over hele landet. Publikationen skal øge videndelingen og den grønne omstilling i kommunerne, og projektet Storkeengen af C.F. Møller Landscape er blandt de udvalgte projekter.

Offentliggør plan for nyt byrum i Oslo

11.5.2018 | KLP Eiendom offentliggør - i samarbejde med C.F. Møller Architects, Kristin Jarmund Arkitekter og Rodeo Arkitekter - plan for et nyt byrum med torv, hotel og et højhus ved Oslo Centralstation, som skaber attraktive opholdsarealer og effektive urbane forbindelser.

C.F. Møller Architects afslører nyt tårn

7.5.2018 | Byggeselskabet Olav de Linde og C.F. Møller Architects offentliggør planer om 144 meter højt kontorhus, der som et lyst, skulpturelt landmark ved Aarhus Havn forener byliv og kulturhistorie med nye, attraktive kultur- og erhvervs-faciliteter samt offentlige restauranter i samme bygning.

Mærsk Tårnet præmieret

3.5.2018 | Københavns kommune præmierer hvert år smukke bygninger samt bymiljøer og anlæg, og Mærsk Tårnet og SUND Naturpark blev 3. maj præmieret under en ceremoni på Københavns Rådhus.

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.
Vis flere