Direktør om Årets Byggeri: Afd. 19 & 22 er blevet tryg

Direktør om Årets Byggeri: Afd. 19 & 22 er blevet tryg - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

10.12.2015 | C.F. Møllers omdannelse af Himmerland Boligforening afdeling 19 & 22 er Årets Byggeri 2015. Den betragtning er boligselskabets direktør glad for. Boværdien og trygheden er øget betragteligt – vi har fået mere ud af det end forventet, forklarer han.

 

9. december 2015 modtog Himmerland Boligforening afdeling 19 & 22 hædersprisen som Årets Byggeri 2015. Det skete på baggrund af en bedømmelse fra en jury bestående af nogle af de største brancheprofiler i det danske byggeri.

- Det er et stort skulderklap til den indsats, vi har lagt ude på projektet, forklarer Søren Tortzen, afdelingschef i C.F. Møllers Aalborgafdeling og ansvarlig arkitekt på omdannelsen.

- Vi er lykkedes med at skabe et samlet byggeri af høj kvalitet på baggrund af et forholdsvis lavt anlægsbeløb. Kvaliteten i afdeling 19 & 22 er steget markant, siger han.

Et helt nyt boligmiljø
De 370 almene boliger i afdeling 19 & 22 er blevet omdannet og renoveret, så de nu fremstår fremtidssikrede og tidssvarende, og landskabet og udearealerne har dannet en helt ny indgang og tilgang til området. Det fremhæver direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen.

- Det, der virkelig fungerer ved afdeling 19 & 22, er, at der er skabt et helt nyt boligmiljø. Da vi startede, var det med målet om at få en helt ny profil i afdelingen. Det skulle ligne noget, folk gerne vil købe. Det har vi opnået, og arkitekturen har i den grad fungeret, forklarer Ole Nielsen, som understreger, at ikke kun boligerne har fået en ordentligt tur – også udearealerne, som C.F. Møller Landscape har arbejdet med, er komplet ændret.

- Opdateringen og nyskabelsen af landskabet har en enorm betydning for, hvordan beboerne trives i afdeling 19 & 22. En stor mængde beboerinddragelse har dannet ejerskab hos beboerne for de nye boliger og områderne omkring. Samtidig har det haft stor betydning, at parkeringspladserne er rykket fra at være centraliserede til nu at være ved de enkelte boliger. Det skaber et helt nyt liv udenfor. Nu sker der noget – hele tiden – og det har blandt andet været med til at øge trygheden, siger Ole Nielsen.

Stor efterspørgsel
Afdeling 19 & 22 ligger i en del af Aalborg Øst, som historisk har været et udsat område. Men den massive renovering har betydet, at Himmerland Boligforening nu kan fornemme udsigten til en helt unik beboersammensætning i området.

- Renoveringen har betydet en øget boværdi for de nuværende beboere. Samtidig ser vi en større efterspørgsel. Nu rammer vi også de 55-årige og fremefter – dem, som sælger huse og gerne vil flytte i lejebolig, ligesom flere tidligere beboere nu gerne vil tilbage til området, siger Ole Nielsen.

- Jeg bliver indimellem spurgt af beboerne selv, hvad vi egentlig har gjort for at få så mange nye herud. Sagen er, at vi ingenting har gjort for netop det. Det er det interessante her. Vi mener, at det er kvaliteten i boligerne, der nu får så mange til at flytte til og tilbage.

Blevet til mere end forventet
En af de afgørende nøgler i skabelsen af den nye afdeling 19 & 22 har været C.F. Møllers rolle:

- Arkitekterne fik demonstreret, at de har en god forståelse for den her type af byggeri – også for beboerne. Det er vigtigt for byggeprocesser, hvor man har et udvalg, der kommunikeres med. Det har C.F. Møller været gode til at tage alvorligt, siger Ole Nielsen.

Den gode proces har samtidig betydet, at Himmerland Boligforening har fået mere ud af renoveringen end på forhånd forventet.

- Da vi havde Landsbyggefonden på besøg op til renoveringen, snakkede vi om detaljer som tagudskiftning og facaderenovering. Det har udviklet sig til meget mere. Projektet har gjort op med snakken om, at det ikke kan lade sig gøre at ændre de her bebyggelser fra 1970’erne og 80’erne, siger han.

Et pejlemærke for fremtiden
Størstedelen af den store transformation af afdeling 19 & 22 er afsluttet, og selvom projektet stadig er ganske nyt, er der stor optimisme at spore om fremtiden hos Himmerland Boligforening.

- Vi kan se, at mennesker omkring os er imponerede. Vi har både danske og udenlandske branchefolk på besøg, som lader sig inspirere af det. Man kan se forandringerne, og man har hele tiden kunnet se forskellen mellem det gamle og det nye igennem processen, siger Ole Nielsen.

- Renoveringen signalerer, hvor vi gerne vil hen. Vi kan helt håndgribeligt se den forandring, som kan skabes. Afdeling 19 & 22 er et fortrinligt eksempel. Det er blevet bevist, at vi kan få attraktive boliger og attraktive udearealer på niveau med højere boligområder. Vi tror på, at når bygning og anlæg rammer rigtigt, opstår der helt automatisk en forventning og en glæde ved bebyggelsen. Det er sket her, siger han.

Afdeling 19 & 22 er blot et af tre store projekter, som C.F. Møller i øjeblikket udfører for Himmerland Boligforening. Sideløbende med dette er store renoveringer af henholdsvis Magisterparken og afdeling 3 i Aalborg også i gang.

 

Læs også: Renoveringsprojekt bliver Årets Byggeri
Læs mere om afdeling 19 & 22

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.

Ny partner og CEO i C.F. Møller Architects

14.1.2019 | C.F. Møllers nuværende vicedirektør, jurist Lone Bendorff, indtræder i partnerskabet og udnævnes samtidig til ny CEO hos C.F. Møller Architects.

Vinder konkurrence i Belgien

7.1.2019 | C.F. Møller Architects og BRUT vinder i fællesskab konkurrencen om et ambitiøst byudviklingsprojekt i Oostende i Belgien

Udpeger ny associeret partner

17.12.2018 | Jonas Toft Lehmann udpeges per 1. januar som associeret partner i C.F. Møller Architects.

Bryggerigrund i Aarhus omdannes til blandet bydel

4.12.2018 | C.F. Møller Architects forvandler gammel bryggerigrund til ny blandet bydel i Aarhus

Fremtidens skole

3.12.2018 | Copenhagen International School og C.F. Møller Architects bød 27. november på debat om udformningen af fremtidens læringshuse. Blandt panelet var både arkitekter, en pædagogisk ekspert, en rektor, skoleelever og politikere.

Biomedicum indviet

30.11.2018 | I dag blev Karolinska Institutets nye forskningsbygning Biomedicum, tegnet af C.F. Møller Architects, i Solna nord for Stockholm indviet.

Live from Copenhagen International School

27.11.2018 | We are discussing the future of learning spaces as an interplay between architecture, politics and pedagogy at Copenhagen International School today and everyone can watch the discussion live (in Danish).

Two awards and honorable mention from Los Angeles

15.11.2018 | C.F. Møller Architects win two awards and a honorable mention from the Architecture Masterprize 2018, Los Angeles.

Debat - Skoler for fremtiden

9.11.2018 | C.F. Møller Architects og Copenhagen International School inviterer til debat om fremtidens skole.

Double sustainability win for CIS

9.11.2018 | Copenhagen International School is named both the overall winner and winner in its category of the Active House Award 2018.

Maersk Tower nominated for EU Mies Award 2019

7.11.2018 | The Maersk Tower in Copenhagen has been shortlisted for the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2019.

Maersk Tower recieves award

2.11.2018 | The Maersk Tower in Copenhagen receives a Better Building Award in the category ‘Best International Development’ at a ceremony in London.

Mindes Christian Frederik Møller

31.10.2018 | I dag, den 31. oktober 2018, kan vi markere vores stifters 120 års fødselsdag.

Indvielse af sygehusprojekt i Bergen

19.10.2018 | 23. oktober indvies en ny tilbygning til Haraldplass Sygehus i Bergen. Projektet er tegnet af C.F. Møller Architects og er kendetegnet ved to atriummer, der leverer masser af dagslys og eliminerer traditionelle lange gange.

Nyt kontor i London

17.10.2018 | C.F. Møller Architects' London-afdeling er blevet for stor til kontoret i Metropolitan Wharf og flytter til større lokaler i Shoreditch i London den 22. oktober.

Deltager i digitalt udviklingsprojekt

10.10.2018 | C.F. Møller Architects bidrager til at øge produktiviteten i byggesektoren gennem et samarbejdsprojekt, der sigter på at forenkle brugen af Building Information Modelling(BIM).

Begynder transformation af Aarhus Kommunehospital

17.9.2018 | Aarhus Kommunehospital skal transformeres til et nyt campus-område for Aarhus Universitet, og C.F. Møller Architects er tildelt første del af dette arbejde.

Hjertet i Ikast åbner officielt

6.9.2018 | 8. september åbner multihuset Hjertet i Ikast, som er tegnet af C.F. Møller Architects. Åbningen markeres med taler, koncert og aktiviteter inde og ude og for alle aldre – helt i Hjertets ånd.

Innovativt klimatilpasningsprojekt

16.8.2018 | C.F. Møller Architects’ forslag til, hvordan Randers kan tilpasse sig klimaskift og samtidig skabe ny værdi for borgerne ved at koble by og natur bedre sammen, er nu offentliggjort.

Mærsk Tårnet vinder en Iconic Award 2018

9.8.2018 | Mærsk Tårnet vinder "ICONIC AWARDS 2018: Innovative Architecture – Selection" i kategorien "Architecture with distinction".

Tilladelse til renovering af Den Danske Kirke

7.8.2018 | Projektet vedrørende St. Katharine's kirke omfatter landskabsdesign og komplet renovering af den nygotiske kirke ved Regent's Park i London, som er fredet i klasse II.

Projekt for prominent tysk universitet

3.7.2018 | C.F. Møller Architects er blevet valgt til en ambitiøs campusmasterplan, der skal beskrive den fremtidige udvikling af universitetet og universitetshospitalet i Heidelberg, som er et af de mest prestigefyldte universiteter i Tyskland og i hele verden.
Vis flere