Dokken Towers præsenteret i Esbjerg

Dokken Towers præsenteret i Esbjerg - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

22.6.2015 | Dokken Towers er navnet på et nyt milliardprojekt på Esbjerg Havn, hvor en helt ny bydel ved Dokhavnen forbinder byen og vandet med attraktive og levende byfunktioner, boliger, erhverv og hotel.

 

Dokken Towers er en del af en helhedsplan for Dokken, hvis formål er at den eksisterende bebyggelse og Dokkens kommende arkitektur i samspil sikrer byens adgang og kontakt til havnen og vandet, både fysisk og visuelt.

Placeringen på pynten mellem land og vand, som forposten mod det åbne, storladne og smukke vadehav, har haft væsentlig betydning for både planlægningen og udformningen af helhedsplanen.

Forbindelse til Landgangen
Med sin forbindelse til det netop iværksatte broprojekt Landgangen medvirker Dokken Towers tydeligt til at forbinde by og havn. Bebyggelsen afslutter den nye grønne kile der vil strække sig hele vejen fra byparken og ned til vandet, og er en del af den nye løftede promenade der beskytter hele området mod oversvømmelser.

Bastionen som fungerer som stormflodssikring og fundament for bebyggelsen og dens pladser og parkering. danner en offentlig kajkant hvor store portåbninger, amfitrapper og mindre pladser giver beboere og besøgende udsigten og forbindelsen til vandet.

Et nyt grønt parkrum er hjertet i bebyggelsen, og en udvidet Englandskaj giver mulighed for større pladskrævende aktiviteter ved anløb af fartøjer som f.eks. skoleskibe og krydstogtsskibe.

Nyfortolkning af den traditionelle Esbjerg karré
Dokken Towers er en nyfortolkning af den traditionelle Esbjerg karré med de karakteristiske hjørnepartier, og komposition af slanke bygninger danner en randbebyggelse som understreger den stigende skala i den omkringliggende havnekontekst.

Dokken Towers skulpturelle profil præges af karakteristiske spring og vertikale opdelinger, som danner en slank, lys og foranderlig silhuet. Mod sydvest accentueres placeringen på spidsen af dokken med et tårn der skyder i luften som en bølge der rammer kajen – helt op til 37 etager eller 125 meter på det højeste punkt.

Løfter Esbjerg til nye højder
Dokken Towers kommer til at rumme et bredt varieret udbud af boligtyper med havudsigt, hotel, kontorer, restaurationer, butikker, cafeer og grønne områder. I bebyggelsens stueetage bliver der muligheder for etablering af cafeer, restaurationer og butikker for betjening af området.

Udformningen med flere forbundne tårne, som forskydes i plan og højde, giver et varierende billede af ’fyrtårnet’ set fra bugten, havnen, byen eller fra kysten, og giver også stor fleksibilitet i forhold til planlægning og indretning af de enkelte bygningselementer.

Samlet skabes et enkelt, stærkt, elegant tårnkompleks, der i udformningen lever op til den enestående udsigt og de helt specielle lysforhold, men også tager hensyn til den vind og turbulens, der kan opstå omkring et højhus gennem bygningernes aftrapninger og forsætninger. Bygningerne er placeret sådan den centrale, grønne park får masser af sol, mens skyggerne fortrinsvis vil blive kastet ud over vandet og mod nord, hvor der ikke er boliger.

Projektet rummer i alt knap 40.000 m2, og er udført for bygherren Pedersen Group A/S Esbjerg af C.F. Møller i samarbejde med Schønherr Landskab.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Bryggerigrund i Aarhus omdannes til blandet bydel

4.12.2018 | C.F. Møller Architects forvandler gammel bryggerigrund til ny blandet bydel i Aarhus

Fremtidens skole

3.12.2018 | Copenhagen International School og C.F. Møller Architects bød 27. november på debat om udformningen af fremtidens læringshuse. Blandt panelet var både arkitekter, en pædagogisk ekspert, en rektor, skoleelever og politikere.

Biomedicum indviet

30.11.2018 | I dag blev Karolinska Institutets nye forskningsbygning Biomedicum, tegnet af C.F. Møller Architects, i Solna nord for Stockholm indviet.

Live from Copenhagen International School

27.11.2018 | We are discussing the future of learning spaces as an interplay between architecture, politics and pedagogy at Copenhagen International School today and everyone can watch the discussion live (in Danish).

Two awards and honorable mention from Los Angeles

15.11.2018 | C.F. Møller Architects win two awards and a honorable mention from the Architecture Masterprize 2018, Los Angeles.

Debat - Skoler for fremtiden

9.11.2018 | C.F. Møller Architects og Copenhagen International School inviterer til debat om fremtidens skole.

Double sustainability win for CIS

9.11.2018 | Copenhagen International School is named both the overall winner and winner in its category of the Active House Award 2018.

Maersk Tower nominated for EU Mies Award 2019

7.11.2018 | The Maersk Tower in Copenhagen has been shortlisted for the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2019.

Maersk Tower recieves award

2.11.2018 | The Maersk Tower in Copenhagen receives a Better Building Award in the category ‘Best International Development’ at a ceremony in London.

Mindes Christian Frederik Møller

31.10.2018 | I dag, den 31. oktober 2018, kan vi markere vores stifters 120 års fødselsdag.

Indvielse af sygehusprojekt i Bergen

19.10.2018 | 23. oktober indvies en ny tilbygning til Haraldplass Sygehus i Bergen. Projektet er tegnet af C.F. Møller Architects og er kendetegnet ved to atriummer, der leverer masser af dagslys og eliminerer traditionelle lange gange.

Nyt kontor i London

17.10.2018 | C.F. Møller Architects' London-afdeling er blevet for stor til kontoret i Metropolitan Wharf og flytter til større lokaler i Shoreditch i London den 22. oktober.

Deltager i digitalt udviklingsprojekt

10.10.2018 | C.F. Møller Architects bidrager til at øge produktiviteten i byggesektoren gennem et samarbejdsprojekt, der sigter på at forenkle brugen af Building Information Modelling(BIM).

Begynder transformation af Aarhus Kommunehospital

17.9.2018 | Aarhus Kommunehospital skal transformeres til et nyt campus-område for Aarhus Universitet, og C.F. Møller Architects er tildelt første del af dette arbejde.

Hjertet i Ikast åbner officielt

6.9.2018 | 8. september åbner multihuset Hjertet i Ikast, som er tegnet af C.F. Møller Architects. Åbningen markeres med taler, koncert og aktiviteter inde og ude og for alle aldre – helt i Hjertets ånd.

Innovativt klimatilpasningsprojekt

16.8.2018 | C.F. Møller Architects’ forslag til, hvordan Randers kan tilpasse sig klimaskift og samtidig skabe ny værdi for borgerne ved at koble by og natur bedre sammen, er nu offentliggjort.

Mærsk Tårnet vinder en Iconic Award 2018

9.8.2018 | Mærsk Tårnet vinder "ICONIC AWARDS 2018: Innovative Architecture – Selection" i kategorien "Architecture with distinction".

Tilladelse til renovering af Den Danske Kirke

7.8.2018 | Projektet vedrørende St. Katharine's kirke omfatter landskabsdesign og komplet renovering af den nygotiske kirke ved Regent's Park i London, som er fredet i klasse II.

Projekt for prominent tysk universitet

3.7.2018 | C.F. Møller Architects er blevet valgt til en ambitiøs campusmasterplan, der skal beskrive den fremtidige udvikling af universitetet og universitetshospitalet i Heidelberg, som er et af de mest prestigefyldte universiteter i Tyskland og i hele verden.

BUSINESS CENTER TRELLEBORG - CIRKULÆR ØKONOMI

29.6.2018 | C.F. Møller Architects og Tyréns er sammen et af tre teams, som deltager i arkitektkonkurrencen om Business Center Trelleborg i Sverige. Bedømmelsen skal resultere i en sammenfatning af gode idéer fra de tre teams, som man kan bygge videre på. Sammenfatningen skal danne grundlag for videre diskussion og arbejde, som skal føre til en fysisk strukturplan for området.

Vinder nyt projekt i Tyskland

28.6.2018 | C.F. Møller har vundet en international konkurrence om at tegne en ny togstation i Altona i Hamborg, Tyskland. Ambitionen med forslaget er, at bygningsværket skal fungere som en visionær milepæl og en bymæssig katalysator, både for udviklingen af den nordlige bydel Altona og i bredere forstand af Hamborg. Ved at binde natur og byliv sammen kommer den nye station til at bidrage til byens vision om at samle dens grønne områder og styrke deres betydning.

Sustainable Campus Excellence Award

20.6.2018 | International Sustainable Campus Network hædrer Mærsk Tårnet af C.F. Møller Architects i kategorien "Building and Innovative Infrastructure".

C.F. Møller Architects sammen EFFEKT med i konkurrence om helhedsplan og ny søfartsskole i Svendborg

14.6.2018 | Fire teams er prækvalificeret til at deltage i arkitektkonkurrencen om det ny SIMAC, fremtidens søfartsskole i på havnen i Svendborg, samt en helhedsplan for området, og C.F. Møller Architects med EFFEKT som underrådgiver er blandt dem.

Valgt som en af Danmarks bedste klimaløsninger

23.5.2018 | Realdania og Sustainia udgiver i dag publikationen Klima100, der samler 100 af de bedste klimaløsninger fra kommuner over hele landet. Publikationen skal øge videndelingen og den grønne omstilling i kommunerne, og projektet Storkeengen af C.F. Møller Landscape er blandt de udvalgte projekter.
Vis flere