Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

 

Projektet blev enstemmigt godkendt af Lambeths planlægningsmyndighed den 23. januar og er nu klar til at gå videre til byggefasen. Ifølge planen skal byggeriet begynde i maj 2018 og stå færdigt i sommeren 2019.

 

– Vi er rigtig glade for at have fået byggetilladelsen, så vi kan fortsætte vores konstruktive samarbejde med Lambeth Council om dette enestående projekt. Vi er stolte over vores bidrag til at skabe en bedre og mere værdig tilværelse for mennesker med indlæringsvanskeligheder. Det er specielt vigtigt for os at sikre, at de foreslåede servicefaciliteter i mindre grad ligner de ældre institutionsmodeller. Vi ved, at det er vigtigt at opnå optimal fleksibilitet med hensyn til den fremtidige servicedækning og integrere brugerne så meget som muligt i samfundet generelt, siger Rolf Nielsen, associeret partner hos C.F. Møller i London.

 

Samarbejdskultur

Muligheden for at arbejde sammen med Adult Social Care-teamet og engagere os i et tæt samarbejde med denne gruppe brugere har frembragt en unik bygning, der er skræddersyet til deres meget specifikke behov.
Det nye ressourcecenter på Coburg Crescent er en bygning med flere anvendelsesmuligheder, hvor dens primære rolle er at fungere som et dagcenter for voksne med indlæringsvanskeligheder. Derudover skal bygningen rumme behandlingsrum og understøttede bomuligheder ved både længere og kortere ophold. Centeret rummer også generelle fællesområder, herunder en butik og en café, hvor der er ansættelsesmuligheder for brugerne, og som aktivt fremhæver dagcenterets fællesskabskultur.

 

Bygningens form er konstrueret som en beskyttet gårdhave med en aktiv facade i bolig-skala mod nabobebyggelsen Palace Road Estates. En højdeforskel på tre meter fra den ene side af grunden til den anden er indarbejdet ved at placere hovedindgangen og det beskyttede nedgangsområde på den lave side, så der opnås trappefri adgang. Den anden hovedindgang, der fører til de mest offentlige områder, herunder café, fællesområde og butik, ligger på første sal i gadeniveau.


Designets enkelhed er karakteriseret ved et stort skrånende tag, der omslutter alle de forskellige dele og komponenter i bygningen i ét samlet volumen. Den øverste del af bygningen omslutter de øverste etager og taget med en skærmbeklædning af rødlig tegl. I modsætning hertil er stueetagens sokkel udført i mørkere mursten.

 

Eksperter i helbredende arkitektur

Helbredende arkitektur og evidensbaseret design ses anvendt i to andre britiske projekter af C.F. Møller, de psykiatriske hospitaler i Springfield og Tolworth, der er ved at blive opført i det sydvestlige London. Sammen med fyrtårnsprojekter som Aarhus Universitetshospital i Danmark, der er det største hospitalsprojekt i dansk historie og vinder af prisen "Best International Healthcare" i 2017, understreger dette C.F. Møllers globale førerposition i levering af topmoderne hospitalsdesign.


Flere steder i Europa arbejder C.F. Møller på en række større byggerier i sundhedssektoren, herunder verdens første fuldt automatiserede sterilisationscenter på Rigshospitalet i Danmark. Derudover er der en udvidelse af det ikoniske og fredede universitetshospital RWTH i Aachen i Tyskland, en opgave som C.F. Møller vandt i en international arkitektkonkurrence i 2017 i samarbejde med det tyske arkitektfirma HENN.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Valgt som en af Danmarks bedste klimaløsninger

23.5.2018 | Realdania og Sustainia udgiver i dag publikationen Klima100, der samler 100 af de bedste klimaløsninger fra kommuner over hele landet. Publikationen skal øge videndelingen og den grønne omstilling i kommunerne, og projektet Storkeengen af C.F. Møller Landscape er blandt de udvalgte projekter.

Offentliggør plan for nyt byrum i Oslo

11.5.2018 | KLP Eiendom offentliggør - i samarbejde med C.F. Møller Architects, Kristin Jarmund Arkitekter og Rodeo Arkitekter - plan for et nyt byrum med torv, hotel og et højhus ved Oslo Centralstation, som skaber attraktive opholdsarealer og effektive urbane forbindelser.

C.F. Møller Architects afslører nyt tårn

7.5.2018 | Byggeselskabet Olav de Linde og C.F. Møller Architects offentliggør planer om 144 meter højt kontorhus, der som et lyst, skulpturelt landmark ved Aarhus Havn forener byliv og kulturhistorie med nye, attraktive kultur- og erhvervs-faciliteter samt offentlige restauranter i samme bygning.

Mærsk Tårnet præmieret

3.5.2018 | Københavns kommune præmierer hvert år smukke bygninger samt bymiljøer og anlæg, og Mærsk Tårnet og SUND Naturpark blev 3. maj præmieret under en ceremoni på Københavns Rådhus.

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.
Vis flere