Nyt projekt for Swan Housing Association

Nyt projekt for Swan Housing Association - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet

 

Swan Housing Association, der står for byfornyelsen af Robin Hood Gardens i Tower Hamlets til et beløb på GBP 300 mio. sammen med London Borough of Tower Hamlets ('LBTH') og Londons borgmester, har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i byfornyelsesprojektet, det såkaldte Blackwall Reach.

 

I fase 3 vil der blive opført omkring 330 nye boliger, hvoraf 50 % vil være billige boliger. De nye boliger spænder fra etværelses lejligheder til boliger i to etager med fem værelser, hvilket vil skabe hårdt tiltrængte billige familieboliger i området. Boligerne vil blive opført, så der bliver optimal udnyttelse af Millennium Green i midten, der vil blive anlagt på ny.


C.F. Møller har fået opgaven efter en udbudsrunde. Med udgangspunkt i Swans bygningsmæssige ramme fokuserede udvælgelsesprocessen på, hvordan de interesserede tegnestuer ville gribe designet an, hvordan de ville forholde sig til byggeriets særlige beliggenhed, og hvordan de ville arbejde sammen med udviklingspartnere og lokalsamfundet. Der blev udvalgt et antal tegnestuer, og fem af disse blev bedt om at præsentere deres ideer.


Bedømmelsesudvalget var imponeret over alle fem firmaer, der præsenterede deres ideer, men C.F. Møller skilte sig ud på baggrund af deres fremragende designidéer for Blackwall Reach og deres fokus på et 'indefra og ud-design', der giver højeste prioritet til bygningernes beboere. Eksempler på C.F. Møllers designtegninger er frigivet af Swan med den præcisering, at det drejer sig om tilbudsmateriale, og at de derfor ikke nødvendigvis viser, hvordan det endelige byggeri kommer til at se ud.


Swans administrerende direktør for Regeneration and Development, Geoff Pearce, siger: “Vi var meget imponerede over deres 'indefra og ud-tilgang' til design. C.F. Møller har virkelige formået at fokusere på de mennesker, der skal bo i disse nye boliger, samt forholdet mellem boligerne og det offentlige rum. De har gjort meget ud af at sikre, at vi skaber et gadebillede, der passer til folk, og som knyttes sammen med landskabet, der opvejer påvirkningen fra det travle eksterne miljø tæt på Blackwall Tunnel. Som byfornyelsesteam kunne vi virkelig mærke, at C.F. Møllers team ville kunne bringe et frisk pust og en positiv tilgang til den næste fase i Blackwall Reach, og vi er glade for, at vi kan fortsætte og videreudvikle det positive samarbejde, der har vist sig at være så produktivt i forhold til deres arbejde for os på vores renovering af Laindon Shopping Centre”


Rolf Nielsen, associeret partner, arkitekt MAA ARB RIBA, C.F. Møller, siger: “Vi er utroligt glade for at have fået opgaven som arkitekt på dette unikke projekt.
Vores indfaldsvinkel til dette udfordrende projekt er at udvikle et arkitekurt- og placemaking-design, der fokuserer på at opføre de bedst mulige boliger på et sted, der indeholder store udfordringer. Dette supplerer Swans ambitiøse ideer om renovering af Blackwall Reach.


Vi trækker på vores erfaring med at skræddersy vores designprocesser til det enkelte projekts unikke forhold og ser frem til at levere exceptionelt kvalitetsbyggeri til lokalsamfundet, London Borough of Tower Hamlets og Swan.”


Om Swan Housing Association: Swan Housing Association blev stiftet i 1994. Swan kunne fejre 20-års jubilæum i 2014 og leverer billige leje- og ejerboliger af høj kvalitet. Selskabet ejer og administrerer i dag mere end 11.000 boliger. Swan er blevet udnævnt som én af de bedste 100 almennyttige virksomheder at arbejde for i Storbritannien af avisen Sunday Times.


Det er Swans mission at “levere effektive ydelser, dynamiske løsninger og forbilledlige boliger og boligområder" og samtidig fortsat levere enestående ydelser inden for boligbyggeri, der opfylder de krævende behov i Østlondon og Essex, hvor de skaber bydele, der er sunde, levende og bæredygtige.

 

Om Blackwall Reach: Det GBP 300 millioner store byfornyelsesprojekt i Blackwall Reach, der opføres i et samarbejde mellem Swan og London Borough of Tower Hamlets samt Londons borgmester, vil forvandle et vigtigt område af Tower Hamlets i nærheden af Blackwall Tunnel, hvor 252 boliger erstattes med over 1.500 nye boliger, erhvervslokaler og nye bydelsfaciliteter, en udvidelse af skolen og en ny moské samt et bedre offentligt rum og forbindelser til Docklands Light Railway (DLR).


Fase 1A af projektet har allerede resulteret i opførelsen af 98 nye boliger. 79 af disse er blevet lejet ud som socialt boligbyggeri, 8 boliger er blevet stillet til rådighed for personer, der bor og arbejder i Tower Hamlets, og resten for lejere fra Robin Hood Gardens, så de kan blive boende i lokalområdet. I denne fase er der også blevet etableret et nyt regionalt boligkontor for Swan Housing, en erstatningsmoské og en udvidelse af den lokale skole.


Denne fase har desuden skabt The Reach, der er en fantastisk ny bydelsfacilitet i Blackwall.


Fase 1B af projektet er gået i gang på stedet, hvor arbejdet på denne fase nu er påbegyndt. I Fase 1B vil der blive opført 242 boliger, hvoraf 200 vil blive udbudt til privat salg som en hjælp til krydsfinansiering af fase 1A, der blev bygget til at genhuse beboerne fra Robin Hood Gardens. De resterende boliger i fase 1B vil være 36 boliger som socialt boligbyggeri og 6 boliger med fælles ejendomsret. Boligerne kommer til at ligge i tre bygninger omkring en ny offentlig plads ved siden af Blackwall DLR-stationen, der vil genetablere den måde, boligområdet forbindes til de omkringliggende områder. Der vil være to bygninger med 10 etager og et tårn med 24 etager med nye butikker og cafeer i stueetagen omkring den nye plads. De nye boliger skal stå færdige i begyndelsen af 2019.


Fase 2 af projektet fik byggetilladelse i september 2016, og der vil blive opført 268 nye boliger fordelt på fire nye bygninger.
Arkitektteamet for denne fase består af Metropolitan Workshop og Haworth Tompkins, der er blevet tildelt opgaven som et forretningsfællesskab. AKT II og Townsheds bliver også en del af det team, der skal stå for henholdsvis bygningskonstruktion og anlægsarbejde.


Fase 3 – i fase 3 vil der blive opført omkring 330 nye boliger, hvoraf 50 % vil være billige boliger. De nye boliger spænder fra etværelses lejligheder til boliger i to etager med fem værelser, hvilket vil give de hårdt tiltrængte billige familieboliger i området. De bliver placeret, så der bliver optimal udnyttelse af den nyanlagte Millennium Green. I denne fase vil der også blive opført erhvervslokaler.

 

Mere information om Swan

Nyt projekt for Swan Housing Association - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Valgt som en af Danmarks bedste klimaløsninger

23.5.2018 | Realdania og Sustainia udgiver i dag publikationen Klima100, der samler 100 af de bedste klimaløsninger fra kommuner over hele landet. Publikationen skal øge videndelingen og den grønne omstilling i kommunerne, og projektet Storkeengen af C.F. Møller Landscape er blandt de udvalgte projekter.

Offentliggør plan for nyt byrum i Oslo

11.5.2018 | KLP Eiendom offentliggør - i samarbejde med C.F. Møller Architects, Kristin Jarmund Arkitekter og Rodeo Arkitekter - plan for et nyt byrum med torv, hotel og et højhus ved Oslo Centralstation, som skaber attraktive opholdsarealer og effektive urbane forbindelser.

C.F. Møller Architects afslører nyt tårn

7.5.2018 | Byggeselskabet Olav de Linde og C.F. Møller Architects offentliggør planer om 144 meter højt kontorhus, der som et lyst, skulpturelt landmark ved Aarhus Havn forener byliv og kulturhistorie med nye, attraktive kultur- og erhvervs-faciliteter samt offentlige restauranter i samme bygning.

Mærsk Tårnet præmieret

3.5.2018 | Københavns kommune præmierer hvert år smukke bygninger samt bymiljøer og anlæg, og Mærsk Tårnet og SUND Naturpark blev 3. maj præmieret under en ceremoni på Københavns Rådhus.

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.
Vis flere