C.F. Møller Architects vinner uppdrag i Finland - C.F. Møller. Photo: PSHP (Pirkanmaa Hospital District)
19.3.2018

C.F. Møller Architects vinner uppdrag i Finland

C.F. Møller ska tillsammans med den finska arkitektbyrån Aihio Arkkitehdit rita Tammerfors nya vuxenpsykiatri.
Vuxenpsykiatrin ska flytta från sina gamla lokaler vid Pitkäniemi sjukhus i Nokia in till Tammerfors Universitetssjukhus (TAYS), exakt placering kommer att beslutas under våren.
C.F. Møller Architects vinner uppdrag i Finland - C.F. Møller. Photo: PSHP (Pirkanmaa Hospital District)

”Att få erbjuda våra tjänster och vara med och utveckla framtidens psykiatriska vård i Finland är en stor ära, säger Mårten Leringe, arkitekt och partner på C.F. Møller Architects. TAYS ambition att skapa sunda, funktionella och naturintegrerade miljöer för patienter, anhöriga och personal ligger väl i linje med vår kompetens och vision för framtidens vård.”

 

Experter på helande arkitektur

Våra team av planerare, konsulter och arkitekter besitter expertis inom alla de processer som ingår i arbetet med stora, komplexa sjukhus, från generalplaner, användarinvolvering och projektering till utförande och färdig byggnad.


Med bred kunskap om helande arkitektur och evidensbaserad design, skapar C.F. Møller de ramar för sjukvårdsbyggnationer som på bästa sätt tillgodoser patientens behov, stöder anhörigas möjlighet till involvering och ger optimala arbetsförhållanden för personalen. Vi skapar holistiska lösningar som är robusta både nu och i framtiden - vi kallar det "framtidssäkrad, holistisk sjukhusplanering".


Användningen av helande arkitektur och evidensbaserad design har nyligen tillämpats i två av C.F. Møllers projekt i Storbritannien. Psykiatriska sjukhusen i Springfield och Tolworth, som för närvarande byggs i sydvästra London.


Kommande projekt
C.F. Møller har ett flertal sjukvårdsprojekt i Europa, inklusive världens första helt automatiserade steriliseringscentral vid det nationella sjukhuset i Danmark. Vid sidan av detta har man även anlitats för utbyggnaden av det ikoniska och K-märkta universitetssjukhuset RWTH i Aachen, Tyskland, ett projekt som vanns i en internationell designtävling 2017, i samarbete med den tyska byrån HENN.


Tillsammans med landmärken som Århus universitetssjukhus i Danmark, det största sjukhusprojektet i Danmarks historia, tillika vinnare av priset ”Best International Healthcare” 2017, understryker detta C.F. Møller världsledande position när det gäller att leverera sjukvårdsbyggnader med toppmodern design.

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter