Vi växer i Berlin - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Heiko Weissbach
Julian Weyer / C.F. Møller Architects - Vi växer i Berlin - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew
16.3.2021

Vi växer i Berlin

C.F. Møller Architects i Berlin har vuxit ur sitt nuvarande kontor och flyttar till nya och större lokaler i Neue West.

 

C.F. Møller Architects invigde sitt kontor i Berlin sommaren 2019 och har vid det här laget vuxit ur den första studiolokalen och flyttar nu till Neue West för att göra plats för Berlin-filialens nuvarande personal på 25 arkitekter.

 

- Vi är otroligt glada över denna utveckling. Vi har blivit mycket väl mottagna i Tyskland, där vi märker att efterfrågan på våra nordiska ideal och vår integrerade designstrategi är stor. Samtidigt har vi skaffat oss god lokal insikt och kännedom om den tyska kulturen, traditionerna och myndigheterna, säger Julian Weyer, partner och arkitekt på C.F. Møller Architects.

Heiko Weissbach / C.F. Møller Architects - Vi växer i Berlin - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

Chef på kontoret i Berlin är Heiko Weissbach, som är tysk men har utbildat sig till arkitekt i Danmark, och började på C.F. Møller Architects 2019 för att etablera den nya Berlin-filialen.

 

- Allt har gått fort sedan starten, och jag är mycket nöjd med de resultat som vi har nått hittills. Jag vill rikta ett stort tack till våra kunder och samarbetspartners för det varma välkomnandet, samt till vår begåvade och mycket engagerade personal på C.F. Møller Architects kontor i Berlin. Alla arbetar mycket hårt för att lyckas som ett team, och vi har ett nära samarbete med C.F. Møller Architects huvudkontor i Århus och de andra filialerna, säger Heiko Weissbach.

 

Mångsidiga projekt
C.F. Møller Architects deltar i en mängd olika projekt i Tyskland, från bostäder till kontorsbyggnader, från översiktsplaner till vårdinrättningar, för kunder i både privat och offentlig sektor.

 

Bland projekten märks en omfattande utbyggnad av det tyska miljödepartementet (BMU) i centrala Berlin. Andra aktuella projekt är utbyggnaden och moderniseringen av universitetssjukhuset vid RWTH i Aachen och Städtisches Klinikum i Braunschweig, nya kontorsbyggnader i Werksviertel i München, det nya huvudkontoret för bolånebanken Berlin Hyp, den nya järnvägsstationen i Hamburg-Altona, LMU-universitetets nya sjukhuscampus i Grosshadern samt ett bostadsprojekt som kallas Carossa Quartier i Berlin-Spandau.

C.F. Møller Architects / Berlin - Vi växer i Berlin - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Den nya adressen som gäller från den 1 april är:

 

C.F. Møller Architects
Neue West
Potsdamer Straße 91
10785 Berlin

 

Telefonnumren ändras inte: Länk till Kontakt på cfmoller.com.

C.F. Møller Architects: BMU Bundesministerium für Umweltschutz - Vi växer i Berlin - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Beauty & the Bit

Om C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med 90 års prisbelönt arbete både i Norden och andra delar av världen.

Varje dag skapar vi högklassig arkitektur som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar. Detta ger hållbara och estetiska lösningar med bestående värden för kunder, boende och samhällen.

 

En unik designstrategi
Designlösningarna skapas metodiskt och holistiskt utifrån en rigorös analys av det lokala sammanhanget.  Vi strävar efter att sätta en ny global standard genom att tillämpa en designstrategi som på ett unikt sätt integrerar stadsplaneringen, landskapet, arkitekturen och designen hos specifika byggkomponenter.

 

Idag har C.F. Møller Architects ungefär  300 anställda. Vårt huvudkontor ligger i Århus i Danmark och vi har filialer i Köpenhamn, Ålborg, Oslo, Stockholm, Malmö, Berlin och London.

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter