1 Mio. M² Byggeplads

1 Mio. M² Byggeplads - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

27.5.2015 | I foråret 2015 har C.F. Møller nået et historisk højt niveau af byggepladsvolumen, med over en million kvadratmeter byggeri under udførelse netop nu.

 

Det Nye Universitetshospital i Aarhus. Mærsk-bygningen i København. Slussen i Stockholm. Universitetskollegiet til Syddansk Universitet. Bestsellers nye kontor og boligprojektet Havneholmen i Aarhus. Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre i London, akutmodtagelsen på Haukeland Universitetssykehus i Bergen og Montessori School på Bali.

Ovenstående er blot et udsnit af de mange projekter, som gør foråret 2015 til den periode i C.F. Møllers mere end 90-årige historie med allerflest kvadratmeter under opførelse, fordelt ud på en lang række store og små byggepladser.

- Når vi kigger ud i landskabet, kan vi konstatere, at der står C.F. Møller på designet af en lang række toneangivende byggeprojekter. Det glæder os naturligvis, for det er stor milepæl at runde en million kvadratmeter i faktiske bygninger, som bliver bygget nu og her, forklarer administrerende direktør og partner i arkitektfirmaet, Klaus Toustrup.

Nøjes ikke med tegnebrættet
I den seneste tid er byggeriet sat i gang på projekter som Frederiks Plads i centrum af Aarhus, musik- og teaterhuset Odeon i Odense, et stort plejecenter i Oslo og det innovative laboratoriemekka Biomedicum for Karolinska Instituttet i Stockholm.

- Det er et tydeligt tegn på, at vi formår at realisere vores visioner og arkitektoniske principper fra pen og visualiseringer til byggepladserne rundt i Skandinavien, England og resten af verden, siger Klaus Toustrup.

- Samtidig sikrer så stort et volumen, at vi hele tiden udvikler os og bliver endnu skarpere i realiseringsfasen af et projekt. Denne periode har været gennemført med de nye digitale platforme med BIM, 3D-projektering og udbud med mængder. Hele C.F. Møller er nu 100 procent overgået til 3D-projektering, og vi har udviklet en række værktøjer og procedurer som specifikt håndterer disse nye paradigmer. Det kan være omkostningsfyldt at være first mover, men vi står med unikke erfaringer og specialiseret organisation, som er i stand til at udnytte hele paletten i 3D-programmerne, og det kommer både os selv, vores samarbejdspartnere og bygherren til gode – nu og fremadrettet, siger han.

Mere på vej
Store projekter som DNU, Slussen, Biomedicum, Frederiks Plads og Mærsk-bygningen er med til at trække det høje kvadrametertal op, men millionen bliver rundet af samlet set 32 projekter i Danmark, Sverige, Norge, England og Indonesien.

Men der er mere på vej, lyder det fra Klaus Toustrup.
- Vi har en lang række spændende projekter på vej mod første spadestik i 2015, og samtidig arbejder vi på højtryk på en række projektkonkurrencer. Vi har et boligtårn i Antwerpen, som snart starter op, og vi har en liste af projekter, hvor vi er detaljer fra at gå over i byggefasen, siger han.

*Kvadratmetertallet er baseret på byggeri af egentlige bygninger, både nybyggeri, renovering og restaurering. Kvadratmetertallene for projekternes landskabsdele er ikke med i opgørelsen.

 

Se flere aktuelle projekter her

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere