Aarhus Havnecenter indviet

Aarhus Havnecenter indviet - C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

18.1.2016 | Borgmester Jacob Bundsgaard indviede C.F. Møllers nye havnecenter.

 

- Det her er et smukt hus.

Så kontant var meldingen, da Aarhus’ borgmester mandag den 18. januar 2016 indviede Aarhus Havns nye havnecenter, som blander administration, værksteder, kundemodtagelse, kantine, offentligt cafeteria og velfærdsfaciliteter.

- Projektet har levet op til sin tidsplan og sit budget. Derfor skal der lyde en stor tak til alle involverede – og en særlig tak til C.F. Møller, som har slået stregerne til havnecentret, lød det fra Jacob Bundsgaard.

Samler funktionerne på ét sted
Tidligere har havnens medarbejdere været spredt ud over flere lokationer på havnen, men det nye havnecenter er skabt til, at alle kan mødes, og at alle funktioner nu placeres i samme bygning. Tidligere har administrationen eksempelvis ligget i et kontorhus – tegnet af C.F. Møller - for enden af Europaplads. Nu forstærkes synergien mellem de mange forskellige medarbejdere på havnen.

- Det her er et mødested for det maritime Aarhus. Huset er helt unikt, og det byder op til mange muligheder, sagde Jakob Flyvbjerg Christensen, direktør for Aarhus Havn, ved indvielsen.

- Med huset kommer vi tætter på erhvervshavnen. Vi tror på nærhedsprincippet, og kort afstand har en afgørende betydning. Nu siger vi farvel til et myndighedsimage og hilser i stedet en moderne forretningsgang velkommen, sagde han.

Bygget med fremtiden in mente
Havnecentret er placeret langt ude på Aarhus’ store industrihavn, og det har givet udfordringer, som holdet bag projektet har måttet forholde sig til.

- En vigtig prioritet for byggeriet har været, at huset er holdbart og kan holde på lang sigt. Derfor er der satset på gode, holdbare materialer, fordi både placering og vejrforhold spiller ind. En større investering nu vil give huset en længere livstid. Det er de principper, huset er bygget på, sagde Jacob Bundsgaard om havnecenteret.

- Huset er den seneste brik i den bevægelse, havnen har været inde i. Vi tror på, at den daglige gang herude vil forbedre vores resultater, sagde han.

Skaber forbedrede rammer
Med det nye havnecenter er rammerne på plads for at udnytte den multifunktionalitet, som stedet skal leve op til. Det forklarer Julian Weyer, ansvarlig partner på projektet for C.F. Møller.

- Kvaliteten af designet kommer bogstaveligt talt alle til gode, fra direktørernes og funktionærernes kontormiljø over de lyse og funktionelle værkstedsfaciliteter for håndværkerne - og hele vejen igennem til havnearbejdernes velfærdsområder, sagde Julian Weyer i sin tale ved indvielsen.

Arbejdsmiljøet optimeres i det nye center, men samtidig forbedres rammerne for de mange besøgende, der enten kommer forbi som kunder eller på ekskursioner. Huset er skabt til, at offentligheden også inviteres ind, blandt andet via det offentlige cafeteria. Rammerne er skabt for, at der konstant kan være et aktivt liv i havnecenteret, understreger Julian Weyer.

- Det her er et rigtigt godt eksempel på, at det interessante i arkitekturen ikke kun er, hvordan den ser ud, men måske i endnu højere grad også, hvad den gør. Her har der været mulighed for at gøre en forskel: Det er ikke bare et nyt hus til den samme organisation - det er en ny organisation i form af et nyt hus. Samtidig er det også en ny måde for havnen at møde sine kunder på, forklarede han.

C.F. Møller vandt opgaven om at være totalrådgiver på Aarhus Havns Havnecenter sammen med MOE som underrådgiver, og byggeriet er udført af NCC som hovedentreprenør.

 

Se mere om Havnecentret her

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere