Bestseller i Aarhus modtager Arkitekturprisen

Bestseller i Aarhus modtager Arkitekturprisen - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

1.10.2015 | I anledning af Arkitekturens Dag hædrer Aarhus Kommune Bestsellers nye kontorkompleks med Arkitekturprisen 2015 for godt og smukt byggeri.

 

Traditionen tro hædres Aarhus Kommunes arkitektoniske ikoner på Arkitekturens Dag, torsdag den 1. oktober.
På baggrund af en vurdering af omkring 50 nybyggerier i Aarhus er C.F. Møllers nybyggeri i form af det nye kontorhus på Aarhus Ø blevet udvalgt som et eksemplarisk bud på godt og smukt byggeri, der i år er begrundelsen for uddelingen.
- Bygningen præmieres for den gode disponering og den nærmest artistiske brug af et enkelt og klart materialevalg, lyder det i motivation for prisuddelingen til Bestseller-komplekset.

Alsidighed i vandkanten
Bestsellers nye kontor i Aarhus er tegnet af C.F. Møller som en by i byen. Her er der taghaver og terrasser, fællesfunktioner og specialdesignede løsninger.

- Præmieringen skal være med til at øge opmærksomheden på den arkitektoniske kvalitet og give bygherrerne tilskyndelse til at vægte arkitekturen højt, når de planlægger og opfører deres byggeri, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz.
Det samlede værk fremstår som et fælleskab, der minder om en mindre flåde af bygninger, som ligger forskudt i forhold til hinanden og er forbundet af forskellige udearealer imellem sig. Projektet huser atrier, terrasser og taghaver. Blandingen af kontorer og udearealer skaber en fornemmelse af, at der er tale om en by i byen. Komplekset, der har kanaler og vand på alle fire sider, markerer indgangen til den nye, urbane bydel Aarhus Ø på havnefronten.

Enkelt og elegant
De enkelte bygninger varierer fra en til tolv etager, og samlet rummer byggeriet ca. 22.000 m² kontorer, showrooms, foto- og filmstudier og en generøs kantine-restaurant samt 24.000 m² parkering og varemodtagelse under gadeplan. Samtidigt er det et lavenergibyggeri, der gør brug af bl.a. havvandskøling og solceller. Evnen til at gøre så stor en masse human i sin udstråling er en af Aarhus Kommunes afgørende grunde til at præmiere Bestseller.

- Det store bygningskompleks er sammensat af mindre voluminer og opnår på den måde en menneskelig skala, lyder det i motivationen.
De langsgående syd- og nord-facader har markante relieffer af lys siciliansk natursten, som indrammer dybe vinduesnicher i kontrast til de enkle, transparente glasfacader indfattet af natursten mod øst og vest. Naturstenen går igen indendørs på trapper, gulve og som vægbeklædning og møbler; kombineret med mørkt egetræ og lyse metaloverflader i et raffineret samspil.

Afvekslende rum
Omdrejningspunktet i bygningen er et indre gadeforløb med en central indre plads oven på den gadegennemføring, der deler husets stueplan i to. Pladsen giver adgang til fælles auditorium, mødefaciliteter og butiksforskningsmiljøer. Der kan samles mellem 500 og 1000 personer på plateauet, trapperne og balkonerne til store modeshows og fællesmøder.
Indgangen er formet som en bro der giver udsigt til bygningens tre etager under jorden, og fra gaden er der afvekslende kig til de udvendige grønne terrasser og taghaver – ti grønne uderum i alt – og gadeforløbet afsluttes i restaurantområdet, som er underdelt i mange forskellige afsnit med forskellig stemning, størrelse og intimitet med adgang direkte ud til terrasser og en helt ny kanal tværs over den tidligere Pier 2.

Det er andet år i træk, C.F. Møller modtager Aarhus Kommunes Arkitekturpris. Sidste år blev Væksthuset i Botanisk Have hædret på Arkitekturens Dag.

 

Se mere om Bestsellers kontorhus

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere