C.F. Møller-byggeri præmieres

C.F. Møller-byggeri præmieres - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

31.10.2016 | Bestseller i Aarhus, som er designet af C.F. Møller, modtager Naturstensprisen 2016.

 

Hvert år uddeler Stenhuggerlaget i Danmark Naturstensprisen, og i år går prisen til Bestsellers nye domicil, som er designet af C.F. Møller. Prisen skal ses som en anerkendelse af en kreativ udnyttelse af fagets muligheder i respekt for dets traditioner og arbejdsmetoder.

Bestseller ligger prominent placeret ved vandkanten ved Aarhus havn, hvor det står beklædt med den italienske kalksten Grigio Bottarga, som også går igen inde i byggeriet.

- Der er brugt natursten i en grad, man ikke ser så ofte i Danmark. Bestsellers hus har fået et udtryk, hvor naturstensmaterialer af høj kvalitet er i fokus både indvendigt og udvendigt. Når vi nu giver prisen til Bestseller, håber vi, at flere får øjnene op for det rene og mere organiske udtryk, som natursten giver, siger oldermand Ole Buchhave Grage om motiveringen for at præmiere Bestseller.

Stolthed hos C.F. Møller
C.F. Møller er kendt for at fokusere på det holdbare i både æstetisk og konkret forstand og igennem brug af kvalitetsmaterialer på en moderne og ny måde i samarbejde med bygherren.

- Naturstensprisen er en pris, der er grund til at være stolt af, da den kan tilskrives fælles ambitioner mellem C.F. Møller og Bestseller om at skabe kvalitet og gode medarbejderforhold igennem arkitektur og materialer, der er smukke at se på, holder mange år og samtidig viser nye måder at bruge kendte materialer på, fortæller Julian Weyer, arkitekt og partner hos C.F. Møller. Byggeriet er tidligere blevet præmieret med en Commercial WAN Award, 2015 og Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2015.

En by i byen
Bestseller ved Aarhus havn er på 46.000 m², og ca. 800 medarbejdere har deres daglige gang i kontorkomplekset. Byggeriet består af en række bygningskroppe, der ligger forskudt i forhold til hinanden og er forbundet af forskellige udearealer indimellem, fx atrier, terrasser og taghaver.
Blandingen af kontorer og udearealer skaber en fornemmelse af, at der er tale om en by i byen. Komplekset, der har kanaler og vand på alle fire sider, markerer indgangen til den nye, urbane bydel på Aarhus' havnefront. Netop beliggenheden har også været i tankerne hos Bestseller,

- Bygningen er placeret et centralt sted i Aarhus, hvor mange mennesker færdes hver dag, og derfor har det været vigtigt for os at bygge noget smukt, der passer til byen og den øvrige arkitektur, siger kommunikationsansvarlig hos Bestseller Jesper Stubkier, i forbindelse med præmieringen.

Udnytter havvandet
Beliggenheden ved havnen skaber også en mulighed for at styrke byggeriets bæredygtighed. Bestseller gør bl.a. gør brug af havvandskøling og solceller og er planlagt som et byggeri i lavenergiklasse 2015.

Flere præmieringer
Udover kontorkomplekset i Aarhus har C.F. Møller designet Bestseller logistikcenter Nord ved Haderslev, der forsyner Bestsellers butikker i hele Europa. Et byggeri, der er blevet præmieret med The Plan Award - Honourable Mention 2015, International Trimo Architectural Award 2012 og Årets Erhvervsbyggeri i fagbladet Byggeri 2012.

Selve Naturstensprisen 2016 overrækkes den 9. november 2016 i den nye Bestseller-bygning, hvor der vil være taler og rundvisning for samarbejdspartnere.

 

Link til til Bestseller-projektet
Link til Bestseller Logistikcenter Nord-projektet

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere