C.F. Møller Design og Modulex i samarbejde om skilte system

C.F. Møller Design og Modulex i samarbejde om skilte system - C.F. Møller. Photo: Modulex

9.5.2017 | VIA er navnet på et nyt skiltesystem, der er designet og udviklet i et samarbejde mellem den danske skiltevirksomhed Modulex og C.F. Møller Design.

 

Den omfattende skilteserie er udviklet med afsæt i behovet for en tydelig og enkel wayfinding løsning til et stort hospitalsprojekt i Danmark. Den på mange måder holdbare serie bygger på modernistiske designtraditioner med fokus på funktion, æstetik og kommunikation og er designet med henblik på at opnå maksimal fleksibilitet med elementer, der er nemme at montere, opdatere og udskifte.

Med et tydeligt skandinavisk udtryk tilbyder VIA enkle løsninger til både indendørs og udendørs skiltning. Tilsammen udgør de et fleksibelt og modulært system, der kan benyttes på mange måder og rummer et utal af muligheder i forhold til skiltningens størrelse, placering, farve og sammenstilling i større og mindre skiltegrupper, som nemt kan tilpasses komplekse wayfinding-opgaver inden for sektorer som sundhed, uddannelse, fritid og transport.

 

Velegnet til store, komplekse projekter
Wayfinding-systemer kategoriserer generelt skiltningen i tre grupper: Oversigts-, henvisnings- og destinationsskilte, der i et sammenhængende skilte flow guider den besøgende på vej fra ankomststedet til den endelige destination. Det store udvalg af varianter og formater i VIA serien rummer skilteløsninger inden for samtlige kategorier. Fra det udendørs parkeringsskilt udført som monolit over retningsvisende uden- og indendørs skiltning, der informerer og understøtter vejvisninger til destinationsskiltet på dør, væg eller fra loft, der til sidst bekræfter, at man er nået frem.

 

Skiltesortimentets store bredde er især vigtig i store og komplekse byggerier og anlæg på grund af de fleksible konfigurationer, der gør det muligt at fastholde et sammenhængende æstetisk udtryk i skiltningen, som understøtter arkitekturen samtidig med, at den besøgende entydigt vises vej.

 

Enkelt og logisk
VIA serien er allerede anvendt i en række projekter i USA, Asien og Nordeuropa, herunder på det nye universitetshospital i Aarhus, hvor Arkitektfirmaet C.F. Møller indgik i rådgivergruppen. Netop at sikre vellykket navigation på dette kæmpe område (1,200,000 m²) var en stærkt motiverende årsag til udviklingen af VIA-produktet.

 

“Placeringen af skiltene skulle være konsekvent, fleksibel og enkel, hvad angik montage og læsbarhed. Samtidig skulle der være en stærk sammenhæng mellem indendørs og udendørs skiltning. Det var vigtigt for os, at skiltningen kunne indpasses omgivelserne og skabe et sammenhængende, æstetisk udtryk med respekt for arkitekturens og stedets anvendelse af materialer og farver. Jeg er glad for at kunne sige, at vi er meget tilfredse med resultatet. VIA serien har givet os lige præcis det, vi var ude efter,” siger Jon Brøcker, afdelingschef for C.F. Møller Design.

 

Fremstillet i Danmark
VIA serien omfatter udendørs skilte i form af monolitter til nedstøbning/påboltning og indendørs skilte med og uden integreret belysning i form af nedhængte skilte, vingeskilte samt væg- og dørskilte.  Til hele serien er der udviklet fleksible fastgørelsessystemer, der kan tilpasses alle bygningsmæssige forhold.
For øget synlighed af strategisk vigtige skilte kan lysskilte udføres med bæredygtig LED-belysning med en jævn og ensartet fordeling af lyset. Det energibesparende LED-system med enkel tilslutning er nemt at installere og tilslutte eksisterende strømforsyning.
Alle produkterne fremstilles centralt på Modulex' fabrik i Billund, der overholder de højeste miljøbestemmelser i verden og har modtaget priser for det.

 

Om C.F. Møller Design
C.F. Møller Design er en del af C.F. Møller, som er et af Skandinaviens største arkitektfirmaer. C.F. Møller Design samarbejder med danske og internationale virksomheder om design og udvikling af innovative produkter til bygninger, miljøer og mennesker.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere