C.F. Møller designer boligkarré i Ørestad Syd

C.F. Møller designer boligkarré i Ørestad Syd - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

26.10.2016 | C.F. Møller designer boligkarré med 217 lejligheder i Ørestad Syd for Obel-LFI Ejendomme og Agenda Property. Den nye karré er døbt CobraHave og forventes indflytningsklar sidst i 2018.

 

Designet tager udgangspunkt i den klassiske københavnerkarré med ambitionen om at føje nye lag til historien om det klassiske København ved at genfortolke en del af byens arkitektoniske arv.
Projektet, som omfatter 217 lejligheder beliggende på et samlet areal på 21.000 kvm, ligger lige op til Amager Fælled med rig natur og rekreative muligheder, der sikrer lys og luft i umiddelbar nærhed af lejlighederne.

Nyfortolket københavnerkarré
Med afsættet i den klassiske københavnerkarré leges der facademæssigt med genkendelige proportioner og dekorative motiver: karnapper, franske altaner, mønstermurværk og farve på murværket, ofte med røde nuancer.
Basen i stuen markeres, som det er klassisk i København, med høje sokler og indgangspartier. Taget er artikuleret og varieret med kviste og spring i højder,

- Ved at bygge videre på historien om den københavnske karré – men i en moderne udgave – skaber vi her en bebyggelse, der trækker på, og genfortolker, Københavns arkitektoniske arv, siger Lone Wiggers, partner og arkitekt hos C.F. Møller, om nybyggeriet i Ørestad Syd.

Fokus på dagslys
Indvendigt skabes der fleksible boliger, der primært består af lejligheder på cirka 100 m², alle med altan og gode og varierede planløsninger og fokus på dagslys,

- Lejlighederne skal være med til at skabe trygge og ordentlige rammer om beboernes liv. Derfor har vi et stort fokus på, at rummene bliver rummelige, og at lysindfaldet prioriteres. Det skal sikre, at lejlighederne – i både størrelse og stemning – er målrettet en bred målgruppe, så diversiteten i beboerne også bliver tydelig. På den måde fremtidssikrer vi boligerne mere, end vi har været vant til med karrébebyggelserne, siger Lone Wiggers.

Sammenholdt med at lejlighederne spænder fra 70 kvm til 145 kvm vil CobraHaven derfor være attraktiv for alt fra singler, den unge familie, familien med flere børn og det ældre ægtepar.

Stærk interaktion med naturen
Et vigtigt aspekt ved de nye boliger i Ørestad Syd er, at de blander sig og forbindes med historien og naturen omkring. Derfor udformes og differentieres kantzonerne i forhold til det omkringliggende byrums karakter,

- Det skal sikre, at mødet mellem stueetage og gade både forstærker bylivet og samtidig skaber en behagelig overgang mellem private lejligheder i det hævede stueetager og det offentlige rum, siger Lone Wiggers.
Overgangene vigtighed understreges af, at kantzonerne bearbejdes forskelligt. Mod tværgaderne med forhaver og terrasser og beplantning, som skal skabe liv gadebilledet og understøtte det lokale fællesskab med mulighed for leg og ophold. Mod Amager Fælled skabes private zoner i stueetagen, og her etableres vinddæmpende elementer og beplantning. Mod øst får kantzonen et grønt præg samt halvprivate zoner til ophold.

- Vi glæder os til at skabe et nyt boligområde i Ørestad Syd, som kan supplere byen med et projekt, der fremstår holistisk bæredygtigt - miljømæssigt, socialt og økonomisk, siger Lone Wiggers.

Navnet CobraHave kommer fra de omkringliggende gader, der er navngivet efter Cobra-kunstnere.

Projektet er skabt i samarbejde med bygherren Obel-LFI Ejendomme, der ejes af C.W. Obel Ejendomme og Lundbeckfond Invest og udvikleren Agenda Property. Projektet opføres af totalentreprenør V8 Construction A/S.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere