C.F. Møller designer nye stoppesteder

C.F. Møller designer nye stoppesteder - C.F. Møller

22.1.2016 | C.F. Møller Design har i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab udviklet et nyt design til busstoppestedsudstyr i Region Nordjylland. Nu er de første enheder leveret til forskellige kommuner i Nordjylland, og mange følger efter i de kommende måneder og år.

 

C.F. Møller og Nordjyllands Trafikselskab (NT) gør nu en indsats for at forstærke den kollektive trafik over for både eksisterende og potentielle kunder. Derfor har de to parter nu udviklet et nyt design for busstoppestederne i Nordjylland.

- Stoppestederne spiller en vigtig rolle i den samlede rejseoplevelse. For os har det derfor været helt afgørende, at vi fik udviklet et koncept for stoppestederne i et moderne, karakterfuldt og langtidsholdbart design, som samtidig løfter komforten for Nordjyllands Trafikselskabs mange kunder, forklarer Jon Brøcker, afdelingschef for C.F. Møller Design.

Tidligere har Region Nordjylland været præget af, at hver kommune gennem årene har valgt forskellige løsninger med den konsekvens at stoppestederne er meget uens i design, komfort og udstyr. Derfor bakkede de nordjyske kommuner op om NT’s ønske om et ensartet udtryk for fremtidens stoppesteder. En fælles ansøgning til Trafikstyrelsen om støtte til opgradering af stoppesteder for ca. 22 mio. kr. har banet vejen for det nye, fælles design.

Åben designproces
Opgaven blev indledt med udarbejdelse af et designbrief, der satte rammerne for designopgaven med de mål, Nordjyllands Trafikselskab havde for funktion, design, komfort og branding. I samarbejde med en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra de nordjyske kommuner har C.F. Møller Design herefter i en åben proces videreudviklet designet og kravene til de enkelte udstyrsgrupper.

- Det var en rigtig god proces, hvor forskellige muligheder blev afprøvet, og hvor de erfaringer, som kommunerne havde, blev medtaget i produkterne, så vi i dag står med en løsning, der opfylder kravene til design, komfort og funktionalitet, siger Ole Schleemann, underdirektør i NT.

Samarbejde med leverandøren
Designfasen mundede ud i en designmanual med tilhørende arbejdsbeskrivelse, der fastlagde grundprincipperne i designet og dannede grundlag for et EU-udbud. Formen gav de bydende leverandører mulighed for at bidrage med erfaring og viden, så der samlet set er opnået den bedste løsning til den bedste pris. VEKSØ A/S vandt udbuddet og i et samarbejde er de enkelte produkter blevet færdigudviklet på kort tid:

- Vi er meget tilfredse med den proces, der har været, og det slutprodukt, vi står med i dag. C.F. Møller har modtaget de krav og ønsker, vi havde til designet, og de har samtidig udfordret os med forskellige ideer og løsninger, der gør, at vi i dag står med en produktserie, som vi er meget stolte af, siger Ole Schleemann.

- Kommunerne i Nordjylland har taget godt imod designet og de enkelte produkter. Styrken ved produkterne er, at det er meget fleksibelt og kan tilpasses til de enkelte situationer samtidigt med, at sammenhængen fastholdes. Det har været væsentligt for os, understreger han.

Serien omfatter produkter som læskærme i flere varianter og dimensioner, standere og skilte, sidde- og ståbænke, cykelparkering og affaldskurve. C.F. Møller Design har fungeret som NT’s rådgiver hele vejen fra indledende skitsering og brugerproces til godkendt koncept, designmanual, udbud og produktudvikling.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere