C.F. Møller Landscape bag klimasikring af Lemvig Østhavn

C.F. Møller Landscape bag klimasikring af Lemvig Østhavn - C.F. Møller. Photo: Mads Krabbe

27.5.2016 | Lemvig skal sikres mod højvande og oversvømmelser i den østlige del af havnen. Ny forundersøgelse med C.F. Møller Landscape som rådgiver foreslår, hvordan havnefronten gøres rekreativ og forbinder havnens nærområder på en ny måde.

 

Lemvig Kommune og Realdania igangsatte i 2015 forundersøgelser, som C.F. Møller Landscape og COWI nu har gennemført.

Resultatet er et idekatalog, som foreslår, at et område ud for Lemvig Bedding gøres rekreativt med fritidsaktiviteter i et maritimt miljø. Samtidig indgår en gangpromenade langs vandet, som skal forstærke forbindelsen til Østhavnen med bl.a. erhvervsområde og skatepark.

Skal gøre tekniske udfordringer attraktive
Forundersøgelsen går i dybden med forskellige scenarier for, hvordan de tekniske udfordringer i at klimasikre og højtvandssikre Lemvig Havn kan bidrage til et levende byliv på havnen. En del af projektet består blandt andet i at skabe velfungerende og attraktive gå-forbindelser på tværs af havnen.

- Med forundersøgelsen har vi dannet et grundlag for, at Lemvig kan få skabt steder tæt på centrum, som er i nær forbindelse med vandet. Noget, som vi ved, at både kommunen og lokalbefolkningen gerne ser ske og samtidig vil få glæde af, siger Lasse Palm, afdelingsleder i C.F. Møller Landscape, som har ledet forundersøgelsen.

- Samtidig er de tekniske foranstaltninger på plads, som vil sikre, at de rekreative arealer vil have den dobbeltfunktion, at de samtidig sikrer byen mod fremtidige havvandsstigninger. Vi har i forundersøgelsen haft fokus på at finde de byrumsløsninger, hvor en nytænkning af højvandssikringens udformning skaber fornyet sammenhæng i byen, nærhed til vandet og en multifunktionel og rekreativ merværdi. Det handler kort sagt om at tænke i merværdi for byen, hvor udfordringer vendes til gevinster, og hvor nødvendige klimainvesteringer udmønter sig i synergiløsninger, hvor to plus to giver fem, forklarer Lasse Palm.

Ryk tættere på vandet
C.F. Møller har undersøgt to mulige scenarier for placeringen af klimasikringen. Det ene scenarie kigger nærmere på en tilbagetrukket placering, mens det andet fremrykker selve klimasikringen og promenadeforløbet.

- Der er flere fordele ved at fremrykke klimasikringen. Den yderlige placering giver nemlig mulighed for at tænke klimasikring som et byrumselement, hvor adgang til vandet er helt oplagt, siger Lasse Palm.

- I den anbefalede løsning kan en klimasikring af Lemvig Bedding og Østhavn bruges som løftestang for en fremtidig bæredygtig og robust udvikling af projektområdet, hvor der er fokus på attraktive byrum med et maritimt tema, rekreative aktivitetsmuligheder og ikke mindst at fastholde de livsvigtige sociale mødesteder, der understøtter det maritime liv på havnen i Lemvig, siger han.

Forundersøgelsen afdækker problemstillinger, konsekvenser og løsningsmuligheder på et overordnet niveau og er det første skridt på vejen mod et klimasikret, attraktivt område. Arbejdet danner grundlag for en arkitektkonkurrence, som skal definere de konkrete løsninger på Lemvig Havn.

C.F. Møller Landscape har i 2016 arbejdet med klimasikring i flere danske byer. Blandt andet med forundersøgelserne til det ambitiøse Randersprojekt Byen til Vandet. Tidligere har C.F. Møller Landscape stået for den succesfulde transformation af Aalborg Havnefront, ligesom tegnestuen har lavet masterplaner for flere store havne, blandt andet i Aarhus og Haderslev. Lige nu arbejder tegnestuen i København med et nyt aqualæringslandskab i tilknytning til den nye Copenhagen International School i Nordhavnen.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere