C.F. Møller vinder unikt vand- og aktivitetsprojekt

C.F. Møller vinder unikt vand- og aktivitetsprojekt - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Landscape

29.3.2016 | C.F. Møller Landscapes projekt Nordhavnsøerne har vundet den internationale konkurrence om et nyskabende lærings-, aktivitets- og vandlandskab i havnebassinet foran den nye Copenhagen International School i Nordhavnen.

 

Den nye Nordhavn i København tager for alvor form, og nu skaber C.F. Møller Landscape et af de første og mest unikke projekter i, på og under vandet i bydelen, efter at tegnestuen har vundet den internationale projektkonkurrence om Nordhavnsøerne.

Nordhavnsøerne skal ligge i tæt kontakt til C.F. Møllers Copenhagen International School og skal koble skolen med bydelen og bydelen med resten af København. Nordhavnsøerne er en urban park på vandet, et væld af aktiviteter og opholdsmuligheder i tæt kontakt med vandet, vejret og naturen - et nyt og anderledes byrum til Nordhavnen.

- Vores forslag omfavner for alvor mødet med vandet og naturen i øjenhøjde. Projektet har et kæmpe potentiale som fællesskabsgenerator, som med vandet som social og aktivitetsmæssig trigger vil tilføre området liv og stemning og dermed binde den kommende skole på byen og byen med vandet, fortæller Lasse Palm, afdelingschef i C.F. Møller Landscape, om projektet.

Øer skaber forbindelsen mellem inde og ude
Aktiviteterne på Nordhavnsøerne er fordelt på tre forskellige øer med hver sit kendetegn: ”Revet”, en multifunktionel platform for aqualæring og events i forlængelse af kajkanten, ”Lagunen”, en flydende arena til f.eks. kajakpolo og andre vandsportsaktiviteter, og ”Solbadet”, et egentligt havnebad med sauna og beskyttede miljøer for svømmetræning. Funktionerne ligger i forlængelse af skolens indre rum, så de kan indgå direkte i undervisningen, men de kan også bruges af eksterne ligesom skolens faciliteter, som er tænkt som et fælles ”community centre” ved Orientkajen.

For at tilbyde Copenhagen International School og alle andre brugere et nyt og anderledes vandmiljø, som skiller sig ud blandt Københavns mange andre fine vandaktiviteter, dyrker Nordhavnsøerne bevidst den rå karakter og ”Nordhavnsnaturen”. Det sker ved at introducere det groede miljø i et design, som direkte opfordrer til aktivitet i al slags vejr, hvad enten der er regn eller sol, bølger eller spejlblankt vand.

Vejret, klimaet og naturen bliver en vigtig ressource for bevægelse, ophold og læring i, omkring og endog under vandet, og de runde øer er derfor omgivet af et groet bånd som et frit og organisk element, der kontrasterer det urbane og iscenesætter naturen og vandet som et læringslandskab i øjenhøjde. Samtidig fungerer det groede bånd som en naturlig sikkerhedszone omkring de tre øer, så også mindre børn kan færdes sikkert på Nordhavnsøerne og udforske mødet med vandet.

- Vi brænder for at skabe nye by- og landskabsrum der netop har fokus på at sammentænke bygning og landskab, fordi vi tror på at det skaber en merværdi i det enkelte projekt og for byen som helhed. Med Nordhavnsøerne har vi skabt en inviterende, urban platform for social og kulturel udveksling, hvor alle kan prøve kræfter med naturens fænomener, siger Lasse Palm.

Skal fuldende opsigtsvækkende skolebyggeri
Ejendomsselskabet Copenhagen International School står bag Nordhavnsøerne, som forventes klar i sommeren 2017, samtidigt med skolen tages i brug. C.F. Møller Landscape var i konkurrencen oppe imod forslag fra norske Snøhetta og danske MLRP.

Den nye Copenhagen International School er tegnet af C.F. Møller og bliver Københavns største skole på 25.000 m² med plads til 1200 elever. Det usædvanlige skolebyggeri beklædes med 12.000 solceller og består af fire skoleafsnit, tilpasset forskellige alderstrin, på en fælles base med bl.a. kantine, bibliotek og sportsfaciliteter, som også kommer den omgivende by til gode.

 

Se mere om Copenhagen International School

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere