Danmarks udenrigsminister besøgte C.F. Møller-projekt i Stockholm

Danmarks udenrigsminister besøgte C.F. Møller-projekt i Stockholm - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

16.12.2016 | C.F. Møllers færgeterminal i Stockholm fik torsdag 15. december besøg af udenrigsminister Anders Samuelsen, der er i Stockholm for at høre om dansk-svenske samarbejder i udviklingen af Stockholm.

 

Stockholm er en verdens hurtigst voksende byer. I løbet af de sidste 10 år er befolkningstallet i Stockholmregionen øget med 470.000.

Urbaniseringen betyder, at Stockholmregionen investerer kraftigt i nyt boligbyggeri og udbygning af infrastrukturen. Det er Stockholms nye færgeterminal, Värtaterminalen, et godt eksempel på. Den er designet af arkitektvirksomheden C.F. Møller, der både har kontor i Sverige og Danmark, og terminalen spiller en central rolle i udviklingen af en ny bydel ved havnen ved at mixe infrastruktur med bypark. Derfor var den et oplagt sted for udenrigsministeren at se og møde en række danske og svenske aktører i udviklingen af Stockholm til en rundbordssamtale om samarbejdet over Øresund.

- Byerne vokser i hele verden, og de største vokser hurtigt. Det skaber nye udfordringer i forhold til infrastruktur, bæredygtig byudvikling og gode grønne løsninger til verdens mange millioner byboere. Men danske virksomheder kan levere løsningerne på de udfordringer – både i Stockholm og Shanghai. Derfor ser jeg frem til at sætte bæredygtig byudvikling på dagsordenen i dag sammen med et stærkt felt af danske virksomheder. Et stærkere dansk-svensk samarbejde også på dette område vil skabe vækst, jobs og udvikling i både Danmark og Sverige, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Innovativt dansk-svensk samarbejde
Mårten Leringe, partner og arkitekt hos C.F. Møller i Stockholm, bød alle velkommen. Han deltog også selv i rundbordssamtalen sammen med arkitekt og designansvarlig partner på Värtaterminalen, Mads Mandrup Hansen, fra C.F. Møller i København.

- Vi er rigtig glade for, at udenrigsministeren har valgt at lade rundbordssamtalen foregå hos os, da vi netop tænker, at Värtaterminalen er et stærkt eksempel på et innovativt samarbejde mellem Sverige og Danmark i arbejdet med at skabe nye løsninger for udviklingen af Stockholm. Et samarbejde, vi i øvrigt også har på tværs af vores andre kontorer i Skandinavien og England. Vi har gode erfaringer med, at det både skaber innovativ og meget stedsspecifik arkitektur, fortæller Mårten Leringe.
De øvrige deltagerere i arrangementet var repræsentanter fra Stockholms Havne, Invest Stockholm Business Region AB, Construction and Infrastructure Business Sweden, Per Aarslev A/S, Rambøll Sverige, altan.dk, Arkitema, Dansk Byggeri samt repræsentanter fra Udenrigsministeriet i København og den danske ambassade i Stockholm inklusiv ambassadør Ove Ullerup.

Innovation og holdbare løsninger
C.F. Møller er grundlagt i Aarhus og er i dag med ca. 320 medarbejdere en af Skandinaviens største og mest prisvindende arkitektvirksomheder med kontorer i Aarhus, Aalborg, København, London, Oslo og Stockholm.
Kendetegnende for arkitekturen er innovative og holdbare løsninger baseret på skandinaviske værdier, der bidrager til nye, internationale standarder.

Kontoret i Stockholm er etableret i 2007, hvor C.F. Møller opkøbte Berg Arkitektkontor. Siden har C.F. Møller realiseret en række store projekter i Sverige ved at kombinere lokal indsigt med danske arkitekttraditioner. En kombination, der bidrager til unik og nyskabende arkitektur i Sverige, men også i Danmark og de øvrige lande, hvor C.F. Møller har aktiviteter.

Danmark kan lade sig inspirere af Sverige
Mads Mandrup Hansen har arbejdet med projekter i Sverige siden overtagelsen af Berg Arkitektkontor og er personligt løbende blevet inspireret af samarbejdet, men han mener også, at Danmark generelt kan lade sig inspirere,
- Det et er naturligvis en fornøjelse at arbejde sammen med vores svenske kolleger, og vi finder god inspiration i hinanden. I tilfældet med Värtaterminalen mener jeg også, at vi i Danmark kan lade os inspirere af Stockholms høje ambitionsniveau og lyst til at fastholde centrale havnefunktioner og havnens miljø som omdrejningspunkt i udviklingen af byen, hvilket netop stiller særlige krav til arkitekturen, fremfor at skille by og havn ad og sende infrastrukturen ud af byen, fortæller Mads Mandrup.

Aktuelle projekter, der er i gang med at blive realiseret i Sverige, er bl.a. Biomedicum, som er et nyt kraftcenter for forskning ved Karolinska Instituttet i Stockholm på 70.000 m2, Masterplan for omdannelse af Slussen i Stockholm og en 24.000 m² udbygning af det svenske forsvars kapacitet på Gotland.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere