Dokken Towers præsenteret i Esbjerg

Dokken Towers præsenteret i Esbjerg - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

22.6.2015 | Dokken Towers er navnet på et nyt milliardprojekt på Esbjerg Havn, hvor en helt ny bydel ved Dokhavnen forbinder byen og vandet med attraktive og levende byfunktioner, boliger, erhverv og hotel.

 

Dokken Towers er en del af en helhedsplan for Dokken, hvis formål er at den eksisterende bebyggelse og Dokkens kommende arkitektur i samspil sikrer byens adgang og kontakt til havnen og vandet, både fysisk og visuelt.

Placeringen på pynten mellem land og vand, som forposten mod det åbne, storladne og smukke vadehav, har haft væsentlig betydning for både planlægningen og udformningen af helhedsplanen.

Forbindelse til Landgangen
Med sin forbindelse til det netop iværksatte broprojekt Landgangen medvirker Dokken Towers tydeligt til at forbinde by og havn. Bebyggelsen afslutter den nye grønne kile der vil strække sig hele vejen fra byparken og ned til vandet, og er en del af den nye løftede promenade der beskytter hele området mod oversvømmelser.

Bastionen som fungerer som stormflodssikring og fundament for bebyggelsen og dens pladser og parkering. danner en offentlig kajkant hvor store portåbninger, amfitrapper og mindre pladser giver beboere og besøgende udsigten og forbindelsen til vandet.

Et nyt grønt parkrum er hjertet i bebyggelsen, og en udvidet Englandskaj giver mulighed for større pladskrævende aktiviteter ved anløb af fartøjer som f.eks. skoleskibe og krydstogtsskibe.

Nyfortolkning af den traditionelle Esbjerg karré
Dokken Towers er en nyfortolkning af den traditionelle Esbjerg karré med de karakteristiske hjørnepartier, og komposition af slanke bygninger danner en randbebyggelse som understreger den stigende skala i den omkringliggende havnekontekst.

Dokken Towers skulpturelle profil præges af karakteristiske spring og vertikale opdelinger, som danner en slank, lys og foranderlig silhuet. Mod sydvest accentueres placeringen på spidsen af dokken med et tårn der skyder i luften som en bølge der rammer kajen – helt op til 37 etager eller 125 meter på det højeste punkt.

Løfter Esbjerg til nye højder
Dokken Towers kommer til at rumme et bredt varieret udbud af boligtyper med havudsigt, hotel, kontorer, restaurationer, butikker, cafeer og grønne områder. I bebyggelsens stueetage bliver der muligheder for etablering af cafeer, restaurationer og butikker for betjening af området.

Udformningen med flere forbundne tårne, som forskydes i plan og højde, giver et varierende billede af ’fyrtårnet’ set fra bugten, havnen, byen eller fra kysten, og giver også stor fleksibilitet i forhold til planlægning og indretning af de enkelte bygningselementer.

Samlet skabes et enkelt, stærkt, elegant tårnkompleks, der i udformningen lever op til den enestående udsigt og de helt specielle lysforhold, men også tager hensyn til den vind og turbulens, der kan opstå omkring et højhus gennem bygningernes aftrapninger og forsætninger. Bygningerne er placeret sådan den centrale, grønne park får masser af sol, mens skyggerne fortrinsvis vil blive kastet ud over vandet og mod nord, hvor der ikke er boliger.

Projektet rummer i alt knap 40.000 m2, og er udført for bygherren Pedersen Group A/S Esbjerg af C.F. Møller i samarbejde med Schønherr Landskab.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere