Fremtidens skole med unik solcellefacade

Fremtidens skole med unik solcellefacade - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

2.6.2015 | Den nye Copenhagen International School i Københavns Nordhavn forener moderne arkitektur med bæredygtighed og indretning, der passer til elevernes alderstrin. I dag afslørede overborgmester Frank Jensen skolebygningens unikke og bæredygtige facade.

 

Siden januar i år er der blevet arbejdet på højtryk på byggeriet af Copenhagen International Schools nye skole i Københavns Nordhavn, tegnet af C.F. Møller. I dag blev byggeriet og beliggenheden for det nye campus officielt præsenteret.

”Vi er rigtigt glade for at kunne vise byggeriet af skolen frem. Det er en stor oplevelse at være med til at skabe et helt nyt område herude i Nordhavnen, hvor skolen bliver et centralt omdrejningspunkt. Skolen bliver i sig selv et så attraktivt byggeri, at vi forhåbentlig kan være inspiration for andre uddannelsesinstitutioner både i Danmark og i udlandet”, sagde formand for Ejendomsfonden for Copenhagen International School, John Bo Jacobsen.

Frank Jensen afslørede skolens bæredygtige facade
Ved præsentationen af skolebyggeriet afslørede overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen skolebyggeriets unikke facade. Et udsnit af skolen var til lejligheden blevet bygget i størrelsen otte gange fem meter bred og seks meter høj og fungerede som mock-up, der demonstrerede bygningens kommende facade, som skal beklædes med 12.000 solcellepaneler. Panelerne vil kunne dække mindst halvdelen af skolens årlige elforbrug. Frank Jensen præsenterede facaden med ordene:

”København skal være en studieby i verdensklasse. Det kræver, at vi også kan tilbyde en international skole, som kan leve op til det niveau, vi kender fra andre internationale skoler rundt om i verden. Copenhagen International School vil uden tvivl være med til at tiltrække højtuddannet, udenlandsk arbejdskraft til København, fordi vi nu kan tilbyde et stærkt, internationalt community med en tydelig, bæredygtig profil i og omkring Copenhagen International School," siger overborgmester Frank Jensen.

Solcellefacade bliver et af Danmarks største
Solcelleanlægget på det færdige byggeri vil dække et samlet areal på 6.048 kvadratmeter, hvilket gør det til et af Danmarks største solcelleanlæg integreret i et byggeri. Solcelleanlæggene estimeres til at kunne producere ca. 300 MWh om året, hvilket svarer til årsforbruget i ca. 70 parcelhuse med i gennemsnit tre personer i hver husstand.

Udover at bidrage til skolens grønne profil skal solcellerne også indgå som en fast del af skolens undervisning, så eleverne kan følge energiproduktionen og udnytte data i bl.a. fysik og matematik. Formålet med solcellerne er både at sikre et bæredygtigt energiforbrug og give eleverne nogle gode miljøvaner og en bevidsthed om vedvarende energi.

”Vi er stolte over, at vi med byggeriet af den nye skole kan gå foran og vise, hvordan man kan integrere innovativ arkitektur i vores undervisningsprincipper. Målet med skolen er at styrke de studerendes kompetencer i et internationalt miljø, så de bliver kompetente verdensborgere med fokus på bæredygtighed”, siger Brit van Ooijen, formand for bestyrelsen for Copenhagen International School.

Det 25.000 kvadratmeter store skolebyggeri er Københavns hidtil største skole og kommer til at give plads til/rumme 1.200 elever og 280 ansatte. Skolen skal stå indflytningsklar i januar 2017.

 

Se mere om Copenhagen International School

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere