Hæder til Campus Kollegiet i Odense

Hæder til Campus Kollegiet i Odense - C.F. Møller

3.6.2016 | Det C.F. Møller-designede kollegium ved Syddansk Universitet er blevet hædret med Odense Kommunes Arkitekturpris 2016 for godt og smukt byggeri.

 

Med Campus Kollegiet har SDU fået et bemærkelsesværdigt hus.

Sådan starter juryens bedømmelse af C.F. Møllers Campus Kollegiet i Odense. Det 15 etager høje byggeri har netop modtaget Odense Kommunes Arkitekturpris 2016.

- På hele teamets vegne er det en stor ære at modtage denne pris. Der er en enestående liv og puls i dette hus, og ambitionsniveauet har hele vejen igennem været tårnhøjt, forklarede Julian Weyer, ansvarlig partner for C.F. Møller på Campus Kollegiet, da projektet modtog arkitekturprisen.

Udstråler omsorg for den enkelte
Campus Kollegiet stod klar til studiestart efter sommerferien i 2015, og byggeriet, som A.P. Møller Fonden står bag, har fra dag et imponeret Odense Kommune.

- Det er overbevisende, legende let og ubesværet fremstår det. Det arkitektoniske greb skalerer bygningen, så den helt naturligt etablerer relationer til omgivelserne, uanset sin relativt store højde, lyder det fra juryen.

- I alt udstråler Campus Kollegiet en omsorg for den enkelte, for fællesskabet på kollegiet og for værdien af netværk, der gør kollegiet til et forbilledligt eksempel på, hvorledes man med arkitektur kan bygge samfund, stimulere fællesskab og udvikle relationer, står der endvidere.

Mødested for danske og internationale studerende
Campus Kollegiet til i alt 285 beboere er doneret af A.P. Møller Fonden og bygger på tanken om gode fællesskaber, hvor danske og internationale studenter kan mødes i et kollegie-fællesskab og knytte bånd på tværs af kulturer og nationaliteter.

Bygningens form og dens spektakulære arkitektur gør den let genkendelig på campus og signalerer, at der er tale om et anderledes indhold: et kollegium, der bliver et markant vartegn for både Odense by og universitetet. Også beboernes sammensætning skal gøre det let at skabe nyttige netværk, og op mod en tredjedel af boligerne bliver indtaget af internationale studerende, som udgør hele 20% på SDU.

Fælleskabet i centrum
Tanken om attraktive fællesskaber er arkitekturens bærende idé, og konkret kommer det til udtryk ved at de 250 studenterboliger er placeret i tre forbundne 14-etagers tårne, samlet omkring en fælles kerne. Det betyder, at kollegiet er uden bagside og opleves attraktivt 360 grader rundt, med lyse og velindrettede værelser med egen altan og generøse køkkenfællesskaber i midten.

Fællesarealerne knytter sig ikke kun til boligetagerne: Kollegiet rummer også en café i stueetagen og på de øverste etager både grupperum, studiepladser og festsal, og endelig er der tagterrasser i flere niveauer med en storslået udsigt over Fyn. Fællesarealerne er nænsomt gradueret fra små intime fællesskaber til rum til store festlige lejligheder, sådan at der en balance mellem det kollektive og behovet for at være privat.

Landskab og lavenergi
Kollegiet er et lavenergi-byggeri i gedigne materialer, som opfylder kravene til Lavenergiklasse 2020 og prioriterer kollektiv trafik og cyklisme – hver beboer får således en cykel til rådighed. Med egen park og lille sø kommer kollegiet trods sin unikke højde til at føje sig organisk ind i det omkringliggende landskabs fredede skovareal, som ligger mellem kollegiet og universitetet.

C.F. Møller er totalrådgiver på kollegiebyggeriet, i samarbejde med C.F. Møller Landscape og ingeniørfirmaet Niras. A.P. Møller Fonden har doneret det nye kollegium til en samlet pris på 385 mio. kr.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere