I konkurrence om Ballerup Trafikknudepunkt

I konkurrence om Ballerup Trafikknudepunkt - C.F. Møller. Photo: Ballerup Kommune

3.2.2016 | Realdania og Ballerup Kommune har udvalgt C.F. Møller og C.F. Møller Landscape sammen med MOE som én af fire deltagere i projektkonkurrencen om at kickstarte Ballerup.

 

Ballerup er udvalgt blandt tre kommuner til at modtage støtte til realisering af et fortætningsprojekt, der skal fremstå som eksempelprojekt for andre kommuner. C.F. Møller Landscape skal nu give et bud på, hvordan Ballerup bymidte omkring stationen kan udvikles og sætte fokus på en bæredygtig udvikling.

- Det er en fornøjelse, af vi igen er udvalgt til et af landets helt store og ambitiøse byudviklings- og bæredygtighedsprojekter, siger Lasse Palm, afdelingsleder for C.F. Møller Landscape, om prækvalificeringen.

Fortætningsprojektet gælder for et område ved Ballerup Station på 25.000 m², hvoraf banegårdspladsen udgør de 12.000 m². Med konkurrencen skal de deltagende teams komme med et skitseforslag til en bebyggelsesplan for hele området. Her skal det illustreres, hvor og hvor meget der kan fortættes, og hvordan fortætningen kan medvirke til at skabe en attraktiv og interessant bymidte.

Banegårdsplads som nyt byrum
Første etape af projektet bliver en omlægning af den nuværende banegårdsplads til en kompakt busterminal og et nyt byrum. Banegårdspladsen passeres dagligt af 20.000 mennesker og er den mest centrale og besøgte plads i Ballerup.

- Ballerup Trafikknudepunkt er et ambitiøst og komplekst byudviklingsprojekt. Opgaven er interessant og udfordrende, fordi den insisterer på at koble de bedste økonomiske og byplanmæssige rammebetingelser for en realisering og transformation af Ballerup bymidte som nyt, attraktivt byrum, siger Lasse Palm.

- Dermed ligger projektet i perfekt forlængelse af vores vision om en helhedsorienteret tilgang til bæredygtig byudvikling og mobilitet, men også de byudviklingsprojekter, vi arbejder med i øjeblikket, såsom Byen til Vandet i Randers og klimasikring af Lemvig by og havn, siger han.

Et foregangsprojekt
Et af de stærkeste elementer i Ballerupopgaven er, at projektet skal tage afsæt i byen, som den fungerer og står i dag. Det både kræver, men fordrer samtidig, et holistisk syn på projektet, forklarer Lasse Palm.

- Kickstarten af Ballerup skal skabe et bæredygtigt stationscenter i forstaden, og kommunens vision er, at det skal opleves attraktivt for besøgende, borgere og handlende. Samtidig skal det give afsæt for skabe rammer for fortætning med centralt placerede boliger, siger han.

- Opgaven vil danne et grundlag for, hvordan vi kan arbejde videre med fortætnings- og byudviklingsprojekter, som i høj grad bliver en faktor rundt i mange nordiske og europæiske lande i de kommende år. Med udgangspunkt i byen, som den er nu, skal vi vise en metode for at rykke et skridt videre. Det er helt essentielt for at få projektet til at gå op i en højere enhed, siger Lasse Palm.

C.F. Møller er en af fire totalrådgivere, der er udvalgt til at deltage i konkurrencen. De andre deltagere er COBE med Tyréns AB, Hansen, Carlsen og Frølund og Gottlieb Paludan med Sweco og SLETH samt SLA med Holscher Nordberg Architects og Atkins Danmark. Projektet forventes ibrugtaget i juni 2018.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere