Integreret kunstværk i C.F. Møller-projekt offentliggjort

Integreret kunstværk i C.F. Møller-projekt offentliggjort - C.F. Møller. Photo: Bryan Cody

27.9.2016 | Den britiske kunstner Conrad Shawcross lancerer The Optic Cloak – et stort nyt kunstværk i samarbejde med arkitektfirmaet C.F. Møller i London.

 

Kraftvarmeanlægget Greenwich Peninsula Energy Centre, som er tegnet af C.F. Møller, er en fusion af kunst, arkitektur og teknologi, og åbner senere på efteråret. Centret skal levere lavemissionsenergi og varmt vand til over 15.000 hustande, virksomheder, detailbutikker og kreative centre, som skal bygges på halvøen.

Nyt vartegn
Ni 49 meter høje kanaler er opstillet på række, så de danner et slankt tårn eller "blad" som et lodret modpunkt til den monolitiske, vandrette sorte kasse, der indeholder kedler, samletanke og kraftvarmemotorer.
Dette lodrette tårn er blevet lærred for et integreret kunstværk af den britiske billedhugger Conrad Shawcross.
Conrads arbejde forener avanceret bygningskonstruktion og forskning i kompleks optik, hvorved der dannes mønstre, som fragmenterer og dematerialiserer tårnets kompakte struktur. Den abstrakte form forskønner indgangsvejen til Greenwich-halvøen og er et markant vartegn for det lokale samfund og omgivelserne.
Til designet er der anvendt både "camouflagenet" fra Første Verdenskrig – paradokset ved camouflage består i, at objekter, der skal skjules, faktisk gøres både mere synlige og fængslende – og idéer fra kubistiske og futuristiske malerier, hvor et objekts overflade opdeles, så der dannes falske perspektiver og forsvindingspunkter.
Om aftenen vil tårnet blive oplyst indefra, således at strukturens form og omgivelser konstant omdefineres.

Afmystificerende design
Et besøgscenter vil tilbyde en interaktiv læringsoplevelse for tilmeldte grupper af besøgende. Formålet er at afmystificere energiproduktionsprocessen og vise den bæredygtige infrastruktur med lav emission, som skal forsyne Greenwich-halvøen.
Dette projekt repræsenterer C.F. Møllers første samarbejde med en kunstner i Storbritannien. "Vi har taget Conrads vision og idéer til os som en integreret del af bygningen, og hans team har ligeledes forstået vores syn på energicentrets proportioner, materialitet, komposition og bæredygtighed. Conrads arbejde har givet projektet en ny dimension, og det kan vi de kun være henrykte over", siger Rolf Nielsen, som er associeret partner i arkitektfirmaet C.F. Møller.

Nomineret til pris i samme område
Udover kraftvarmeværket, så har C.F. Møller også designet etagebyggeriet ’The Moore’ til samme område og også i samarbejde med udvikleren Knight Dragon, der er også er involveret i varmeværket. ’The Moore’ kombinerer det bedste fra britiske rækkehus-traditioner med Skandinavisk fokus på lys og rummelighed. Projektet er nomineret til en BDA Brick Award 2016 som det ene af to C.F. Møller-nominerede projekter. Det andet er boligbyggeriet Elmwood Court nær Battersea Park, London.

 

Læs mere om Brick Awards-nomineringer.
Læs mere om Greenwich Peninsula Energy Station.
Læs mere om 'The Moore'.
Læs mere om Elmwood Court.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere